Sicilija
Razmišljamo, da bi poletne počitnice preživeli na Siciliji. Ali ima kdo kakšno dobro izkušnjo s prenočišči: apartma ali morda bungalov v campu? Kateri del V obale nam svetujete za namestitev, bolj na S ali južneje (Siracusa)? Radi bi lepe plaže (ne preveč polne) in ugodno izhodišče za raziskovanje otoka.
Hvala!
Mi smo potovali po Siciliji poleti 2005 – otok je fenomenalen! Stanovali smo v kampih. Skoraj vsi kampi so imeli na razpolago tudi bungalove. Verjetno pa je pametno, da bungalove rezervirate vnaprej, sploh če potujete v avgustu.
Mi smo naredili krožno vožnjo po otoku.
Našo pot najdeš v galeriji: “Sicilija za otroke”.http://travel.over.net/svet/galerije2/album132
Podobno kot Viv, samo da smo šli spomladi. Spali v kampih, čisto spodobna zadeva, bi rekla, da si tudi bungalovi ok.
Sever ali jug, takole bi rekla: severni del otok (recimo linija Messina-Cefalu-Palermo) že na daleč zgleda drugače, vidi se, da se tam vlaga več denarja, obala pa je nikakva (skalnata po večini), tudi morje je čisto druge barve. Jug je pa “jug od juga”, veliko priseljencev (za en kamp se spomnim, da je zgledal bolj kot cigansko naselje), infrastruktura sama po sebi zgleda bolj švoh, vsaj v primerjavi s severom. Obala in plaže pa so božanske, tudi morje ima tako lepo pravo barvo, kot se “spodobi” za otok. Poleti je verjetno vse bolj polno, pri nas v začetku maja je bilo še manj ljudi, vendar dovolj toplo za kratke rokave in nikjer nobene gužve. Eno samo izhodišče za raziskovanje je nemogoče, ker je otok prevelik. Parkrat se preselite in potem iz tiste točke švigajte naokrog. Odvisno, kaj vas zanima. Mesta ali notranjost ali obalni deli ali vsega po malo ….
Oprosti, nisem videla prej sporočila.
Zame je bilo morje prehladno za kopat, za mojega fanta in eno prijateljico pa ne, na hitro sta se vrgla not in malo plaval. Tudi nista bila edina. Odvisno, kaj je zate mrzlo, ista fora kot s kakšno vodo se tuširaš :))
Kampi — ne zdi se mi smiselno naštevat imen kampov. Je pa pametno, če se recimo selite in na Siciliji res ne boste mogli bit stalno v enem kampu (razen če ne boste bolj stacionarni), da npr začnete iskat kamp okrog 5h popoldne. Da imate recimo čas it pogledat še drugega in/ali tretjega na spisku ali še enga, ki ste ga videli ob poti, če vam prvi ne ustreza, in marsikdaj se lahko zgodi, da vam ne. Tisti čas tudi še ni glavna sezona in posledično je kak kamp tudi zaprt. No,saj se zgodi, da trofiš v prvo, samo ne se ustrašit, če bo prvi kamp grozen :)) pa da imate čas pol še v enem doglednem času spravit šotor v red in kaj skuhat, dokler se še kaj vidi. Pa tudi niso povsod recepcije odprte celo noč, tja do 8h, 9h zvečer recimo.
Zanimivosti — veliko. Priporočam Lonely Planet in brskanje po netu. Meni je bil recimo jug res ful bolj všeč kot sever otoka, Palermu in Catanii smo se pa recimo izognili. Čisto in popolnoma odvisno, kaj vam je všeč. Po sili razmer sva morala ostat v Messini par dni in mestece je prav luštno, čeprav na prvi pogled ne daje takega vtisa. Tam bi pa res priporočala eno prenočišče, če bi ga rabili, ena Angležinja oddaja sobe, ful luštna stvar.
Hrana dobra, jaz še danes ne morem pozabit frišnega paradižnika z mocarelo in baziliko, od takrat še nisem jedla tako dobrega.
En minusek je pa res. Če ti gre kaj narobe (iz izkušenj), se obračajo kot najbolj počasni polži. In čez vikend ne dobiš ničesar, trgovine ob nedeljah večino zaprte. Pa vožnja do dol je skoraj neskončna….
Narava maja je pa izjemna, je še vse zeleno. Oh, pa pomarančevcev in limonovcev tudi ne morem pozabit. Blazno lepo dišijo, ga ni parfuma, ki bi tako dišal. Da se jih rabutat, limone lažje kot pomaranče, so tudi manj ograjene, ampak do obojega se da prit 😉
Zdravo Aja,
glede na to da si omenilo tole anglezinjo ki oddaja sobe bi te prosil ce mi lahko das njen kontakt.
Na sicilijo se odpravljam konec marca, vem da ne bo problema z prenociscem ampak bi pa rad uredil vec ali manj te stvari, sploh ker pristanem na otoku okoli 9 ure zvecer.
Sam sem mislil ostati v Palermu, zdaj ko sem si malo pogledal vase komentarje res ne vem kaj se bom odlocil. Sem razmisljal tudi o rent a car ampak nisem se odlocen.
Ce ima se kdo kaksen nasvet, idejo z besedo na dan….
Lep dan in cim vec zanimivih potovanj
Jug Sicilije (sploh glede plaž) še mi zdi lepši, čeprav priporočam tudi obisk Liparskih otokov (lahko tudi enodnevni izlet)… sploh Strombolija, ki je edini aktivni vulkan v Evropi. Zvečer dejansko lahko vidiš lavo, ki bruha ven. Seveda ni nič kaj pretirano nevarnega (čeprav nikoli ne veš kaj namerava mati narava), je pa fenomenalno za videt. Ce se nameravate potepat po celi Siciliji priporočam najem avta, ker imajo povezave (bus, vlak) katastrofalne!
Forum je zaprt za komentiranje.