Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Silikonski pekači

Silikonski pekači

Tupperwar pekač silikonski okrogel malo višji, premera nekje 30 cm – ima morda katera izkušnje nasploh v teh silikonskih zadevščinah ali kako se tej masi reče – prosim za mnenje – ta ki sem ga opisala me mika kot model za torte – sem ga pa samo videla v katalogu, pa bi prej kakšno preizkušeno mnenje želela slišati, ker je cena mislim, da skoraj 8.000 ali celo 9.000 … jih lahko pereš v pomivalnem stroju …

Hvala za pomoč,

Medi

Medo Pu… psssst… tako na uho… V Metroju v Avstriji so malo cenejši – mislim, da pridejo nekje 2000 manj (sigurno ima kdo v širši družini ali kdo od znancev kartico). Jaz bi imela takega za mafine, glede tistega za torto sem vseeno skeptična in se držim kot pijanec plota našega kovinskega :))).

Lp, mishika

Jaz sicer nimam pekača iz silikona, temveč ‘peki papir’ iz silikona, sem navdušena, le čas peke je krajši ker se močno segreje. (piškoti so hitro rjavi)

znanka ga ima. ne more ga prehvalit!! takoj ko kje vidimo kaksnega ne prav dragega pravi mami da ga bomo tudi mi kupili:)

Ej Mishika hvala, bom prelistala katalog Metroja … in Bani ti pa menda misliš tega od Tupperwara … pa kaj je ta šment pri tej firmi tako drag – mislim nasploh posoda … pa saj je menda kvaliteta visoka a ne?

MP

Hej! Imam velikega okroglega.Torte sicer ne pecem v njem,ker sem kot
Mishika navajena tistega s snemljivim obodom. Vse pogace,biskvite,pite pa.Lahko bi tudi torto.Nic ni treba mazati,samo obrnes in pecivo skoci ven.
V njem delam tudi zelenjavne reci(polnjene paprike,melancane…),zlozenke.
Nikoli je ne smes dati na plosco,samo na mrezo pecice.Pomiva se krasno v stroju,sicer se pomije hitro tudi rocno.Pazi samo,da kaj ne stece po zunanjem robu(mascoba,omaka),ker se pri peki radi tam naredijo madezi.Jaz ga vedno z zunanje strani lepo obrisem,preden dam v pec.
Imam pa set treh manjsih modelov za otroska praznovanja:medo,srcek in smrecica.To je zelo uporabno v druzini,kjer so otroci,ker dobis ven biskvit v zeljeni obliki in potem samo se okrasis torto,kot za kroznik veliko in oblike zelo lepe.Splaca se pogledati preko meje,je cenejse in izbira bo zdaj pred
prazniki velika.Moji sicer niso tupperwar ,kvalitetni pa. Lp Babi

Medo Pu, saj njih ni v katalogu (no, jih nisem opazila). Jih pa sigurno imajo (toliko cenejši so tudi, ko niso v akciji) – tam pri posodi sem jih že enkrat gledala (me je cena zanimala, ker bi si jih rada kupila, ko bo kuhinja gotova).

Lp, mishika

V Merkurju imajo silikonske pekače od Tefala.

Danes sem videla v Pekarni Vrhnika na Brnčičevi silikonski pekač. Sicer je bil za šarkelj (ali kaj je že tisto brez sredice), za ostalo pa nisem bila pozorna. Izkušenj pa nimam.

Hoj!

Pred slabim letom sem ga kupila za poskušino v Italiji (xy firma, pa je zelooo OK). Prvič sem ves čas pečenja buljila v pečico in izmenično “molila”, da bo zdržal in delala načrte, kakšen kažin bom zakuhala prodajalcem (in proizvjalcem), če mi uniči pečico … Pa ni bilo treba, ker so res enkratni.

Epilog: v naši omari sta 2 za muffine, en za šarkelj, en tak navadno okrogel, kjer bi se dala speči klasična torta (ampak sem tudi jaz “klasična” in ostajam na “plehu”), tašča jih ima najbrž še več (ker jih je videla pri nas), moj oče (pri mojih starših peče samo on) pa me že nekaj časa prosi, če jih nekaj prinesem še njemu.

Če me spomin ne vara, je bila cena za enega 6,5 eur, nazadnje pa videno v živo v Trstu – Torri d’Europa v trgovini s špecerijo.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Zakaj je posoda od Tupperware tako draga? Pa saj je čisto preprosta računica: prodaja se na predstavitvah. Vsak udeleženec dobi neko darilce. Vsak, ki kupi nad neko vsoto, dobi še dodatno darilo… Seštej vrednost vseh teh daril. Recimo, da so bili na predstavitvi prodani trije izdelki. Torej, vsak kupec je pokril še 1/3 daril.

Vem, da se bo oglasil kdo, ki bo trdil, da temu ni tako in bla bla… Lepo vas prosim, podjetje ja ni dedek Mraz. Darila morajo biti “pokrita”, drugače lahko podjetje čez dva meseca zapre vrata.

Zato pa nikoli ne kupujem ničesar na predstavitvah. Ne posode, ne posteljnine in ne kozmetike. Kupim v trgovini, in to točno tisto, kar rabim. Ne pa, da me posiljujejo z “darili”, ki jih sploh ne rabim, pa še plačati jih moram skozi ceno (pre)dragih izdelkov.

Nič slabega ne mislim s tem pisanjem in upam, da ne bo kdo užaljen. Želela sem samo pojasniti, zakaj je drago. Ker je res drago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close