Najdi forum

Zivjo,

konec julija se odpravljam v Italijo – Siena in okolica.
Je mogoče že kdo izmed vas potoval v Italijo z vlakom – kakšne so povezave,
kje ste kupili karte?
Kje v Toskani ste preživeli dopust, vaše izkušnje?

Hvala in lep pozdrav,

Tina

Mi smo sicer potovali z avtom, spali v Firencah in delali izlete po Toskani. Priporocam ti kaksen vodic, v slovenscini se dobi “Firence in Toskana” v anglescini pa “Tuscony”. Mi smo kupili slovenskega v Konzorciju. Spanje smo rezervirali po internetu (stiri osebe/100,00 eur/na noc)
Odkar smo se vrnili ne morem prehvalit Toskane. Seveda pa je odvisno kaj te zanima. Jaz sem bolj cepljena na majhna zanimiva mesta, teh pa je tam kolikor hoces. Priporocam poleg Sienne se San Gimignano, Voltaira, Lucca, Pisa (park cudezev), Cortona, Pienza, ……. V vodicih lahko najdes se veliko drugih z opisi, slikami, nacrti mesta. Pojdi v knjigarno in si poglej kar bi ti bilo najbolj vsec, nekaj stvari si lahko izpises. Toskana je tako zanimiva, da bi vsaj jaz, lahko hodila tja se in se krat. A ja, se nekaj. Vodici v anglescini se kupijo tudi tam pa se cenejsi so.
Uzivaj ! LP.

Hvala, Aleksandra.

Tudi jaz tebi želim lep dopust.

Lep pozdrav,

Tina

Živjo, sem bila pred leti in bi zelo priporočila vsa zgoraj našteta mesta, spala sem pa v Camping Girasole pri Firencah (ne v kampu samem, imajo tudi krasne apartmaje, v starih kamnitih hišah, zelo poceni (takrat 70000 lir na noč za dva), pa tudi kamp sam je zavidljivo čist). Imajo svojo stran na internetu, malo poišči.
LP

Ah Toskana… Najlepsi del Italije. Ce bos tudi tam potovala z vlakom, se ti splaca kupiti vozovnico EuroDomino (za Italijo), do meje pa imas 50% popust. Kupis pa lahko na vseh vecjih zelezniskih postajah.
Lepo potuj in uzivaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close