Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sicilija, korzika

sicilija, korzika

S fantom imava v načrtu počitnice (2 ali 3 tedne) na Siciliji ali Korziki.
Kje se vam zdi lepše, bolj ugodno, manj gužve…
A je v avgustu ful gužve?
Bi pa šla v hotel (opreme za kampiranje nimava). A se najde kakšen ugoden hotel?
Mislite, da se da dost vidt, če bova pač bivala skoz na enem mestu-sj vožnja za naju ni problem, sam ne vem, kajšne so kaj razdalje.
Prosim še za informacije o podnebju (povprečna temperatura v jul in avg) in pa cene sokov, kave.. v barih.
Kok pa je vožnje do Sicilije oz. Korzike?

HVALA

lp

mi smo bili na Korziki, je precej blizu, do Livorna je kakih 9-10 ur vožnje z avtom, nato trajekt menda 4 ure, se ne spomnim točno. Sicilija je zelooo daleč z avtom, mi smo šli samo do Neaplja in smo potovali 2 dni, od tam dalje do Sicilije pa je še lep kos poti.

Lahko ti povem o Korziki, da je zelo lep razgiban otok, ima tudi gorski prelaz, sladkovodne izvire in slapove, v glavnem čuda si lahko ogledaš, če si vzameš dovolj časa. Tudi mi smo bili na enem mestu in sicer v avtocampu v mestu na zah.obali otoka, ki se imenuje Propriano, od tam smo hodili z avtom na izlete. Otok je precej majhen, tako da razdalje niso velike. Če se prav spomnim, prideš po cesti iz severa otoka na jug v 3 ali 4 urah. Zelo lušne so vasi bolj v centralnem delu otoka, imajo prijetne gostilnice-skratka, na otoku je totalna uživancija, da o plažah ne govorim…… Pa mestece čisto na jugu San Bonifacio, mi smo se imeli tam res lepo. Cene se meni niso zdele pretirane, skoraj nekako primerljive z našimi, včasih smo šli ven jest, je pa tudi odvisno kje ješ, če v centru kakega obmorskega središča, boš veliko plačal (predvsem lokacijo :). Imajo dobro rdeče vino.

Hotelskih cen tam ne poznam, je pa v Proprianu več hotelov, večjih, manših, verjetno tudi bolj ugodnih. Tu pri našem campu je že bil en tak manjši družinski hotel, malo pobrskaj po netu, sigurno boš našla kaj primernega.

prijeten dopust ti želim.

ojla,

za it tja je najbolje z trajektom iz livorna (ali civitavecchie se mi zdi) in je 5h do korzike in 10h do sardinije (jaz sem si karte uredil kar preko amzs, lahko pa pogledaš na spletnih straneh za cenej varinate.. poišči v google ključne besede: corsica ferries moby lines )..

avgust je logično najbolj obupen mesec, če želiš uživat, ker imajo vsi italijani fraj in ugani kam jim je najbližje 🙁 pojdita vsaj recimo zadnji teden julija in tko naprej..

kaj je lepše, boljše.. sej veš kako je s subjektivnostjo 🙂

verjetno so na sardiniji lepše peščene plaže (jaz sem bil maja), pa čisto je dost.. je pa notranjost bolj suha in gričevnata..

korzika je bolj razgibana od puščave na severu (isto maja smo se skrivali pred žgočim soncem pod enim grmom) do visokih gora (dva dni po puščavi smo po snegu hodli na 2100m nadmorske) in naravnih parkov in do visokih obal na jugu in zahodu in spet peščenih na vzhodu.. so pa hribi pa na severu ob Bastii enaki našim smetiščim in se samo vprašaš komu se da nosiz smeti v hribe (v Slo jih mečemo v reke in posledično v morje 🙂

no, jaz bi šel na korziko takojše enkrat.. sploh če si mahnjen na outdoor športe ala plezanje, hribi, kolesarjenje..

pa vprašaj še kaj če te zanima..

asta

oops , sem mislil da sprašuješ za sardinijo

my err .. sori

bila na Siciliji in Korziki

Sicilija je … lušna … vse je na izi … je večja in manj razgibana kot Korzika … je ogromno antičnih ostankov … če vaju to ne zanima … raje ne hodita na Sicilijo 🙂 .. v enem šusu težko da prideta do cilja .. če bosta z avtom … se pa spotoma lahko ustavita … Firence, Rim … Pompeji 🙂 … sicilija je ful varna … je cenejša.

Korzika … lepša narava … življenje se odvija rahlo hitreje 🙂 … vasice so lepše … pokrajna je lepša … plaže so lepše … do Livorna smo mi prišli iz Kranja v 5,5 ure (ves čas AC razen čez Ljubljano 🙂 … trajekt 4 ure. Je kar draga … kava do 2,5€ isto sladoled … mrzle pijače v trgovinah ne poznajo … boga pica kot nek piškot … od 8€ naprej … če imaš srečo najdeš tudi cenejšo oštarijo 🙂

B.

A angleško kj znajo tm, k midva nimava pojma o fra ali ita :)))
Djte še povedat, kakšne so kj temperature.
lp

Priporocam Sicilijo, konec julija, ce prej res nimata casa.
Za poceni hotele ne vem, ker mi kampiramo, je pa v vecnini kampov mozno najeti ugoden apartma oz. bungalov. Ampak spet – nimam pojma, koliko to stane in ali je dejansko vredno denarja. Preveri na internetu!
Voznja do Sicilije je utrujajoca. Dolga. Za cestnino se tudi da kar nekaj denarja, je pa zanimivo, da je avtocesta od Neaplja pa cisto do juga zastonj! Ha, kdo bi si mislil? Tudi trajekt ni predrag…
Ko bos tam, obvezno poskusi t.i. ARANCINE, njam, najboljse pecene kroglice, narejene iz riza in drugega nadeva, ocvrte…
:))

Ja če se odločita za sicilijo imata na poti do dol vse najlepše kraje v italiji(firenze,rim,vatikan,napoli,amalfitanska obala,palinuroin še in še)…res vredne ogleda
pot je dolga nekje 1400 kilometrov..kar je okoli 15 ur vožnje….jaz bi sla vsekakor na sicilijo

Sicilija je odlična varianta. Mi smo se utaborili in iz tega apartmaja delali enodnevne izlete. Vsak dan na drugi konec otoka in se vrnili spat. V enem tednu obredeš celo. Bili smo pa maja, potem je prevroče za take variante. Precej manj imaš od izleta, saj po 1. maju požge večino trave in rastlinja.

Avtoceste so zastonj, tudi stranske ceste so lepe.

Skratka, lepo

lp

bv

Aja, pa se nekaj.
Mi smo potovali po otoku, in sicer smo bili nekaj dni tu, pa tam… saj razumes, ne:)
V glavnem smo se orientirali glede na ceno, ce je bilo drago, smo cimprej odkurili naprej. Mislim, da se splaca tako pohajanje, sploh, ker imata dovolj casa. Mislim, da bosta na ta nacin vec izkusila, vsaj mi smo!
Na zalost se ne spomnem tocno vseh krajev, kjer smo kampirali, a kot sem rekla, na Internetu najdes prakticno vse.
Cene v juliju so bile zelo visoke, ampak glede na to, da je Italija v vsakem primeru drazja od Slovenije, je bilo zmerno. V vsakem primeru pa je Sicilija cenejsa od Italije, na zalost ne vem za Korziko. Turisticni meni je bil (leta 2002) od 6 evrov na osebo naprej, ampak te porcije so bile majhne. Pizze od 4 evre naprej (Napolitana), arancini (njam!!) od 3 naprej… sokovi in podobno v gostilnah… so dragi. Najceneje je seveda nakupovanje v trgovni.
Povprecna temperatura je razmeroma visoka, ampak kje v sredozemlju pa ni poleti? Ni hudega, ker je topla voda, dobre plaze in se da prezivet. Edino voznja z avtom brez klime je lahko problematicna…
Sej gre:)

temperature … sredozemske 🙂 … vsekakor bol vroče kot pri nas … jezik … lažje z rokami kot z angleščino :))) na obeh otokih …

He he vožnjo brez klime pa sem jaz preživela lansko poletje med potepajem pa korziki – v avtu nama je crknil termometer, voda pa je bila tako vroča, da si jo komaj pil …
Če koga zanima prodam LP od korzike, priporočljivo branje pred odhodom na počitnice.

Lep Dan Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close