Siberut – Mentawai otoki
Hm o tem je blo ze neki govora zelo dolgo nazaj (recimo febr ali marca). Jaz sem sla s skupino 10 slovencev predlani poleti po Sumatri in smo sli za cca 8 dni z agencijo tudi na enega od teh otokov. Ne vem, ce se da it sam na otoke (mogoce se da samo moras ful stvari urediti sam: coln, najti domacine za prespat) – ne, ne verjamem da se tega kdo loti na lastno pest. Moras biti pa pozoren pri izbiri agencije (mi smo se malce opekli z vodicem). Poleg tega pa sem prepricana, da se je od prelani ze kaj spremenilo (beri sturistiziralo) tko da mora bit se vec agencij, vecja izbira… in moje informacije ter izkusnje morebiti niso najbolj azurne. Kaj si pa ti zelis od obiska otokov?
Jaz sem bil pred nekaj leti. Startali smo iz Bukittinggija, kjer je polno agencij, ki to organizirajo. Torej tam malo poiščeš oziroma oni poiščejo tebe, vendar se moraš pri izbiri prave zanesti predvsem na dober nos. Vsekakor je kar nekaj možnosti, da te bodo na poti obrali še za kakšen dodaten keš, kot so tudi nas. No kljub temu je bilo to ena boljših stvari na potovanju po Sumatri in je vsekakor ne bi hotel zamuditi. NA kratko: Morje do otoka je bilo noro razburkano in je cela ladja skupinsko bruhala.V tej gužvi je nekomu uspelo ukrasti moj fotoaparat (naslednji dan mi ga je od nekod prinesel vodič ??!!!). Potem z čolnom navzgor po reki v džunglo in še dve uri peš. Bivanje v kolibi pri domorodcih je bilo vsekakor veliko doživetje. Nazaj grede ladje sploh ni bilo, ker se je kao pokvarila.Ker nismo mogli čakati nekaj dni, smo kar nekaj plačali privatni jahti, da nas je peljala nazaj (vse je organiziral naš vodič, zato je velika verjetnost, da je bla stvar zmenjena).
Skoraj prepričan sem da si sam tega ne organizira nihče, ker so vodiči dogovorjeni z domačini in bi te stvar v najbolšem primeru stala precej več časa in denarja.
Če te še kaj zanima pa kar vprašaj.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.