Sin je dobil opomin, ker je profesorici povedal, kar ji gre
Sin hodi v 1. letnik turistične in gostinske šole. Pri predmetu, ki ga ona uči, je bil nezadosten v prvi konferenci, in še zdaleč ni edini. Več kot polovica ima negativne ocene. Nato pa je profesorica izustila, da naj se razred zresni in da naj se zamislijo nad sabo, češ kako so neodgovorni. Sin pa ji je takrat povedal nazaj, da naj se raje ona zamisli nad svojim delom, ki ga očitno ne opravlja dobro glede na to, da je pol razreda negativnih. Sledil je sestanek pri ravnateljici. Dobil je opomin. Jaz sem sina zagovarjala, saj je povedal resnico. Očitno profesorica res slabo dela oz. uči, če je polovica razreda negativnih. Opomin gor dol, ponosna sem na svojega sina. Ocene bo pa že popravil.
Ni čist tko no.
Ni vse odvisno od učitelja ampak tudi od tistega, ki se uči.
Je res, da trditev v nekem smislu drži. Ampak s takšno trditvijo pred vsemi, da ji v obraz reče stori ponižanje njej. Vseeno podati uk mnogim ni kar tako preprosto. Še težje pa je, če se te ne upošteva pravilno.
Profesorica ni samo njemu povedala ampak vsemu razredu svojo misel. Tako, da njene besede niso zaobjele le vašega sina. Sinove besede pa so letele direktno v učiteljico.
Nekaj je v tem, da delno držijo lahko besede vašega sina nekaj pa je tudi modrost, ki je še nima in izkušnje.
Ena od teh je npr. ta kaj si je sin sedaj storil pri tej učiteljici v njenih očeh.
Koliko držijo tudi njegove besede bi se lahko pokazalo tudi preko drugih razredov, ki jih uči. So tudi drugi razredi tako slabi v rezultatu?
Na splošno pa je tako, da tako učenci, kot učitelj naj bi drug drugega spoštovali. Torej če se učitelj bahavo in preveč avtoritativno obnaša in ima takšno retoriko potem,če ima pamet in modrost bi lahko pričakoval, da se bo med vsemi našel nekdo, ki ne priplava po župi in mu bo zabrusil kakšno takšno nazaj.
No kaže se tu, da tako sin, kot profesorica nimata modrosti. Za sina je pričakovano zaradi mladosti profesorica pa bi lahko tisto kar je problem drugače reševala ali bolj spoštljivo naslovila in ne kar tako na splošno jim pripisala neodgovornost. Saj konec koncev,če smo iskreni se gre tako ali tako za program in ne pravo učenje in če se gre za program potem v tem se kaže tudi sam učitelj, kot neodgovoren, ker indoktrinira mlade ljudi in jim ne pove, da se gre za indoktrinacijo.
Zagovarjam ga, 07.01.2022 ob 12:05
Sin hodi v 1. letnik turistične in gostinske šole. Pri predmetu, ki ga ona uči, je bil nezadosten v prvi konferenci, in še zdaleč ni edini. Več kot polovica ima negativne ocene. Nato pa je profesorica izustila, da naj se razred zresni in da naj se zamislijo nad sabo, češ kako so neodgovorni. Sin pa ji je takrat povedal nazaj, da naj se raje ona zamisli nad svojim delom, ki ga očitno ne opravlja dobro glede na to, da je pol razreda negativnih. Sledil je sestanek pri ravnateljici. Dobil je opomin. Jaz sem sina zagovarjala, saj je povedal resnico. Očitno profesorica res slabo dela oz. uči, če je polovica razreda negativnih. Opomin gor dol, ponosna sem na svojega sina. Ocene bo pa že popravil.
Kar zagovarjaj.
Le kje imaš pamet…
No, ja…Ista mati, isti sin…
Jabolko res ne pade daleč od drevesa.
Jaz menim, da lahko ena profesorica določen razred ukroti, ta isti razred pa ena druga profesorica ne bo mogla.
Nadalje je pa odvisno, kako se kdo trudi od dijakov.
Enim pač ni treba doma nič pogledat, pa znajo, eni pa morajo mal pogledat, da dobijo 2.
Dokler ne boste sprejeli, da je krivda na strani vseh, ne bo nič boljše. Od tu lahko gradite naprej, da bodo vsi imeli vsaj oceno 2.
V srednji šoli me je učila drobna profesorica, ki pa se ni pustila zafrkavat. Bila je sicer stroga in pravična. Za komentar “strup je v majhnih flaškah”, sem dobil ukor ravnatelja. Kkomentiral sem pa cvek prodobljen po tem, ko sem že tretjič “pozabil” narediti domačo nalogo,
Ob zaključku letnika sem stopil do nje in se jih zahvalil za njeno ravnanje, ker me je s tem takrat zdramila in usmerila na pravo pot.
Predlagam svetovno inovacijo:
– učitelje vseh vrst odpustimo in naj se dijaki/učenci učijo sami, Npr. vsak predava en dan (ali vsaj eno uro). Pametni so dovolj (tako je splošno mnenje), vedo in znajo bistveno več od teh nesposobnih pedagogov. Država/družba bo prav “vzcvetela” in nastopili bodo zlati časi (tako se navadno končajo pravljice)
mentalna sirota, 07.01.2022 ob 13:33
Predlagam svetovno inovacijo:
– učitelje vseh vrst odpustimo in naj se dijaki/učenci učijo sami, Npr. vsak predava en dan (ali vsaj eno uro). Pametni so dovolj (tako je splošno mnenje), vedo in znajo bistveno več od teh nesposobnih pedagogov. Država/družba bo prav “vzcvetela” in nastopili bodo zlati časi (tako se navadno končajo pravljice)
Odličen predlog! Podpiram!
Forum je zaprt za komentiranje.