sex v troje
HM30, če se česa lotiš, je treba nekako zaključit. Fajn je, če sta nakoncu oba zadovoljna. 😉
kaj pa če bi še ti kakšno rekla iz ženskega vidika na to temo?
Hja, to maš pa prav, menda res ni. Ampak prazen sem napisal zato, ker seks brez močnih čustev je zame že v naprej prazen. Pač, osebna izušnja, nič drugega. Napačno sem se izrazil, vem. Želel pa sem povedat le to, da se po takšnem seksu ljudje pogosto le tolažimo, da jih zadovoljuje oziroma, da se tako počutijo tudi po njem, čeprav so prisotni eni čudni občutki, ki vzbujajo dvom.[/quote][/quote]
Kot pravim: dilema je ali je nekaj narobe s takšnim seksom ali vzroki za takšne občutke. No, za moje pojme dileme ni.
No, saj pravim, s takšnim seksom ni nič narobe, razen pač tega, da je večja verjetnost kake okužbe, ampak to ni tema pogovora. Vzroki za takšne občutke se pa skrivajo vedno v naši samopodobi oziroma sliki, kako se vidimo oziroma sliki, kako nas vidijo drugi. Trdim, da kdor ima dobro samopodobo, se v takšne “hece” ne spušča, ker nima ne želje, ne potrebe, ker mu je dosegljivo nekaj več in manj ne vzame.
Boom, jaz se z veseljem vključim v kakšno pametno in koristno debato – se pravi tisto, ki mi razširi obzorja. V konkretni temi ne čutim potrebe, da bi prispevala svoje mnenje, ker je zame spolnost intimna stvar in o tem ne bi razpravljala in debatirala po forumih. Neko samospoštovanje – oziroma kanček zasebnosti pa je tudi treba ohraniti!
Boom, jaz se z veseljem vključim v kakšno pametno in koristno debato – se pravi tisto, ki mi razširi obzorja. V konkretni temi ne čutim potrebe, da bi prispevala svoje mnenje, ker je zame spolnost intimna stvar in o tem ne bi razpravljala in debatirala po forumih. Neko samospoštovanje – oziroma kanček zasebnosti pa je tudi treba ohraniti![/quote]
A ni značilnost moških, da pobegnejo v brlog?:)
A veš, razširjanje obzorja je tudi to, da se sprostiš in nisi v krču. To ti da moč višjih miselnih povezav:). Vidim, da v spolnosti nimaš vse pošlihtano (no, saj kdo pa ima haha), zato se diplomatsko umikaš:). Samospoštovanje nima veze z zasebnostjo.
Boom, jaz se z veseljem vključim v kakšno pametno in koristno debato – se pravi tisto, ki mi razširi obzorja. V konkretni temi ne čutim potrebe, da bi prispevala svoje mnenje, ker je zame spolnost intimna stvar in o tem ne bi razpravljala in debatirala po forumih. Neko samospoštovanje – oziroma kanček zasebnosti pa je tudi treba ohraniti![/quote]
A veš, razširjanje obzorja je tudi to, da se sprostiš in nisi v krču. To ti da moč višjih miselnih povezav:). Vidim, da v spolnosti nimaš vse pošlihtano (no, saj kdo pa ima haha), zato se diplomatsko umikaš:). Samospoštovanje nima veze z zasebnostjo.[/quote]
Mogoče ti tako vidiš moj post, meni pa deljenje določenih informacij s tujci (čeprav samo na forumih) ni všeč, in to je to…..Vsak si sam določa meje.
Ne mislim te prepričevat, ker imava različno izhodišče. Jaz pač razumem, zakaj si nekdo želi trojčka ali zakaj nekdo swinga, čeprav je v vezi. Ne rečem, da sem sama pristaš tega, samo ne obsojam in ne podtikam, da gre za nezrele osebke, ki imajo motnje čustvovanja.
Goldfish se mi zdi je napisala, da tu ni nobene zrelosti. Naj razložim, kje je zrelost. Zrelost v smislu, da če se spustiš v kaj takega, kasneje ne mečeš tega pod nos partnerju in ne uporabiš kot manipulacijo (češ, tisto sem naredila bolj zaradi tebe, zdaj pa se ti prilagodi v tej in tej stvari ali pa Pri njej ti je to pasalo, si bolj užival s tisto ipd. mrcvarjenja). Zrelost, da tako spolno izkušnjo jemlješ kot poživilo, kot začimbico k že tako dobremu odnosu, ne da rešuješ slabega (kot ne greš reševat slabega razmerja z nosečnostjo), čeprav se tudi to dogaja, ni nobena izjema. Zrelost, da po opravljenem dejanju še vedno čutiš pripadnost, povezanost in ljubezen do partnerja, da jima morda ta izkušnja pomaga pri razumevanju samega sebe in njunega odnosa.
Žal pa se takih reči pogosto lotevajo osebki, ki nimajo razčiščenih pojmov oz. trdne veze.
Tisti, ki vas v vezi v glavnem vodijo samo čustva, se jasno tega ne boste lotevali. Pa vendar, če ste proti nečemu, še ne pomeni, da lahko to obsojate oz. pripisujete pomanjkanje česarkoli.
Čakaj, a nisi zdaj tudi ti obsodila, da se tega lotevajo ljudje, ki nimajo razščiščenih pojmov? Kaj pa je to drugega, kot nezrel osebek? Saj to ni žaljivka, zame ne. Vsi smo kdaj bi li nezreli. Vsi dejansko ves čas zorimo in smo še vedno na nek način nezreli, v vsakem trenutku. Zrelost je realitven pojem.
Meni je povsem jasno, zakaj nekdo gre v trojčka, kaj tam išče itn. Svojo zrelost seveda. Tisto zrelosti, da bo sposoben prave ljubezni.
A veš, razširjanje obzorja je tudi to, da se sprostiš in nisi v krču. To ti da moč višjih miselnih povezav:). Vidim, da v spolnosti nimaš vse pošlihtano (no, saj kdo pa ima haha), zato se diplomatsko umikaš:). Samospoštovanje nima veze z zasebnostjo.[/quote]
Mogoče ti tako vidiš moj post, meni pa deljenje določenih informacij s tujci (čeprav samo na forumih) ni všeč, in to je to…..Vsak si sam določa meje.[/quote]
Tako je. Saj izražanje mnenja je lahko znotraj vseh tvojih meja, ni treba servirati kje, s kom in kolikokrat karkoli počneš. Informacije lahko tako zapakiraš, da napišeš samo svoje razmišljanje, poglede, brez vpletanja reale.
Zame pojem zrelosti v tem pogledu pomeni to, da si nekdo želi biti le z mano in me ne deliti z drugimi v intimnosti. Seveda je fajn, ko dela domišljija, dokler se to dogaja le v glavah. Ampak ti heci v praksi niso več smešni. Prinašajo dvome, praznino, nova vprašanja brez odgovorov, ljubosumje, nezaupanje itd. Vsaka še tako trdna veza se znajde na preizkušnji. Razen, če sta že ves čas bolj odtujena drug od drugega, živita vsak zase in partnerstvo ne jemljeta resno. Hvala za takšno “blef ljubezen”.
Hja,
če že razmišljam, kaj bi sprobala na področju spolnosti, bi bil to morda obisk v swinger klubu prej kot pa trojček. Ampak če bi že razmišljala o trojčku, potem mi z dvema moškima nikoli ne bi bil problem, z dvema ženskama bi si pa upala le in samo v primeru, da zveza maksimalno cveti.
O tem sva se s partnerjem pogovarjala pred 5-7 leti. Še nekaj ključnih vprašanj je bilo – kdo naj bi iskal “tretjo” gospodično in se z njo dogovoril – in potem seveda vprašanje varnosti pri spolnosti, kjer sem picajzlasta ko hudič. Moj partner je bil izbirčen glede tega, katera mu je všeč, in bistveno preveč sramežljiv, da bi ji to celo predlagal. Tako da je vse ostalo pri fantaziji.
Na tvojem mestu bi razmišljala predvsem, kako se boš ob tem počutil in kako se boš potem počutil. Če si sposoben vzeti to kot enkratno avanturo, ki se jo splača v življenju poizkusiti (in se ti torej zdi zanimiva), in ne boš zaradi tega čustveno prizadet, potem lahko pristaneš, če želiš: Če pa misliš, da boš čustveno prizadet (in bo to sesulo vajin odnos) in te sama misel odvrača, potem to punci odkrito povej 🙂
Jasno je, da je seks najlepši, najbolj čustveno izpolnjujoč itd. itd. samo z ljubljeno osebo. Ostalo pa kakor kdo, enim je seks brez močnih (ali bolje rečeno najmočnejših ) čustev brezveze, drugim paše in so zadovolj(e)ni kljub temu, da niso prisotna najmočnejša čustva, tretji pa itak ne poznajo drugega, kot samo seks brez čustev, ampak pustimo to 🙂 Zdaj na podlagi tega označevat kogarkoli, razen tretjih (pa še to pogojno) za bolj ali manj zrele se mi ne zdi upravičeno.
Kar se mene osebno tiče, in če zanemarim, da takšne (ali podobne) želje nimam sploh :), se s partnerico ne bi spuščal v seks v troje (ali swinganje). Nikoli. Ne s partnerico, ki jo ljubiš. Je tveganje takšnega početja s čustvenega vidika preveliko.
Pa še to, zgoraj nekje je bilo omenjeno (Pandora1) da se ne spuščat v to, če misliš, da boš čustveno prizadet… O tem nihče ne more biti v naprej 100% prepričan. Tudi, če na začetku tako misli…
Dejansko pa mislim, da je v Maxx-ovem primeru (ali kateremkoli podobnem) najbolj verjetno to, kar sem napisal že zgoraj.
Mene je pa samo en komentar zgoraj zmotil – dva moška – definitivno nesprejemljivo. A če bi bili dve ženski, potem pa bi bilo sprejemljivo?? Trojček je trojček, vmešana je neka tretja oseba! Je pa res, da moški takoj pomislijo na to, kaj bi njim ta moški delal. Zakaj? Ker je večina moških egoistov in se vse vrti okoli njih. Zakaj pa ne pomislite, kako bo ženski všeč, če se ji posvetita dva moška, brez da bi ta dva moška imela bilo kaj med sabo??? Saj je to možno! Ne, če pa sta dve ženski, pa je sprejemljivo, ker moški takoj pomisli, kako se bosta dve vrteli okoli njega. Hahaha, zamislite pa si, da moški naleti na taki, da ga bosta na koncu ignorirali 🙂
Je pa nekaj – iz mojega ženskega stališča gledano ni golega sexa brez nekih čustev. Vsaj ne takega, ki ti da zadovoljstvo, oz da si popolnoma zadovoljen. Tisti ven not je preveč pocestniško obarvan. To delajo profesionalke za denar. Za osebni užitek je pa drugače!
Narobe si prebral oz. sem premalo pojasnila. Hotela sem povedat, da se neobičajnih spolnih prask lotevajo TUDI ljudje, ki nimajo razčiščenih pojmov. že to, da nekdo na forumu sprašuje za mnenje, kaj naj naredi, ker mu je punca predlagala trojčka, kaže, da se ni lotil zadeve na pravem koncu, torej pri partnerju. izključno z njo se mora posvetovat, kaj in kako. Drugo je, če odpreš temo, ker te to pač samo zanima. Ne moreš se it tega, če imaš dvome, če si ljubosumne in posesivne sorte, če povezuješ seks z ljubeznijo.
Marko, zreli osebki, ki se grejo trojčke, swinganje ipd. v seksu ne iščejo čustvene komponentne. Predvidevam, da se sam kaj takega nisi posluževal niti nimaš prijateljev, znancev, ki bi ti to povedali iz 1,. roke. Zato imaš skrivljeno podobo takih ljudi in njihovih partnerskih vezi. Eno je, če napišeš, da je to zgolj tvoje mnenje in predvidevanje, drugo pa, da je to dogma, pravilo.
To ni zrelost, ampak monogamija. Ki pa je dogovor med dvema.
Ne podpiram varanja, ampak odprte iskrene odnose med partnerjema. Če se dva domenita, da bosta furala odprt odnos, ga naj furata. Še vedno sta odgovorna vsak sebi in vezi, v kateri sta.
krivokljun,
rada bi pokomentirala le del, s katerim se popolnoma strinjam.
Me pa zanima naslednje:
– Ali bi potemtakem lahko rekli, da je vsak, ki na tem ali kateremkoli forumu išče rešitev za svoje težave v partnerskih odnosih, težave z otroki, sodelavci, sosedi itn. – izbral napačno mesto za iskanje mnenj / nasvetov?
– Jaz sem opazila, da je večina postov zelo podobnih dotičnemu. Ljudje sprašujejo kaj naj naredijo s partnerjem, otrokom – kako naj rešijo težave, ipd. Zelo malo je postov v katerih se nekdo zanima le za informativno mnenje. To me preseneča, ker nekaj narediti (npr. popraviti hladilnik) se ne more enačiti z reševanjem družinskih ali medsebojnih konfliktov.
– Če ljudje napačno dojemajo namen tega foruma, kaj pa je potem pravi namen. V čem je potem smisel odpiranja tem in pisanja komentarjev, če ne deljenje izkušenj / mnenj z drugimi. Seveda obstaja verjetnost / tveganje, da bo nekdo naše mnenje / izkušnjo ˝uporabil˝ kot izhodišče za svoj primer. Vendar je na koncu vedno na posamezniku, ki se sam odloči kaj narediti. Kljub temu jaz osebno ne jemljem postov podobnih temu, kot znak nedozorelosti / nesposobnosti osebe. So zadeve o katerih se nekateri ne moremo / ne želimo pogovarjati v živo (sorodniki, prijatelji) in je zelo priročno, ko na forumu malo povprašaš….
Meni osebno je brezveze ko nekdo išče in pričakuje nasvet (kot npr. ta mladenič) navede pa zelo malo informacij. V takšnih temah sploh ne želim sodelovati, ker se mi zdi, da jo je nekdo odprl zgolj iz zaj…. – moj čas in moje življenje, pa je več vredno in ga ne mislim zapravljati za pisanje odgovorom osebkom, ki očitno ne iščejo in ne želijo dobiti pravega odgovora oziroma imajo preveč časa in jim provociranje uporabnikov foruma predstavlja nek beden smisel. Tiste teme v katerih je jasno, da avtor ni odprl temo s pravim razlogom enostavno preskočim.
Številne teme na tem forumu so odprte zgolj iz zaj…….. vsaj jaz imam takšen občutek.
Je pa še ena stvar, ki je mogoče za vprašati se: koliko smo resni mi uporabniki foruma tj. koliko se poglobimo v neko temo in damo iskren in resničen odgovor. Jaz verjamem, da je včasih lažje nekaj na hitrco napisati, samo da se da odgovor, pa vseeno se mi komentiranje nekaterih uporabnikov v resnih debatah ne zdi ok. do drugih, ker se vsak slej kot prej najde na drugi strani. Enkrat sem avtor teme, drugič bralec / sodelujoči. Verjetno tudi sama ne bi želela, da me drugi ocenijo za nezrelo ali kakorkoli drugače, če na forumu postavim ˝neumno˝ vprašanje (za nekoga drugega neumno vprašanje, zame pa ne).
Jaz mislim, da na splošno v družbi nasploh, ne samo na forumih ampak tudi v resničnem življenju, manjka kulture komunijacije in veščin pravilne komunikacije, v kateri bi posamezniki znali izraziti svoje mnenje in ohraniti en normalen odnos do soljudi. Žalostno je videti kako se ljudje obnašajo do drugih – ko pogledaš komentarje po forumih je adijo pamet. Žal je to delno tudi obraz stanja v družbi.
krivokljun,
rada bi pokomentirala le del, s katerim se popolnoma strinjam.
Me pa zanima naslednje:
– Ali bi potemtakem lahko rekli, da je vsak, ki na tem ali kateremkoli forumu išče rešitev za svoje težave v partnerskih odnosih, težave z otroki, sodelavci, sosedi itn. – izbral napačno mesto za iskanje mnenj / nasvetov?[/quote]
NE. Glede na to, da gre za specifično vprašanje, ki se res tiče samo njiju dveh. Nihče namreč ne more vedet, kako se počuti on ali njegova partnerka, kake so njune želje, načela, še posebno, ker o njih ni nič zapisal. Spolnost je res stvar samo dveh, odnosi na splošno oz. v vezi in dinamika pa so diskutabilni. Tako jaz gledam na to. In glede na to, da sprašuje o spolnosti na forumu, niti pod razno ni pripravljen na kaj takega.
kako zaboga naj tu dobi odgovor zase? če sam ne ve, kaj čuti, zakaj čuti, obenem pa v temi ne sodeluje, čeprav ni registriran, sem 100% da gre za provokatorja. Ampak okej, tema ki jo je odprl, je diskutabilna kot mnenje, razmišljanje.
Meni se to ne zdi nič katastrofalnega oz. neobičajnega, saj smo samo ljudje in vsi smo krvavi pod kožo. Vsak, ki postavi neko vprašanje na internet, lahko pričakuje različne komentarje. Saj smo v živo tudi podobni –> Če me vprašaš, ko imam pms in me vse boli, boš dobila povsem drugačen odgovor kot če se počutim okej. Govorim za komunikacijo v živo, na netu sem več ali manj enaka, odvisno od teme pač 😉
Beseda ni konj. Eno je ton, način, s katerim nekaj sporočiš, drugo pa vsebina. Zdej če boš nonstop trzala samo na prvo, se lahko samo jeziš in si užaljena, prizadeta; če te bo pa resnično zanimala vsebina oz. kaj ima človek za povedat, boš “ovitek” zanemarila in se osredotočala na bistvo. Ker smo pa ljudje vseeno bolj ali manj občutljivi, ne moremo vedno komunicirat, kot da nam je vseeno, včasih se nas stvari bolj dotaknejo kot drugič. To je pač treba vzet v zakup za uspešno komunikacijo.
To je res. Samo večina vprašanj je vedno specifičnih za tistega, ki sprašuje. In nobeden, vsaj zase lahko iskreno priznam, ne ve kaj čuti in kako mu je, ko se sooča z neko novo situacijo v življenju – ko govorimo o življenjskih stvareh. In v končni fazi zakaj ne bi vprašal o spolnosti tle, če pa je že skoraj vsaka druga tema na tem forumu o spolnosti….če se sprašuje o vseh drugih življenjskih situacijah, zakaj bi spolnost morala biti izjema. Meni je po tej plati smešno ko nekdo sprašuje kaj narediti, ker je ugotvil/-a da ga žena/mož vara. Ha… A to moraš vprašat na forumu? Ali pa npr. ali naj ostanem s punco/fantom ker nisem prepričan/-a ali je pravi/-a zanj/-o? A to moraš na forumu vprašat – a je ta fant/punca pripravljen/-a za odnos potemtakem?…tko, da ne vem…..meni se vseeno zdi, da je na forumih preveč takšnih tem v katerih ljudje druge sprašujejo o ključnih življenjskih stvareh – kar velikokrat pove, da Nekateri res niso pripravljeni za življenje, niti sposobni živeti in reževati svoje življenjske stvari.
Saj ton velikokrat pove dovolj. Od tona / izgleda je odvisno kakšen vtis kdo dobi in ali pritegne druge dovolj, da se poglobijo v njegovo temo….in tko je tudi v življenju. Ne ukvarjamo se in se ne poglabljamo ne vem koliko v tiste s katerimi nismo dovolj blizu….
Se strinjam. nasvetu lahko pomagajo podobno kot terapevt, ki te samo pripelje do križišča, ti osvetli ostale poti, odločit se moraš pa tako sam. V tem pogledu vidim koristnost spraševanja na forumih. Morda je nekdo tako zaciklan v sebi, da ne zna ven, na forumih pa se najde mnogo ostalih poti, malo si razširiš obzorje, sploh pa do odgovorov prideš veliko hitreje kot če bi šel isto razlagat v živo vsakemu kolegu.
Meni ton pove največ to, koliko je tista oseba, ki se izraža, attached na določeno tematiko. Čeprav še vedno je lahko marsikaj drugega v ozadju (razni zunanji dejavniki, ki vplivajo na nas). Ton je res samo papirček, sploh če se gre za spletno komunikacijo. V živo je pač pomembneje, kako kaj izrazimo, saj živimo v reali (naj bi!).
Če pa tisti, ki odpre neko temo, pada na ton/način napisanega in se začne branit, pač veš, da je tu občutljiv, ampak to vseeno ne bo rešilo njegove težave oz. ga niti ne bo pripeljalo do križišča. Ker se obremenjuje z napačnimi stvarmi.
Po drugi strani pa res nimamo časa, da bi podrobneje razumeli vsak “primer” in napišemo brez filtra, spontano. Kot si sama prej napisala, ogromno časa gre za tole in mon ni edina stran na netu, ki jo obiščemo, vsaj jaz se mu skušam čimbolj izognit in tako niti ne berem vseh tem, tudi tistih ne, v katere sem že pisala, še posebno, če vidim kilometre različnih mnenj.
Internetni forumi imajo tako plus kot minus. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.