Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Sin dela vse zadnji dan, za znoret. Še kdo tak “čudak”?

Sin dela vse zadnji dan, za znoret. Še kdo tak “čudak”?

Od nekdaj je vse naredil zadnji dan, oz zadnjo minuto. Zdaj je študent in ko ima izpite, imam občutek, da kar ne more začet, bolj se bliza izpit, bolj počne druge stvari. Potem bo pa zadnji dna do treh ponočl ponavljal. Ne bi se prej začel učiti in imel zadnji dan frej. Ne, to pa ne. Nima občutka za čas. To je tista disleksija, ko jim dela druga polovica možganov.  Mi tadrugi pa norimo, ko se nič ne premakne.

Če je to njegov proces in mu ratuje potem pač naj tak dela. Vsak študent ima pač drugačen proces učenja in pripravljanja na izpit. Poznam take ki so se v enem dnevu naučili celo skripto in potem pisali 8. Eni rabijo pa en teden. Je pa odvisno od študija in predmeta.

in? zakaj imaš ti s tem problem? očitno njemu funkcionira, ali pač?

sama sem bila ista. nikoli učila sproti, vedno zadnji dan, dva, tri – odvisno od snovi. bila sem sposobna predelati cele špehe skript in knjig v zelo kratkem času. mnogi so se čudili. in sem – preživela. in živim. 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
ena anonimna, 23.05.2024 ob 21:15

in? zakaj imaš ti s tem problem? očitno njemu funkcionira, ali pač?

sama sem bila ista. nikoli učila sproti, vedno zadnji dan, dva, tri – odvisno od snovi. bila sem sposobna predelati cele špehe skript in knjig v zelo kratkem času. mnogi so se čudili. in sem – preživela. in živim. 🙂

Imam problem, ker mu to ne uspeva prav dobro. In, ker želim, da v življenju uspe, ampak na tak način bo imel težave.

Očitno maksimalno funkcionira, ko je pod pritiskom. Verjetno je tudi precej spontan tip človeka.
Verjamem, da ti živci delajo pri tem, tudi sama sem otrok “pravočasnih in planskih” staršev, sama pa vse počnem zadnji hip. Pa vseeno opravim vse in ne zamujam. Me pa iritirajo tisti, ki bi radi imeli vse že dva tedna pred rokom. ..

Je pa tudi dobra plat te navade: taki ljudje smo izjemno uporabni v situacijah, ko oni planski v stresnih in nenadnih situacijah odpovedo. Mi imamo v primerih presenečenj dovolj zbranosti in energije, funkcioniramo s polno močjo in rešujemo riti tistim, ki takrat zapadejo v paniko in otrpnejo.
Ja, znamo komu načenjati živce, smo pa idealni takrat, ko je sila.
Sčasoma bo tudi tvoj sin delno preklopil na “pravočasno”, ampak ne na račun vaših nasvetovv, temveč zato, ker mu bo tako dozorelo samo po sebi.
Opazuj in pomagaj, če te za pomoč poprosi, sicer pa ga pusti v njegovem ritmu. Samo sebe sekiraš. Morda bo pa situacija, ko boš ponosna nanj, ker bo kompenziral tisto, česar ti nimaš.

Sem bila vedno taka in sem še zdaj.

Bolj kot se rok izteka, bolje funkcioniram.

Kaj pa tep ni jasn? Da uporablas take besede za svojega sina. “cudak” ??? bi se najprej vprasala kaj teb ne stima, pol pa da bos loh se sinu kej koristnega pomagal/a.

Moji otroci tudi vedno vse na zadnji dan. Najprej sem še norela in težila, potem sem rekla vas bo že izučila slaba ocena. Slabe ocene od nikoder (aja 4ka zame ni slaba ocena, dokler je povprečje za 5). Sedaj se sploh več ne ukvarjam z njuno šolo, razen, ko prosita za pomoč.

Sina imenuješ čudak?

Samo zato, ker zavlačuje? Wow.

Jaz sem cel faks naredil tako, pa tudi kar nekaj let v službi že. Mi prav nič ne manjka, pa se je materi tudi hotelo odpeljat. Ocen s faksa po diplomi noben niti povoha ne, tko da če zvozi s 6kami, je čist ok, sam da zvozi.

Ja in? Zaradi tega pa res ni čudak. Pač deluje na svoj način, kot njemu ustreza. A moramo biti vsi po istem kopitu in istem tempu?

Prihodnost si bo začrtal sam, ti kot starš mu stojiš ob strani in pomagaš, svetuješ ko te za to prosi. Ostalo bo naredil sam, ko bo.

Poznam. Prvi letnik je naredil zadnji možni dan, ko je zagovarjal tri izpite. Zadavila bi ga.

Diplomo je zagovarjal dva dni pred zadnjim izpitom. Ne me spraševat kako, da se. Zadnji izpit je ruknil in se naknadno dogovarjal, da ga je izprašal še enkrat, da se je lahko vpisal na mag.

Zdaj paca magistrsko. Sej je še fuuulll časa.

Odgovor na objavo uporabnika
sadd, 23.05.2024 ob 21:06

Od nekdaj je vse naredil zadnji dan, oz zadnjo minuto. Zdaj je študent in ko ima izpite, imam občutek, da kar ne more začet, bolj se bliza izpit, bolj počne druge stvari. Potem bo pa zadnji dna do treh ponočl ponavljal. Ne bi se prej začel učiti in imel zadnji dan frej. Ne, to pa ne. Nima občutka za čas. To je tista disleksija, ko jim dela druga polovica možganov.  Mi tadrugi pa norimo, ko se nič ne premakne.

A nismo bili vsi takšni kot študentje? Zajebancija in uživancija do pred zadnje noči, potem pa panika ?

Vzami mu telefon. To je glavni distraktor za učenje. Nobena disleksija ni ADHD in ne vem kaj drugega še.

disleksija?? japajade..

Nima delavnih navad. Sem bil isti, in še ogromno je takih. Nič čudnega tukaj.

Nismo vsi za na FAX, je pa bilo vsaj včasih skoraj greh, če nisi šel. Jaz ga nimam in ga tudi ne rabim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close