Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika silikonski modelčki za muffine

silikonski modelčki za muffine

Zanima me, če ji kdo uporablja in kako se obnesejo? Se muffini lepo spečejo (tako kot v papirčku)? Jih je potrebno namastiti pred peko?

Hvala za odg. Pa lep dan!

Nič jih ni potrebno namastiti (le pred prvo peko), spečejo pa se zelo lepo.

Mufini se spečejo super, pred vsako peko pekač namažem z maslom (čeprav bi šlo tudi brez tega).

Da se pa mufini pečejo v papirčku???

Mislila sem v modelu + v papirčku..pa da potem papirček odviješ in ga poješ sem se malo nerodno izrazila… Silikonski modelčki pa niso kot model za 12 kosov, ampak je to 12 posameznih kosov, tako da daš vsak muffin v svoj model.

Jaz imam slilikonski pekač za muffine in je tak kot navaden. Včasih pečem v teh papirnatih posodicah, včasih pa brez. Nikoli ga ne namažem in se ravno tako lepo spečejo – pa super lahko gredo ven.

LP

Najlepša hvala vsem.

A v une kovinske pekače je treba nujno dat papirčke? Kje se pa ti paPIrčki kupijo in koliko stanejo?
Hvala!

Silikonski modelčki (vsak posamezen) se meni ne obnesejo.

Veliko lepši so mafini pečeni v pekaču za mafine (lahko tudi silikonskem).

Štos je v tem, da ko testo prileze do vrha posodice, v pekaču naleti na ravno podlago, ki mu omogoča da se malce razlije in potem oblikuje kupolo.

V posameznih modelčkih pa tega ravnega roba ni in mafini nimajo lepega kupčka.

Papirčki se kupijo v vsaki malo večji trgovini, jih je pa skupaj pakiranih mislim, da 100.. stanejo pa ne veliko.

piff npr. hvala, ne bom kupila teh posameznih modelčkov, si me prepričala 🙂

Jaz sem dobila te posamezne modelčke za darilo, ma me sploh ne mika probat, imam slab občutek glede rezultata :-).

Jaz pa imam silikonske posamezne, cel silikonski pekač za mafine, pa še starega plehnatega za mafine.
Posamezni so tudi fajni za pripravo strjenke ,ker ga malo spodvihaš in lepo pade ven. Sicer se pa mafini prav lepo spečejo in ni nobene razlike. Jasno, da pa ne smeš napolnit do vrha pač pa 2/3 posodice.
V plehnatem pa mafini sploh ven ne gredo, če nimaš le teh v papirčkih. Pa če še ne vem koliko mažeš prej pleh.

Meni je najbolj enostavno kar direktno v papirčke in na navaden pekač.

raglja

Jaz pečem v tehle silikonskih modelčkih, jih ne zamenjam za nič: https://www.502shop.com/gospodinjski-pripomocki/westmark-3014-6-silikonskih-modelov-za-muffine

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close