Sicilija – avtodom
Teja, priporočam ti da pogledaš na spletno stran http://www.caravaning.zanimiv.net pod PRISPEVKI, kjer avtodomarji opisujejo svoje izkušnje in na FORUM.
Tudi jaz sem si s tem veliko pomagala, ko smo najeli avtodom.
Prijetno potovanje.
Odvisno koliko in kje se mislita vozit po mestu. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da sem imel za vožnjo po mestu težave v ozkih ulicah, pa nisem bil z avtodomom ampak s karavanom. Včasih prideš v situacijo ko se vrnit enostavno ne moreš v križišču pa za zavijanje ni dovolj placa za daljši avto in je potrebno rikvercat, če ti tisti za tabo že niso odvzeli te možnosti. Seveda ni to pogosto, se pa dogaja. Na parkiriščih jaz nebi spal, že zato ne ker bi imel občutek kot da si drugi mislijo , da sem jaz pustil vse smeti tam.
Ojla,
mene pa zanima s kje ste štartali, s katero trajektno linijo ste potovali, kje ste kupili karte za trajekt, koliko časa traja prevoz?? Vse kar se tiče prevoza na Sicilijo torej….
S fantom bi šla v zadnjem tednu avgusta (za 14 dni) pa me zanima koliko približno znesejo stroški prevoza za dve osebi????
hvala vsem udeleženim, voljnim posredovati željene info
Lep dan, Saša
Mi smo šli iz Reke s trajektom do Barija (karta s kabino je bila 90.000 sit). Ustavili smo se v Alberobellu, si pogledali regijo Trulli in pot preko Kalabrije nadaljevali proti Siciliji. Iz Reggio di Calabria smo šli potem na Sicilijo. Kljub temu, da je bil začetek avgusta gneče ni bilo, kupili smo enosmerno karto, ki je bila cca. 20 Eur, vožnja pa traja 20 minut.
Vračali smo se čez Liparske otoke – za karto Milazzo – Lipari in potem Lipari – Napoli smo dali 78.000 Sit. Iz Liparija v Napoli smo potovali s hidrogliserjem-trajektom Scorpio, ki porabi za pot le 4 ure.
LP in uživajte!
NaSiciliji sva bila z možem lani, sicer ne z avtodomom pač pa s kombijem, v katerem tudi spiva.Vedno sva prespala v kampih,kjer sem se počutila povsem varno. Prepotovala sva V-obalo,J-obalo do Argigenta, potem pa do Corleonea in naprej v Palermo, zavila še v zaliv Castelmare in se po S-obali vračala.S Seboj sva imela kolesa, tako da sva si mesta ogledovala s kolesom(ali sva kje blizu kampirala ali pa parkirala na varovanem parkirišču).Vožnja po mestih pa je zgodba zase – noro! Sicer pa je Sicilija vredna ogleda!
Forum je zaprt za komentiranje.