Sicilija
Hi!
Vidim da ste ravno z užitkarskega popotovanja po Siciliji. Jaz sem pred časom malo povpraševal kako bi bilo naredit kolesarsko turo po Siciliji. Imaš kakšen predlog, v katerem delu Sicilije bi bilo zanimivo preživet nekaj dni (okvirno 2 tedna) popotniškega kolesarjenja, predvsem tudi notranjost. Je dosti kampov v notranjosti otoka?
Hvala. Čau
Oj,
ja sva spotoma gledala, kako bi bilo s kolesi… Mi smo bili v notranjosti bolj malo, samo en dan smo prečkali iz Agrigenta preko Corleoneja do Palerma. Notranjost je sicer ful ful ful lepa, moraš pa biti v zgledni kolesarski kondiciji, ker je precej “gori – doli”. Kampov v notranjosti skorajda ni, vsi so ob obali.
Mi smo šli iz Messine (pristaja trajekt) po vzhodni strani preko Taormine (Etna, Alcantara) in Siracuse na jug, do Agrigenta in potem gor na Palermo, Cefalu ter čez Eolske otoke nazaj domov.
lp
Kolo na Sicilijo je kar huda varianta, ker je res kar naprej gor-dol. Če pa že, je mene še najbolj navdušil del od Catanie dol proti skrajnemu jugu (okrog Nota in Avole in še nižje, v notranjost in ob obali) in nekje do Marsale/Trapanija, tako obala (Sploh nekje do Eraclee Minoe) kot notranjost (vsaj kar smo jo videli).
Viv, a ste si pogledali vulkančke? Ste jih najdli?
Ja zaradi tamale smo šli malo bolj “po vodi” je bilo lažje kot z avtom.
Potovali smo z avtom – Seat Alhambra. Hči je imela povsod zastonj (stara leto in pol).
Rijeka – Bari (2 osebi + avto + kabina z umivalnikom in wc-jem) = 90.000 Sit
Milazzo – Lipari, Lipari – Napoli (2 osebi + avto) = 80.000 Sit
Imeli smo srečo nazajgrede, smo iz Liparija v Napoli ujeli hitro linijo, tako da smo prišli v dobrih 4 urah. So pa tudi variante, ki vozijo ćez celo noč.
misha, naj te opozorim še na možnost z ladjo od Chivitaveccie do Palerma. Nočna vožnja. Sicer ni ravno poceni, toda, ko vzameš v račun, da prihraniš eno nočitev, večji del poti potuješ ponoči in s tem prihraniš en cel dan dopusta za oglede ter prideš na cilj spočit, se ti morda račun izide. Več o tej možnosti sem že pisal med vtisi o Italiji.
Niko, to varianto sem si tudi ogledala, samo cena je bila res visoka,predvsem pa me je motilo to, ker ne moreš spati v camperju. Lani ko smo šli na Sardinijo pa je bilo to mogoče, če si vzel camping on board si dejansko lahko tudi spal v camperju. No ja čez kakšne 3 leta ko bomo Sicilijo ponovno obiskali se morda najde še kakšna pot. Vseeno hvala
Viv – tudi mi nameravamo obiskati naslednje leto Grčijo, še ne vem kam, pa vendar s trajektom. Pravzaprav smo to imeli v načrtu že letos pa smo si v zadnjem hipu premislili in ni nam žal. Tudi znami je mlajša potnica, 5 let, lani smo jo prvič tako mahnili na popotovanje in se je tako dobro obneslo, da si drugačnih počitnic sploh ne predstavljamo več, žal mi je le da že prej nismo.
lp nataša
Forum je zaprt za komentiranje.