sex v troje
Joj advokat, si me nasmejal, tnx:).
Moje skromno mnenje…tvoj način preizkušanja ali se spustiti v ogenj ali ne, je popolnoma teoretični, brez pravih občutkov, ki te doletijo kasneje.
Zrelosti ne enačim s tem, kako lahko nekdo prestopi v odnos brez čustev in se gre seks na eks, brez obveznosti. To ni nikakršen odraz zrelosti, prej nezrelosti v čustvovanju. Nihče točno ne ve, predno se sam ne opeče. Za vsakega je to nova izkušnja. Šele potem lahko z zagotovostjo rečeš, kakšen vtis je pustila na tebi ta izkušnja. Kdor pade v pekel, se zlomi, s tem spozna, kako se ni za hecat s svojimi ter drugimi čustvi.
Ja, smo si različni. Nekaterim uspeva zatreti vso dojemanje ljubezni in se predajajo le trenutnim užitkom, brez prave vrednosti. Kasneje se marsikdo počuti prazno. Dokler traja je polno adrenalina, potem si sam s sabo, s svojimi občutki, nikogar ni ob tebi, ki bi razumel situacijo, zato je najlažje nadeti oklep in se izogniti čustvom (tem ljudem ni za ploskat, to ni zrelost).
Ko sem bila najstnica sem s tedanjim fantom to izkusila – dva moška, ena ženska. Pač mlada in neumna! To je bila najbolj grozna izkušnja zame. Še sedaj se mi gabi, da sem sem šla čez to. Počutila sem se kot smet. Po tem sexu sva s fantom prekinila. On je bil super zadovoljen in je hotel še, še celo, da bi bila s tremi.
Jaz pa bi se vprašal, kaj jo daje, da išče ljubezen VEČINOMA preko spolnosti oziroma, da rešuje osebne težave na teh področjih na tak način. [/quote]
Jaz bi se pa vprašala, kaj je z vama, da take neumnosti sprašujeta. Seks je včasih samo seks!
Ne iščejo vsi ljubezni in ne filajo svojih mankov preko seksa, geez.
Glede osnovnega vprašanja pa se strinjam z Goldfish, vkolikor spet ne gre za provokacijo zdolgočasenega osebka.[/quote]
Se ne strinjam Prav vsi iščejo ljubezen, tudi ti krivokljun. Samo na različne načine in pogosto na napačnih krajih.
Seks ni nikoli samo seks. Vsak užitek, ki ga iščemo, ima nek razlog. V tem primeru se gre za potešitev lastnih potreb, to je dejanje iz egoizma. to počnejo ljudje, ki so tako zelo izgubljeni in negotovi vase, da ne zmorejo dajati, ker se bojijo, da ne bodo dobili nič v zameno, že ker pričakujejo nekaj v zameno. Ampak nihče v tem dejansko ne uživa (v tistem kratkem trenutku že, na dolgi rok pa nam to ne prinaša zadovoljstva, ki ga iščemo) ampak samo išče pot do sebe, do ljubezni. Vsi si želimo ljubezni, prave ljubezni, poti do tja pa so različne.
Po tvoje bluzim, verjamem. 😉 Ampak, “težavo” vidim v tem, da s tem užitkom ljudje nadomeščamo pomanjkanje občutka ljubljenosti, sprejemanja. V bistvu to ni težava, če se pri njej ne zaustavimo, pač pa je le pot do iskanega.
…ko si že omenil hrano. Ni nujno problem, če v njej uživaš, ampak ne pozabi, da tudi ljudje s prekomerno težo v njej uživajo, ker tam najdejo potešitev za svoja neizražena čustva. Vprašanje je, ali uživaš v okusu hrane ali uživaš zato, ker na ta način potešiš ta potlačena čustva. S seksom pa ni nič drugače. Imaš užitek in imaš Užitek. 🙂
in seveda enako je s športom in enako je z vsemi ostalimi drogami. 😉 Droga je lahko vse, ko se “ukvarjamo” z nečim, s čimer potolažimo svoje neizražene oziroma potlačene občutke. Seveda je to še vedno užitek, vendar ni primerljiv z užitkom, ki ga doživljaš, ko imaš problem s čustvi rešen, ko sebe sprejemaš. Saj ne govorim kar tako na pamet, če je slučajno kdo pomislil na to. 🙂
Marko, vsaka stvar na svetu pušča dobre in slabe posledice, vendar ko gre predvsem za vprašanje seksa (in posledično zdaj še drugih užitkov), ti vedno ven potegneš samo slabe. Zdaj pa je mogoče čas, da se še sam (psiho)analiziraš zakaj je tako.
Eden od vidikov zrelosti je ali smo sposobni svoja čustva in tudi predajanje užitkom nadzirati.
Boom, saj veš, da sebe je vedno najtežje analizirat. Daj me ti, svobodno. 🙂 Ampak ne, nisem potegnil ven najslabšega, mogoče samo ti vidiš tako. Omenil sem užitek in Užitek. Oboje. Bolj pa sem seveda opozoril na užitek, ki je lahko past. Omenil pa sem tudi ljubezen, saj si opazil, upam. Ampak to tako mora vsak sam spoznati. Mogoče pa je kdo že razmišljal o čem podobnem, pa ga bo to pognalo naprej v samo raziskovanje. 🙂
Seks “malo drugače”? Predvidevam, da pod to šteješ seks v troje. Ja, to spada pod nekaj “negativnega” v mojem svetu, sicer je to še vedno lahko le pot do recimo ljubljenja (nekoč). Ni pa to nekaj, kar iščemo in bi se pri tem želeli zadržati. To verjamem. Vem zakaj, ne bom razlagal. Drugi sicer lahko počnejo karkoli želijo.
No, tudi za to imam enako mnenje, kot za trojček. Pač, izgovor da se približamo nečemu, kar se sicer še nismo naučili. Saj ne, da je kaj narobe s tem. Ljudje pač moramo sprobat marsikaj, preden spoznamo, da to za nas ni zadovoljujoče. Če se po takšnem “praznem” seksu počutiš odlično, potem predlagam, da seveda nadaljuješ s tem, saj ti očitno ustreza, če pa se počutiš slabo, potem pa ti lahko povem, da obstaja nekaj več.
Enako je pri hrani. Tisti, ki je zato, da potolaži svoja čustva, se bo takoj po pojedini počutil slabo, v smislu slabe vesti, umazano, manj vredno, zanemarjeno itn. Nekdo, ki pa je samo toliko, kot njegovo telo potrebuje za preživetje, se bo pa še dolgo po obroku počutil dobro in zadovoljno, ker je storil nekaj koristnega zase. Noben od zgornjih občutkov se ne bo pojavil. Seveda pa si ljudje včasih dolgo časa lažemo, preden si te občutke priznamo.
Torej imaš užitek, ki je samo trenuten in imaš Užitek, ki traja še dolgo po užitku. 🙂
Seks najbrž ni prazen, če je zadovoljujoč, ali kako? :-)))
Ob vsem tem pa se postavi vprašanje zakaj oz. od kod nekomu slabi občutki ali raje slabe vesti po dejanju (ker se mi zdi, da gre predvsem za slednje). En možen vzrok je (recimo pri moškem) zavedanje, da se ni izkazal za ravno dobrega ljubimca. Verjetno zato, ker je dejansko mislil predvsem na lastno potešitev, ob tem pa pozabil na partnerko. Drugi bi bil neizkušenost ter s tem morda, da mu je prehitro prišlo. Tretji in precej pogost pa leži v vzgoji, ki tovrsten seks tabuizira oz. ga vpenja v kopico pravil in načrtno vzbuja v ljudeh slabo vest, po čemer je poznana predvsem krščanska vzgoja.
[/quote]
Hja, to maš pa prav, menda res ni. Ampak prazen sem napisal zato, ker seks brez močnih čustev je zame že v naprej prazen. Pač, osebna izušnja, nič drugega. Napačno sem se izrazil, vem. Želel pa sem povedat le to, da se po takšnem seksu ljudje pogosto le tolažimo, da jih zadovoljuje oziroma, da se tako počutijo tudi po njem, čeprav so prisotni eni čudni občutki, ki vzbujajo dvom.
Forum je zaprt za komentiranje.