Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šikaniranje v trgovskem podjetju

Šikaniranje v trgovskem podjetju

Za določen čas sem dobila delo v enem izmed trgovskih podjetij. Pripravljam razno hrano,ki se prodaja v trgovini.Res hitim,delam več stvari hkrati,nimam časa za wc, pitje …ampak me vseeno tri nadrejene preganjajo, da moram dati v šesto prestavo. Ker zelo pazim na čistočo,higieno in moraš sproti čistiti,razkuževati se potem zdirajo na mene,ker nisem tačas drugih stvari naredila, večkrat me spravijo na rob joka saj vem,da delam maximalno. Ne morem biti na treh koncih hkrati…Če bi šla sama od tod in bi razdrla pogodbo bi morala vračati nekaj plače…moram zdržati…delala bom kot lahko,če ne bodo z mano zadovoljni me naj odpustijo in drugo žrtev najdejo…kaj pravite kaj naj natedim,kakšne pravice imam…?!

Torej – zmerjajo te ce delas, ali ce ne delas. Je tako?

Jaz bi delala s svojim tempom, pa VSAKIC odlocno povedala, da se s sodelavci tako ne govori in naj spremenijo nivo komunikacije, plus bolje organizirajo delo, ce ni opravljeno.

Moj prispevek k zgodbici.

Za čtivo ob hladni pijači ali kavici si vzemi kak dan Zakon o delovnih razmerjih.

S prebiranjem členov pa ti bo postalo lahko jasno marsikaj, kakšne pravice ti pripadajo,kot zaposlenemu v nekem podjetju in kaj ti ne pripada. Tudi katere so tvoje obveznosti in katere so obveznosti delodajalca.

Ob vsem tem pa naj ti bo tudi pogodba o zaposlitvi izhodišče in navedbe v njej.

Če si vezana na pogodbo oz moraš delati toliko in toliko časa, poskušaj oddelati do roka. Upoštevaj nasvete, ki so ti jih napisali zgoraj in delaj na svoji samozavesti. Priporočam še, da nadrejenemu teh nadrejenih pisno sporočaš, kaj se ti dogaja in s poročanjem vstrajaš, četudi ne dobiš odgovora.

2 leti nazaj sem delala v takem toksičnem okolju. Sicer sem kmalu odšla, ampak sem si vse to izredno jemala k srcu in sočasno tudi potlačila. Čez čas, ko sem to okolje že zapustila, je potlačena zadeva izbruhnila v obliki bolezni. Zato previdno.

Kolikor lahko. Potrpi do datuma na pogodbi, vmes šefa sproti obveščaj o šikaniranju in vse beleži, fotkaj itd. Če ti bo kdo kaj zatežil, da imaš vse evidentirano. In kot je že nekdo pred mano napisal, ne ženi si k srcu stvari, ker lahko zboliš. Zdravje pa je vsakemu izmed nas na prvem mestu! Vso srečo ti želim!

Ne, to se ne sme dogajati.
Ti na WC boš šla, ti pila boš.
Nobena firma in nobena tvoja stranka nobena tvoja nadrejenaa ni taliko vredna, da zapraviš svoje zdravje.
Postavi se zase. naj te nadrejena menja.

Zapiši si točke in s tem pojdi do nadrejene na pogovor.Bolj boš pustila in bila tiha miška bolj te bojo drfesirali.

Pa saj jih gledam vsak dan v najblizjem sosedu, sramota kaj se počne z zaposlenimi,
kadarkoli prideš čakaš, saj niso one krive.Tam, kjer kujejo dobčke se vse prične.

Po kateri logiki bi morala vračati del plače? So ti plačali vnaprej?

Zdele se sekiras ko pa ne bos vec tam delala,si bos pa mislila

Zakaj sem bla tolk smotana.

Zakaj nisem enostavno rekla da tolk zmorem vec ne gre.

Uci se na izkusnjah drugih sikaniranih.

Cist vsi majo enake obcutke ko tam koncajo.

Delaj s svojim tempom. Ne moreš delati za tri, to ti je menda jasno, sploh pa ne za minimalca. Lepo na izi in brez sekirancije.

Spostuj samo sebe in bodi dostojanstvena.

Ko te tisci, gres na wc.

Ko si zejna, pijes.

Ko je malca, jes.

Kolikor naredis, naredis, ce jim je premalo, pa naj vskoci se katera od teh nadrejenih.

Ce te odpustijo, njihov problem.

tudi sama sem bila v takem podjetju in sem dala odpoved. Do te mere je prišlo, da sem od utrujenosti zaspala za volanom. Tukaj sem potegnila črto – moje življenje, življenje moje družine in varnost so bolj pomembni od plače 600 eur in nadrejenih, ki nimajo jajc, da bi uredili lastno podjetje in dopustili konkretnim lenuhom, da zabušavajo. Temu se reče mobing. Daj odpoved, ni vredno. Boš nekaj časa doma in boš dobila kaj drugega.

Lahko poveš, v katerem trgovskem podjetju delaš te solate in prigrizke?  Ker Sparove solate so zadnje čase polne nekih žužkov, zgledajo kot nekakšne mini mušice, kril se ne vidi, le nogice.  In to čisto v vsaki solati!  če si iz Spara pričakuj inšpekcijo, jutri mi bo počil film, če bo spet ta zalega med solato!  Pa se potem med sabo babe zmenite, kdo dela in kdo ne, zgleda da samo gobcate in se prepirate.

Zadeva je simple. Delaš lahko toliko kot lahko. Kaj lahko naredijo? Več kot odpustit te ne morejo. Torej? Pa naj te odpustijo. Jaz bi jim to kar direkt povedal in prešaltal bi v četrto.

Odgovor na objavo uporabnika
Bobu bob, 15.08.2021 ob 22:13

Zadeva je simple. Delaš lahko toliko kot lahko. Kaj lahko naredijo? Več kot odpustit te ne morejo. Torej? Pa naj te odpustijo. Jaz bi jim to kar direkt povedal in prešaltal bi v četrto.

mobing – ta je lahko marsikaj – od neurejenega delovnega časa, do prekladanja iz enega delovnega mesta na drugega, do prekladanja v druge kraje in poslovalnice, do nalaganja najbolj gnusnih del, do ignoriranja, žaljenja itn.

človk se pač vpraša, ali je vredno svoje zdravje in življenje zapravit za take ljudi. Takih naivnežev kot smo mi, ki smo to dali skozi in to poskusili, jih bodo še našli in ostali bodo tisti, ki bodo postali ali so po naravi takšni kot so že zaposleni noter.

Jo razumem, meni je bilo tudi zelo pri srcu to delo in se oklevala dosti časa ali bi ostala ali ne, vendar, kot sem pisala že zgoraj, pri mojem zdravju, varnosti in družuni potegnem črto. Smo pač prikrajšani za 600 eur na mesec, ampak bomo preživeli.

Če bi dala sama odpoved bi trajla odpovedni rok 60 dni.Za vsak mesec ki bi prek šla bi morala plačati,povrniti mesečno plačo,tako piše v pogodbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close