sicilija
Živjo!
Prosila bi če mi lahko pomagate, kako priti do Sicilije in kam se namestiti.Odpravili bi se z avtom in šotorom, dopust v začetku avg 14 dni.Zanima me kje na trajekt(cena), kamp(cena), koliko je vožnje…Še to, imamo takrat 1 leto staro deklico zato bi radi da bi bila plaža primerna zanjo.
Že v naprej se zahvaljujemo za vse iformacije in vaše izkušnje.
Lp
Mi smo bili lani septembra v enem campu blizu mest Riposto in Giarre (se držita skupaj). Nekje na pol poti med Taormino in Catanio. Camp je bil lušten, urejen, senčen, toliko majhen, da ni pretirane gužve, imajo Baby park (ograjen del z igrali za ficke), cene podobne kot na Hrvaškem (2 odrasla, 2 otroka, avto, ogromen šotor, elektrika – cca 22 ali 24 EUR na dan). Bom pogledala za točen naziv (Mokambo ali nekaj takega). Plaža je čez cesto (tako kot povsod), kamenčki, za goste campa zastonj (sicer plačaš za dežnike ipd.). Par km proti Taormini pa je peščena, ampak se nismo hodili tja kopat, ker nismo plažarji – gremo v vodo, se posušimo in nazaj v senčko pred šotor.
Vožnje je precej, bencin in cestnine nanesejo še pa še. Mi smo vmes spali dvakrat, ker smo šli tudi na Capri. Od Rima naprej se AC ne plačuje, je pa slabša. Glede na termin bi priporočala čimbolj nočno vožnjo. Trajekta ne moreš falit, cene so nizke, vozijo kar naprej.
Avgusta je nepopisna gužva (Italijiani imajo počitnice) in vročina. Po mojem je nujno rezervirat (tudi v campu), če se le da.
Ja, od Neaplja. Sem preveč bezljala, se opravičujem. Moji podatki so pa očitno “zastareli” – nazadnje sem bila na tistih koncih lani septembra, kar tudi piše, tako da je morda zdaj res drugače. In če k tistemu “še pa še” upoštevaš tudi bencin, ki je bil takrat nekaj čez 1EUR za liter, je opis stroška za prevoz kar ustrezen. In 96,6 EUR samo za cestnine ni majhna postavka, pa kakorkoli obrneš.
Jaz sem na Sicilijo z avtobusom potovala kr dolg… Vmes sem prespala v Neaplju, in potem zjutraj naprej. Na trajekt sem šla v Messini.Bivala sem v ful lepem hotelu v Giardini Naxosu, ki ni bil drag, je pa ful čist,urejen… Skratka,fajn.Za kampe pa ne vem. Plaža je peščena, kolikor se spomnim…Nekje prodnata – kamenčki. Voda super… Meni osebno je Sicilija ful huda in jo priporočam čist vsem…
Potujte ponoči – je fuuuul vroče.S sabo imejte fuuuul vode. Enkrat se odpravite mal do Taormine,zelo lepo je,pa na Eolske otoke, Etno definitivno…Drugače pa pobrskajte po netu za official websajti o siciliji, boste že najdli podatke o kampih,cenah,kako do tja – verjetno ima Lonely Planet kaj…Na poti tja/nazaj se pa probajte ustavit v Neaplju (tam se pa držite skupaj), Pompejih, Rimu,se splača.
Lep dopust!!
Eno malo podvprašanje: kdo ve kakšna je cena trajekta za en avto in 2 osebi med Reggio di Calabria in Messino? Je razlika med glavno sezono (avgust) in septembrom? Kakšna je pa cena za trajekt s Sicilije na katerega od Eolskih otokov? Obstaja morda kakšna internetna stran s tovrstnimi podatki. Na http://www.amzs.si nisem tega našel. Za info se zelo lepo zahvaljujem!
Samo en predlog, moj osebni – sem bila na Sicilij 2x – prvič smo šli takšno varianto kot greste vi, z avtom pa smo zaradi vročine (začetek avgusta) na poti skoraj dobesedno umrli, da ne rečem, da smo se celo pot kregali, ker smo bili zaradi vročine vsi uničeni, pot je bila izredno dolga, ves čas smo gledali po zemljevidih, ko smo prišli tja je bil kamp v katerem smo rezervirali kar zaseden (?!?!?), tako da smo potem cel vroč dan iskali prost kamp, skratka goza. Naslednjič smo šli z letalom preko agencije v skromne apartmajčke. Dali smo res sicer več denarja za letalsko karto, ampak v primerjavi z mučno in prav tako ne preveč poceni vožnjo z avtom, se je vsekakor splačalo. Apartmajči so bili sicer preprosti, ampak spat in kuhat se je dalo pa tudi sanitarije so bile lepo urejene. Tam smo najeli avto za en teden, en teden pa smo uživali na plažah, tako da je bilo skratka super in bi drugo variatno takoj spet ponovila, prve pa nikoli več!
Niko, mislim,da bi ti znali odgovoriti v kaki agenciji – drugače pa sem našla tole:
http://goeurope.about.com/library/bl_sicily_map.htm IN http://www.epinions.com/ trvl-review-22EC-869E497-38208B3A-prod1 .
Mogoče pa najdeš podatke tudi na http://www.thisistravel.co.uk .
Drugače pa, pojdi na Googla, vtipkaj osnovne besede in zihr ti bo kako stran vrglo ven.
lp in sporoči,če kaj najdeš
Forum je zaprt za komentiranje.