Simplicol barva za tekstil
Kupila sem bravo Simplicol v Muller-ju, pa so slovenska navodila zelo skromna. Če je katera že barvala prosim če mi napiše kako je to naredila. Aja, kupila sem ta veliko pakungo, kjer je not barva(tekoča v plastenki) in nek prah-fiksir v vrečki. Kam moram vliti barvo? V predal za prašek ali za mehčalec. Kaj pa sol? ste jo dale not? Imam 700g perila in eno bravo. A fiksir streseš direkt v boben?
Hvala
hej, vem da je malo pozno prišel ta odgovor, ampak vseeno ti povem rešitev…jaz delam tako, da dam na program za bombaž(ne glede na tkanino) in naštimam temperaturo, katero mi material dopušča..
predhodno material splahnjujem.
nastavim program brez predpranja + temperaturo, k splahnjenemu materialu dodam fiksir ki je zraven in sol-farbesaltz(tudi simplicol artikel).
vklopim stroj da doteče voda in pustim, da obrača 5-10 min(prime fiksir), nato dodam barvo rahlo razrečeno z vodo v predal za prašek počasi dodajam medtem ko stroj obrača, predal takoj splahnem z 1l vode in pustim da stroj naredi svoje(razen pri svili izključim centrifugo)… nato material normalno operem, spet svile ne perem s pralnim praškom ampak samo splahnjujem 🙂
no dejansko sem naletela na tole vprašanje, ker sem iskala poslovalnice Muller, da bi lahko tole barvo kupila, kajti že večkrat sem jo uporabljala, ampak sem jo kupovala priložnostno v kopru, ker pa prihajam iz štajerskega konca pa mi ta razdalja predstavlja prevelik strošek, da opravim samo nakup barv, oz. zgodilo se je že da določenega tona ni bilo in je bila pot zaman :(…
v glavnem zanima me kje ste jo vi kupila oz. če ste iz kopra, če bi lahko izmenjale kontakte in bi mi “pomagali” tako, da bi mi jo po potrebi poslali po povzetju, seveda vsi stroški bi bili moji 🙂
No, veliko uspehov pri barvanju, čeprav ste verjetno že sama probala, vesela pa bi bila če mi odgovorite
lp
Forum je zaprt za komentiranje.