Sharm el sheik
Pred časom je bila tema z istim naslovom
ali izbrati hotel Noria resort ali Oriental resort
pa so nekateri obljubljali, da bojo povedali, ko se vrnejo kako je bilo.
Predvsem me zanima, kateri hotel sploh izbrati zaradi plaže kjer se da snorkat, da se ni treba voziti z avtobusom do tja.
Hvala za odgovor.
Midva z možem sva bila v Norii. Hotel v redu, v centru mesta, vendar pa ima zelo majhno plažo in se ne da snorklat, ker ni koralnih grebenov (razen če odplavaš precej dlje od obale). Če ti je glavni cilj snorklanje, ti ne priporočam NAAMA baya, pač pa CORAL bay. Tako da išči hotele v coral bayu, kjer imaš koralne grebene praktično pod oknom svojega hotela in se ti ni potrebno nikamor vozit. Meni osebno je bila Noria všeč zato, ker je v centru mesta in je bila vsak dan žurka do zgodnjih jutranjih ur. Ko pa smo želeli snoklat, pa smo šli z ladjo na ras mohamed in v modro luknjo, kjer je bilo res lepo.
Odvisno kaj si želiš.
Mi smo bili v sharmu v hptelu, ki ima največji koralni greben pred hotelom. Imenuje se Domina coral bay. Do plaže imaš 100m, peščeno plažo tako kot verjetno povsod, bifejčke na plaži… Skratka jaz, ki se nikoli ne močim las v vodi, sem tukaj bila pod vodo vsaj 3 ure na dan. Zato ti ga priporočam. Organizator je Globour.
Če pa želiš v star del sharma ali v drug kraj pa vzameš taxi in je čisto ok.Imeli smo celo zelo majhne otroke in je vsse štimalo, brez kakršne koli driske in podobno.
Ja erin točno v tem hotelu smo bili. Naša družina je bila zadovoljna s hrano in sobami. Nas je namreč 5.
V tem hotelu se dogaja tudi čez dan saj imajo cel bazar kar v okviru hotela, Tako, da spominke, začimbe lahko nakupiš kar tam. Tudi vsak večer je pač program, ki je enkrat dober, drugič pa manj prikupen. Pač stvar vsakega posameznika. Fino se je vsest zunaj zvečer, saj imajo več simpatičnih lokalčkov.
V okviru Coral Bay so tudi drugi hotelči, ki so povezani v isto plažo imajo pa tudi svojo plažo in pa večjo izbiro restavracij.
Aja pa voda je bila med jesenskimi počitnicami zelo topla, da ozračje ne govorim. samo zvečer pa sem jaz, ki sem bolj zmrzjena nujno rabila jopco in dolge hlače.
Med tema hoteloma je razlika največja v tem, da Noria ni na sami plaži. To je za nas zelooo velik minus. Kot sem rekla imamo 3 otroke.
Pa tudi zaliv Nama bay nima koralnega grebena, kar je zopet prevagalo, da smo šli v Domino v coral bay..
Kar se tiče vmesnih obrokov imaš polno raznih lokalčkov na plaži, tako, da smo kaj lahkega pojedli oz pizze, do zrezkov so jedli večji otroci…
Za izlet smo se odločili, da gremo samo v Kairo. Bil nam je zelo všeč, kljub temu, da smo šli že ob pol dveh ponoči na pot.Sicer imaš pa vse sorte dogodivščin na izbiro od potapljanja v Dahabu do obiska Sinaja.Torej mi nismo šli na potovanje ampak na počitnice, zato smo obiskali samo Kairo.
Kot sem rekla, gremo vsako leto nekam med jesenskimi počitnicami, ki so konec oktobra -začetek novembra.
lepe počitnice vam želim.
Forum je zaprt za komentiranje.