Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sinovo dekle z nami na morju

Sinovo dekle z nami na morju

Pošljite jo takoj domov, sin pa naj najde drugo.

Na morje sem hodila z en kup ljudi že kot otrok. Vedno je bilo neko nepisano pravilo, da smo se razdelili po parih po dva in dva sta kuhala, dva pospravljala, ostali (če nas je bilo toliko) smo bili tisti dan prosti in tako smo rotirali. Še dandanes, če gremo s kom skupaj, se že vnaprej dogovorimo za tak sistem. Laufa tudi pri otrocih od 7 let dalje – s tem, da imajo pač v paru enega odraslega, ali pa odrasli kuhajo, otroci pomivajo. Če komu ta sistem ni ok pa predlagam, da si poiščemo vsak svoj app in skrbimo vsak za sebe, zvečer pa skupaj na pivičko, enkrat na eno teraso, drugič na drugo.

Aja pa nikoli mi ni bilo jasno kaj svojim 18 letnikom financirate in podpirate igranje “zakonskega življenja”.
Bi rad šel na morje z nama? Ok ne problema.
Bi rad da gresta oba s punco. Ok glej tu je kontakt od lastnika app – pokliči pa se zmeni, če ima prost app za 2 ali pa poišči na bookingu.
Kako bo plačal punci dopust? Študentsko delo? Oz kje pa piše, da sploh morata it?
Najboljši dopusti ever so mi bili z nahrbtnikom na štop s prijateljico ali fantom po Evropi. Pogrešam te čase.
Ustvarili so nama veliko lepih spominov, ki se jih rada spominjava z možem vsa ta leta kasnje.
Kakšne spomine bosta imela tvoj sin in njegova – tastara jo je grdo gledala, ko si je lakirala nohte namesto da bi krompir lupila?

Dobra. Posebej zadnji stavek. :-))

Če bi ti seksala 3x na dan se ti tudi nebi lupilo krompirja…

Čisto normalno je, če dekle zastonj uživa na dopustu, da vsaj za sabo pospravi in pa vsaj posodo pomaga pospraviti po obroku.
[/quote]

No jaz sem tudi rekla enemu da ne bom pomivala posode ker mi je bila res svinjska v crno vodo namocena in je bilo ko da nihce ne pomiva pri njih doma cel teden. Da ima on zdrave roke in da naj kar sam pomije. Naslednic ni bilo vec posode nikjer! Zanimivo a? Vsak naj puca za sabo pri sebi doma. Tasca pri njej jaz doma tip pri sebi pa je mir.

Mami, ne beri večine komentarjev, ker iz njih seka jeza nad samim seboj.

Se pa strinjam, da bi punca lahko kaj postorila oz. že bila tako navajena.

A vendar kot je ena napisala, lahko se pa tudi boji.

Ampak vi jo vidite in vi veste ali je le lena.

Žal ti moram povedati da je v večini 80 procentov takšnih deklin. Pa sečno, ter glej da ne boš kmalu postala babica, ker boš sama za vse…

Kako znate eni pljuvat in se delat boge.

Če vzameš na morje nekoga s katerim si prej spregovoril samo dober dan in adijo, se je pač pred odhodom potrebno dogovorit osnovna pravila.  Vi se jih niste in zdaj cela tragika, ker punca ni delala po idejah v tvoji glavi. Je pa zanimivo, da fantu od hčere gospodinjstvo dobro laufa. Ali pa do njega nisi gojila takih pričakovanj?

A ti resno misliš da je višek želja te punce, da gre na dopust s taščo in ji ta teži cel čas kaj mora delat, kaj in kdaj jest? Ona je šla na dopust samo zaradi svojega fanta.

Punca je pač še nezrela in neizkušena in se je s to izkušnjo naučila, da se na dopust s taščo ne hodi, ker nimaš nič od dopusta. Tvoj sin pa odrašča počasi v odraslo osebo in se bo sam odločal s kom bo in kaj od nekoga lahko pričakuje. Do tam bo pa glede na napisano moral prehodit še dolgo pot.

Odgovor na objavo uporabnika
sami ste si krivi, 07.07.2020 ob 05:37

Jaz vas pa ne razumem. Če želite financirat svojo mladino z njihovimi partnerji jim pač dajte denar naj gredo sami. Pri nas na dopust hodijo samo najini otroci. Kljub temu, da so vsi že več kot osemnajst gremo tudi še letos nekam za nekaj dni sami, ker imamo neke svoje družinske dopustniške “običaje” in se imamo fino. Termin vedno težje najdemo, ampak se tudi otroci potrudijo, da se uskladimo za tiste tri dni. Takšen dopust je dopust za vse in meni in možu prav nič obremenjujoč, S svojimi fanti, puncami in prijatelji hodijo pa otroci sami. Partnerje najinih otrok imam rada in se razumemo, ampak na dopust pa ne gredo z nami in tudi nihče od otrok še ni šel ali izrazil želje, da bi šel s starši fanta oz. punce.
Še zlasti mi je nerazumno ko gre še za najstniške otroke in njihove partnerje.

Moj podpis.

Sploh ne vem, zakaj ste jo vzeli s seboj.Mladi imajo svoj lajf, naj gredo po svoje.

Ne jamraj.Kaj si pa pričakovala?

take mamo, 25.07.2021 ob 10:37

Žal ti moram povedati da je v večini 80 procentov takšnih deklin. Pa sečno, ter glej da ne boš kmalu postala babica, ker boš sama za vse…

A vi jim svečo držite???

Sama za vse? Kaj pa če je to ena teh tašč, ki želi imeti vse pod kontrolo, če že ona nečesa ne naredi, da deklica naredi namesto nje ampak na način, kot taščica to želi? In se je dekle enostavno odmaknilo, ker “sama ničesar ne zna”, ker pač ni narejeno na način, kot si taščica želi.. in verjemite drage moje, to da se vtikate v življenja tamladih po tem, ko postanejo nova družina, je zadnje kaj si želijo.

Uredite si svoje življenje že enkrat in se nehajte vtikati v zivljenja drugih. Pustite otrokom odrasti. Po eni strani jih pri 18 trenirate kot otroke, po drugi pričakujete da bodo poosebljali vaša pričakovanja. Get a Life.

nekaj mi ni jasno, 07.07.2020 ob 07:56

In kaj je pocel mamin sin?
18 letni fant, ki ga je vzgojila mama Mona, ni niti tako zrel, da bi se zavedal, da imate s sabo gostjo na morju in da, ko pospravi svoj kroznik z mize, pospravi se njenega?
Maminemu sinu ni bilo jasno, da bi svoji gostji lahko kdaj rekel, draga, dajva skupaj pomit posodo?

Sorci, ampak tole dekle je odraz tvoje sina in tvoje vzgoje. Pa ce ti je prav ali ne.

Nakladaš!!

Pustite punco pri miru. Mlada je! Če je sinu ok, naj bo tudi vama.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close