Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sinaj, mojzesova gora

Sinaj, mojzesova gora

Kaj ve kdo, a vozi tudi kaksen bus do Katarininega templa iz Dahaba ali Shar el Sheika ?
In ce gres na mojzesovo goro na primer popoldne, je mozno (dovoljeno) gori prespat in potem pogledat soncni vzhod ?

Za avtobus ne vem, kar se pa tiče spanja si ti kar prvošč. Ne bo pa preveč udobno niti toplo. Glej, da boš mel kej toplega za zavit se not. Je vseen skor 2300 m n.m.v.

Živjo!

Jaz in moja žena sva Mojzesovo goro obiskala letos marca.Na pot smo se odpravili ob 22h in to s kombijem,ki jih je na sinaju kolikor hočeš.Na vrh smo hodili ponoči in na koncu sem bil kar malo utrujen zato sem zaspal kar pod milim nebom.Bilo pa je kar hladno zato sem se pri Beduinih sposodil deke za pokrit,seveda proti plačilu.(cc.150.sit) Potem pa sončni vzhod……nepozabno,ljudje iz celega sveta se prebude in občudujejo veliko rdeče sonce!!
Če želiš ti pošljem slike po e-mailu. Kar korajžno na pot,pa srečno!!!

lep pozdrav!

iz dahaba vozi na mt. sinai (oz. mt. moses kot temu pravijo domacini) malo morje kombijev. in to za neprimerno bolj poceni kot iz sharm el sheikha. obicajno je start ok. 22ih, rezerviras lahko v vsakem hotelcku, itak ti kombiji pobirajo v vec hotelih.
gor se hodi ok. 2 uri v temi, tako da priporocam svetilko – za na glavo. lahko pa gres gor tudi s kamelo.

na vrhu obicajno spi precej ljudi. absolutno priporocam toplo spalko in tople obleke. mi smo bili vsi total premrazeni in obleceni v vse mozne puloverje in vetrovke.
soncni vzhod je krasen, ljudje zacnejo kar ploskati, nekateri pa celo peti. in takoj ko sonce vzide se tudi otopli.
ce nimas spalke si lahko sposodis pri beduinih odeje, mi vsi pa smo si sposodili neke jogije, saj na skali pa res ni najbolj udobno spati.

v glavnem, ful je lepo!!
kombiji te potem peljejo tudi nazaj.

lep pozdrav

Najlepsa hvala za odgovore,
kaj pa za snorklanje, kje v Sinaju priporocate ?

dahab!!!

za snorkel je dobra izbira BLUE HOLE, to je slabo uro vožnje z džipom iz dahaba proti SV, skoraj po brezpotjih.

Za snorklanje je tudi Sharm el sheikh dober. Ampak to je tudi edina dobra stvar tam.

Jest tudi za avtobus ne vem. Vseeno pa ti za pravo dozivetje priporocam, da gres gor pozno popoldne, da si pogledas gor (oz. na poti gor) soncni zahod, prespis pa na vrhu. To je vecje dozivetje kot pa hoja navzgor v temi, ob tisocih drugih… Pri soncnem zahodu bo gor na vrhu max. 10 ljudi, skupaj z beduini vred. Lahko spis pri beduinih, kar moras nekaj placati pa se zacenjajo te buditi okoli 3h zjutraj ko prihajajo prvi romarji. In stalno moras potem prenasat bliskavice, saj te radi fotkajo… Meni je bilo zal, da sem spal notri, saj mi je kmalu dop****** in sem sel ven na hlad… poleg tega se moras guzvat za dobro mesto… saj je ponavadi gor kar precej ljudi…

Jest priporocam spanje na prostem (rabis dobro in toplo spalno vreco, saj je ZELO hladno), in tako imas ze avtomaticno rezervirano dobro mesto za soncni vzhod… pa se nihce te ne bo budil… Gor zna fajn pihat, zato si le najdi kaksen koticek v zavetju… ja, tudi taksni so…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close