Sicilija-Taormina
Hej,
konec meseca potujeva za 8 dni na Sicilijo v Taormino, kjer bova tudi nastanjeni. Zanima me katere vodene izlete (Eolski otoki, Etna, Syracusa) in katere v lastni režiji se bolj splačajo, priporočate? Nimava namena rentat avta in osredotočeni sva le na vzhodno južni del Sicilije. Kakšne so avtobusne povezave, kako pogosto vozijo,…?
lp
Če imata lasten prevoz, se splača vse v lastni režiji. Drugače pa za Syracuso ijn ostala mesta so dobre povezave, vlak in bus. Etna je že drugo, se vama mogoče splača organizirano, če nimata avta. Eolski so pa že tako ali tako dragi, do Milazza prideta z javnim prevozom, trajekt/gliser tud vozi pogosto, tako da pomoje tudi to ok v lastni režiji. Jaz bi, za vaju pa ne vem:)
Pozdravljena!
Mi smo se ravno ta teden vrnili iz Sicilije. Šli smo sicer z avtodomom tako da smo bili dokaj mobilni pa vendar smo šli do Taormine z busom in iz Taormine imaš zelo dobre povezave do skoraj vseh krajev. Na avtobusni postaji na Toarmini se pozanimaj in ves ti povejo. Na busih so celo oglasi za ugodne povezave do Etne za cca 20 eur pa vendar ne vem kaj cena vključuje.
lp nataša
če ješ zunaj so cene dokaj normalne, npr. pizza od 4 eur dalje odvisno od velikosti in kakšna pizza je, testenine npr. od 4.50 eur – 7 eur in ne vem morda smo imeli srečo tudi porcije so bile kar obilne kava pa od 1eur-1,20 spet odvisno od kraja kjer si. Pijača v lokalih je nekoliko dražja in tudi v trgovinah je kar drago, zato se splača kupovati v diskontih. Vstopnine tudi niso prav nizke, npr Etna-gondola je bila 24 eur, potem pa še bus ki te odpelje še nekoliko više je 14 eur -povratne karte. Življenje na Siciliji je nasplošno dražje kot smo mi pričakovali
lp nataša
Privoscita si izlet na jug v mesto Agrigento, ker je se nahaja Dolina Templjev. Te originalne grske templje si je res vredno ogledati. Jih je res veliko in so velicastni. Do tja se pride brez problema z avtobusom.
Pri vseh svojih izleti pa pazita kako je z zasedenostjo avtobusov in vlakov, saj se avgusta zacne “Ferragosto”, to pa je cas, ko ima skoraj cela Italija dopust! In to zna biti noro.
Lp…
Forum je zaprt za komentiranje.