Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sezamovo seme

Sezamovo seme

Pozdravljeni vsi skupaj iz krtove dežele! :)))) Sem že mesec dni odklopljena od interneta in sem že čisto out!

Imam pa eno vprašanje in sicer, kje dobiti sezamovo seme. Saj pretirano ga še nisem iskala (razen v MC v Kranju), vendar pa tudi nimam ideje kje gledati. Rada bi delala eno sladico za jutri za mojo ljubezen, ki se je vrnila nazaj oz. se je vrnil. :))) In je Petra zdej že cel mesec tko srečna, pa vesela pa oh in sploh. Sicer pa veste kako je to!

Skratka, upam, da mi bo katera pomagala, jutri bom pa prečekirala odgovore!

En lep zaljubljeni pozdrav z Gorenjske! Cmoka vsem!

Petra

Hej,Petra! Sem te res ze pogresala in Staso tudi.
Ne morem ti pomagati,ker si predalec;jaz ga imam,kupila v Trstu.

Posljam pa ti lep pozdrav z obale;imejta se najlepse!:))) Babi

Sezam prodajajo v DM-u. Kupila včeraj.

V MC v Kranju ga nimajo, imajo ga pa v Podlubniku, kupila sem ga včeraj. Dodajam ga k testu v stroju za pečenje kruha. Sezamovo seme preprečuje osteoporozo in tudi kruh je okusnejši. Lep pozdrav Mica

Kupiš ga lahko v vseh marketih, imajo ga pri zdravi prehrani. Jaz ga vmešam v kruh, med drobtine pri ocvrtih jedeh, posujem slanike, solate…, skratka kar dost ga uporabljam.

Daj še recept napiši. Jaz obožujem sezam!

Hvala za vse odgovore!

Kar se tiče recepta! Je po Jamieju in je v bistvu dodatek čokoladni kremi. Naredijo se taki hrski.

500 g sladkorja
200 g semena

Sladkor in 8 žlic vode segrevaš na zmernem ognju da zlato porumeni. Nato dodaš seme in še malo pokuhaš, nato pa vse skupaj vljiješ na namaščen pladen ali pa alufolijo. Zadevo razmažeš na 0.5 cm debelo plast in pustiš, da se strdi cca 15 min. Nato razlomiš in to potem ješ.

Sem pa včeraj to naredila, pa ne vem kaj je blo narobe. Ko sem vsula seme mi je vso vodo popilo in sem dobila en velik, kup suhega žaganja. Pol sem pa še mal vode dodala in seveda je blo zanič. Ne vem, možno, da je bilo seme krivo, ker je bilo že kar dolgo odprto. Ali je možno, da se je presušilo in zato popilo vso vodo?

Danes bom probala še enkrat in upam, da bo uspelo.

Lp, Petra

A si poskusila kdaj z medom namesto s sladkorjem? Enkratno

Oooo, Bacek 🙂 To so pa tiste sezamove ploščice, ki jih lahko kupiš v DMu,a ne?

LP, Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close