sharm in hurgada
V začetku oktobra sva bla s fantom v Hurgadi – hotel Sea Star. Blo je super. Razlika med Hurgado in Sharmom (po pripovedovanjih) je, da je Sharm res čisto turistično mesto, v Hurgadi pa lahko vidiš tud kako ljudje tam res živijo.
Za tiste, ki radi žurajo, se splača vzet hotel v središču mesta (Le pasha, …), pa v Hurgadi ne smeš zamudit izleta z ladjico na koralne grebene.
LP Lucy
Poleti sem bila eno noč v Hurgadi. In moram priznat, da sem tisto noč tam komaj preživela. Mi smo pototvali po Egiptu in res videli kako egipačni živijo. Po puščavi smo se potepali z beduini. V Hurgadi res ne vidiš kako ljudje živijo. Gre za turistično naselje, ki se razprostira vzdolž 150 km ob obali. Hurgada je polna rusov, ki so med drugim tudi lastniki hotelov. Trgovonce so polne kiča, nič niso podobni bazarjem, kot smo jih mi srečevali v Kairu na priemr ali pa v Asuanu.
Tko. Hurgada ni nič egipčanska.
Primerjava Sharma in Hurgade.
Hurgada je mesto z 700.000 stalnimi prebivalci, Sharem nima stalnih prebivalcev, tako da v Hurgadi lahko vidiš kako domačini živijo. Sharem je dosti bolj urejen, recimo center Nama bay je res poštiman, je čist urejen. Med tem ko pa center Hurgade – Sakala pa ni tako zelo, recimo ko hodiš po pločniku moraš res gledat po tleh, da slučajno ne padeš v kakšnjo luknjo ali pa brcneš v kakšno skalo. Hurgada ima za moje pojme lepše plaže. Tudi hotelo so nekateri ful poštimani recimo v Makadi bay so sami novi hoteli, zeelllooo urejeni, malo ven iz centra, ampak taksi je res poceni, cca 30% ceneje, kotv Sharmu. Hurgada je glede na izvenpenzionske storitve dosti cenejša. V Hurgadi ni koralnih grebenov tik ob obali, tako kot v Sharmu, ampak moraš do njih s čolnom. Moraš obiskat Gifton island (Marhmeya), ker je fantastično – plaža takšna kot v reklami za bounty čokolado.
Dahab je super in še enkrat super. Ful luštno mesto, res. Imajo promenado in kafiče ob obali , tako da se lahko sprehajaš ob morju. V Hurgadi ali v Sharmu, tega pač ne moreš (razen če se ne sprehajaš po hotelski plaži). Zelo lepo urejeno mestno jedro (eni 2 leti nazaj ga je razdejala bomba, zdaj so ga pa obnovili). Plaža je čudovita (V Sharmu ni takšne lepe plaže), lokalna scena je super vse na izy, večina dopustnikov so surfarji in diverji, lokalci so pa beduini. Tako da ni nič fancy. Edino kar mene moti v Dahabu je veter, ker nonstop piha. To pa je seveda ful všeč surfarjem, diverjem je itak vseeno, če pa ležiš na plaži pa je lahko moteče.
Pozdravljeni.
Z možem sva bila aprila v Sharmu, z družino pa bi se rada v naslednjem aprilu podala na počitnice v Hurgado. Po katalogu TA Palma sva si izbrala hotel Carribbean world resort v letovišču Soma bay. Prosiva vse tiste, ki so že bili v tem hotelu, da nama podajo kakšne pametne informacije o tem hotelu. V “paci” pa imava še nov hotel Albatros palace v Hurgadi. kakšno mnenje pa imate o tem hotelu – ali je primeren za družino s 5 in 7 let starima otrokoma.
Hvala za informacije. Pozdrav.
družinca Jenko
Forum je zaprt za komentiranje.