Šifre na vozniškem dovoljenju
Zanima me kaj pomenijo šifre na vozniškem dovoljenju, vpisane pod omejitve – 01.06. in pod Ur. zaznamek – 220.
Saj vem, da bi sin lahko vprašal, ki ga je dobil, pa pač ni. Mu pa velja do njegovega 21. leta kar razumem kot, da je do takrat mladi voznik in bo treba podaljšati dovoljenje ali dobit novega.
Hvala in LP
Ne,na zdravniškem spričevalu vedno piše za koliko časa je izdano in kaj moraš uporabljati pri vožnji in tega se na UE držijo.
Naprimer; sposoben za kat.b pri vožnji uporablja očala/leče za 7.let.Se pravi, če nisi začetnik ti bodo izdali vozniško za dobo 7. let od dneva izdaje zdravniškega spričevala z omejitvijo očala/leče.
LP mamiR
Na prednji strani, kjer je slika, imaš datum, do kdaj velja vozniško (kot dokument).
Na zadnji strani je v tabeli, kjer imaš pod 12. vpisano 01.01 (vozi z očali), en stolpec prej (pod 11.) vpisan datum, do kdaj velja vozniško (kot dovoljenje glede na izpit in zdravniški).
Če si torej imela zdravniško potrdilo za 10 let in to še ni šlo mimo, dokument pa je potekel, ti NI TREBA delati zdravniškega. Samo podaljšaš.
Ob ponovnem zdravniškem pa si izbori čim daljši čas, žal je sedaj predpisano, da pri dioptrijo (se mi zdi, preveri predpis) do 2.0 dajo za max. 10 let. Jaz sem si pred leti, ko se je še dalo, izborila do 80.leta, ker sem dokazala, da se mi dioptrija ne spreminja.
Na prednji strani, kjer je slika, imaš datum, do kdaj velja vozniško (kot dokument).
Na zadnji strani je v tabeli, kjer imaš pod 12. vpisano 01.01 (vozi z očali), en stolpec prej (pod 11.) vpisan datum, do kdaj velja vozniško (kot dovoljenje glede na izpit in zdravniški).
Če si torej imela zdravniško potrdilo za 10 let in to še ni šlo mimo, dokument pa je potekel, ti NI TREBA delati zdravniškega. Samo podaljšaš.
Ob ponovnem zdravniškem pa si izbori čim daljši čas, žal je sedaj predpisano, da pri dioptrijo (se mi zdi, preveri predpis) do 2.0 dajo za max. 10 let. Jaz sem si pred leti, ko se je še dalo, izborila do 80.leta, ker sem dokazala, da se mi dioptrija ne spreminja.
[/quote]
Pardon, do 2.0 lahko da neomejeno, kar je več dioptrije pa na 10 let. Lahko. Lahko pa na samo 3 leta. Ampak morate kakšno zinit pri dr., ne bit mutavi.
Forum je zaprt za komentiranje.