seznam fakultet po težavnosti
Ja pa kako ste smešni. In kaj je študij prava, da lahko kotira na najvišji lestvici. Heheh klasične pravniške fore, ko mislijo vsi pravniki, da so bogovi sveta, najpametnejši in najboljši. Oh 😀 dajte se sprijaznit, da niste popolnoma nič več kot nek študent na drugi fakulteti. Če bi pravniki res poznali vse zakone do vejice natančno, ne bi postopki na sodiščih trajali leta in leta. Ok?! To je piflarija, ki nima z realnemu življenju popolnoma nič. In pravo lahko naredi vsak, ki ga to pač veseli, enako kot pri ostalih faksih. Če te nekaj ne zanima je pa logično, da je težko.
Sam sem sicer končal studij farmacije. In nikoli, res nikoli nisem svojega študija poveličeval. To me je zanimalo, to sem doštudiral, brez večjih problemov. Smešni ste mi, ko pravite, da pravniki poznajo/poznate vse zakone do vejice natančno. Oh ja..jaz, farmacevt pa poznam vsa zdravila in točno vem za vsako zdravilo kaj vsebuje, njegove stranske učinke, namen… WTF, ne. Ne moreš vsega poznati in tudi kot farmacevt moraš kdaj pogledati v knjige. Izkušnje prinesejo svoje. Je pa res, da smo farmacevti v tujini zaželeni medtem, ko pravniki niste, če pa poznate samo slovensko zakonodajo in kakšen procent mednarodne. Lepo vas prosim.
Vsak faks je enakovreden! Če je nekdo na medicini ni nič več kot nekdo, ki študira na FDV, ki kot pravite ni težek študij. Vsak človek je vreden enako, ne glede na vse dejavnike in ne glede na to kaj študira. Sprijaznite se s tem, predvsem tisti, ki ste mnenja “moja fakulteta je težja”, “jaz sem nekaj več”… Brigajte se zase in AMEN. Dejstvo je, da potrebujemo tako inovatorje, strojnike, šivilje, policiste, kirurge, gradbene delavce in nenazadnje tudi odvetnike, ki so sposobni branit morilca samo za to, da dobijo svoje zadovoljstvo. Joj ta svet. Malo več spoštovanja do drugih in bo vse veliko lepše.
Lep pozdrav in PEACE
Tu bi samo še dodal, da Fakulteta za šport ne temelji samo na fizičnih sposobnostih, kot je omenil nekdo tukaj, ampak je potrebno ogromno več znanja prav tako iz pedagoške kot tudi medicinske stroke. Poleg učenja, pa je potrebno tudi kar nekaj popoldanskih ur vadbe, razen če nisi prav genij za vse športe.
Razlog za prehodnost na medicini, farmaciji… čez 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, je cena študija. Študij je tako drag, da se jim študentov ne splača metat. Na pravu naredijo prvo selekcijo pri vpisu, drugo v prvem letniku, potem pa še v tretjem, na medicini pa je selekcija narejena že pred vpisom. Pa za medicino je treba bit predvsem zelo priden, enako recimo za arhitekturo, šele na drugem mestu je logika, pamet…
Forum je zaprt za komentiranje.