Sicilija
V začetku junija se odpravljamo na Sicilijo za cca. 10 dni. Najele bi apartma za 4 osebe.
Zanimajo nas:
-vaše izkušnje
-katero mesto oz. kraj priporočate za bivanje (ne želimo biti v kašnem turističnem naselju, zelele bi obcutiti utrip domacinov-Sicilije,kljub temu pa bi želele,da je v mestu oz. v bližini tudi nekaj nočnega življenja in da je dostop do trgovine, kaksne restavracije, urejene plaze-tudi peš, ker ne bomo imele avta),
-kaj se posebej splača pogledati,
-mogoče kakšen direkten kontakt za najem apartmaja (v bližini morja) …
Hvala in lep pozdrav,
Mateja
Jaz sem Sicilijo doživela sicer nekoliko drugače – z avtom in šotorom. In tudi nismo ravno iskali plaž in nočnega življenja. Ampak tako na prvi pogled se mi zdi, da če želite peš dostop do urejene plaže in trgovine in nočnega življenja, se boste težko izognile kakšnemu turističnemu naselju (predvsem Taormina in Letojani na V obali). Po moje utrip Sicilije občutiš najbolj v manjših mestecih v notranjosti, pa v kakšni vasici ob morju, kjer pa ne vem, če so apartmaji, nočno življenje… Zanimiva in ogleda vredna so tudi večja mesta – Palermo, Messina, Sirakuze… ampak tu pa dvomim, da bi šel človek na dopust in hodil na plažo. Mislim, da je najbolje, da vzamete kak bolj “turističen” apartma s plažo in kar je še teh pritiklin, potem pa vsaj za par dni rentate avto in se odpeljete malo naokoli, tudi v notranjost otoka.
Sson zahvaljujem se ti za odgovor.
Na Sicilijo nas gre 4 ali 6 z različnimi željami in smo želele najti nekakšen kompromis – kot praviš bo najbrž težko dobiti vse željeno na enem mestu. No avto vsekakor najamemo.
Sedaj se malo bolj zanimamo za mesti San Vito Lo Capo in pa Macari – poznaš???
Lep pozdrav, Mateja
Najbolje, da si pogledate karto, kaj bi rade videle, koliko se imate namen vozit in potem najdete najugodnejše izhodišče. San Vito Lo Capo zna bit luškan kar se morja in plaže tiče, smo videli bolj od daleč, iz vasice Erice na hribu (morate it nujno pogledat, če boste tam). Sicer pa izhodišče za SZ del otoka, proti vzhodu Palermo, Cefalu, v notranjost Corleone, Z obala pa name ni naredila kakega posebnega vtisa, razen gužve na cesti, in smo jo v glavnem kar preskočili. Če se vam pa da vozit, pa lahko seveda oblezete celo Sicilijo. Mi smo naredili krog v nasprotni smeri urinega kazalca, pa še malo v notranjost.
Mi smo tudi naredili en krgo… nekje tule gor je bil včasih album “Sicilija za otroke”. Smo pa šli Messina, Taormina, Siracusa, Agrigento, Corleone, Palermo, Cefalu, Liparski otoki in nazaj domov…
Meni je bilo lepo okrog Taormine, Etna… Ta konec.
Ma cela Sicilija je fenomenalna. Tudi notranjost. Ampak mi smo se (zaradi otrok) držali bolj ob obali.
Forum je zaprt za komentiranje.