Sicilija
Ah, če se boš preveč razvajal, ne boš kaj dosti videl. Za najlepše stvari na Siciliji (in tudi drugod) se je potrebno malo odmakniti od najbolj znanih turističnih ciljev, kamor aranžmaji redko popeljejo. Koliko sem zapravil? Za 10 dni (avtobus+trajekt Civitavecchia-Palermo) z osmimi nočitvami v hostlih in hotelih, razen enkrat polpenzion, ter izčrpno strokovno vodenje sem dal okoli 100.000, vendar to ni bil aranžma v prosti prodaji. Na sami poti tudi nisem dosti zapravil, saj tudi nisem šel s tem namenom tja, kakor tudi nismo imeli dosti časa za to. Recimo da največ 150-200€.
Tudi mi imamo namen iti na Sicilijo. Z letalom. V okolico Taormine.
Prosim za nasvet glede krajev LETOJANI in G.NAXOS – katero naselje je lepše oz. v katerega od teh krajev naj gremo v hotel; ali ima kateri od teh dveh naselij star del mesta in kakšna je povezava s Taormino? Potem bi pa z busom in rent-a-car-jem hodili malo naokrog.
Hvala za odgovor.
Lara.
V Taormini, oziroma njeni okolici se nismo dosti ustavljali,… je lepo mestece, postavljeno visoko nad morje zato je z lastnim prevozom nekoliko slabše dostopna. V strog center se najlažje pride tako, da se pusti avto nižje v garaži in se odpelje z lokalnim avtobusom. Sam center je zelo slikovit, z lepim in ohranjenim antičnim gledališčem, vendar zelo turističen in temu primerno drag.
Mi smo bili pred 4 leti na Siciliji.
Šli z agencijo Globtour,bili 7 dni v mestu Taormina,ki je res lepo.Plačali takrat okoli 100.000sit.
Organizirano smo šli v Palermo,zanimivo mesto,ter na Etno.To ne smeš zamudit.Imeli srečo,saj nevem po kolikh letih je naslednji dan izbruhnila.
Ti priporočam Eolske otoke,žal nismo šli.
Je pa draga Sicilija,ma je vredna ogleda.
SREČNO!!
Tako Cefalu kot Taormina sta simpatični turistični mesteci, samo potem ko izkusiš Catanio na jugu ali Palermo na severu, sploh kako soboto zvečer, takrat pa spoznaš kaj pomeni živahno mesto. Dejansko že prav kaotično. Ne vem odkod se kar naenkrat vsi najdejo, ampak ljudi je takrat ogromno, kot da bi vsi domačini živeli samo v tem času. Potrebno je malo previdnosti kar se tiče vrednosti, vendar neke pretirane nevarnosti ni, čeprav zna biti občutek včasih tudi neprijeten. Mi smo se v majhni skupini potikali sredi noči po (centru) Palermu in nismo imeli niti ene slabe izkušnje.
Oj! Kampov v Italiji še nisem izkusil, samo sem kar dosti slišal o njih, tako da lahko povem samo nekaj iz druge roke: možno je najti precej urejene, ponekod, sploh na jugu je potrebno doplačati uporabo tople vode, ampak, prijatelj, ki je šel z družbo z avtom prek Italije vse do Sicilije in Liparov je spal samo v Perugii v hostlu, nakar so spali samo še v kampih, ker je udobneje in varneje, kot puščati avto nekje na javnih površinah z vso pritljago v njem.
Kampi v okolici Letojanija:
sta dva, eden je nad mestom v dolini, drugi kak km vzhodno.
Prvi je nekoliko cenejsi, drugi je Paradiso, tik ob morju.
Kamp je enkraten, mivka, s palmami na WC, topla voda, med tednom v juliju skoraj prazen, ob vikendih pa poln stalnih prikolicarjev. Ima video nadzor, zvecer so vrata zaprta, pocutili smo se varne!
Odlicno izhodisce za voznjo po otoku. Do Sicilije pa se z avtom pride najlazje in najceneje po avtocesti, cestnin po Neaplju ni!!!
Dobre mecarice na sto nacinov v letojaniju.
mmmmm
taormina je definitivno eno najlepsih mest na siciliji, vendar ne v visoki turisticni sezoni (konec julija in avgusta), ko se vsi malo bogatejsi italijani odpravijo tja .za tiste malo manj razvajane; v taormini je odlicen hostel skoraj v centru za 15eur. ce se malo znajdes tudi taormina ni tako draga.
vsem pa priporocam obisk egadskih otokov, predvsem otocka marettimo.
Prenočevanje na kmetijah, ki so znane kot agriturismo, je bila čudovita izkušnja in jo priporočamo vsem, ki ljubijo dobro hrano, stik z domačimi…Je pa priporočljivo, da lahko komunicirete v italijanščini.
Glede turističnih znamenitosti pa ne pozabite na Agrigento na jugu, v sredini Sicilije pa je izreno zanimivo mesto Pianta degli Albanesi, ki je najčistejše mesto, kar sem jih videla. Mesto je naseljeno izključno z Albanci, vsi napisi so v albanščini, ima lepo lego, v okolici pa so čudoviti prostorčki za kakšen piknik. Če boste najemali rent a car obvezno napravite predhodo rezervacijo, drugače ga od maja do oktobra ni lahko dobiti.
Forum je zaprt za komentiranje.