Severovzhod – stanovanje
Pozdravljeni.
Sem tik pred nakupom stanovanja. Stanovanje je novogradnja, na odlični lokaciji, z velikimi okni in atrijem. To je še edino prosto stanovanje v kompleksu. Je pa tako, da je stanovanje orientirano na severovzhod, torej je sonce nekje do 12.00. Ali je kdo, ki ima kakšne izkušnje s tem in bi bil pripravljen deliti.
Sedaj živimo na legi, kjer je od 10. do večera na terasi sonce in je v poletnih mesecih zelo neprijetno, ker praktično ne moreš biti zunaj.
Hvala za vse izkušnje!
Del stanovanja imamo na SV. Je res bolj hladno, kar poleti pride zelo prav. Če bi šlo za pritličje in velika okna, bi pa razmislila. So precej večji stroški z ogrevanjem. Prijateljica ima panoramsko steno, ki gleda na vzhod in prostor z radiatorji težko enakomerno ogreje. Pri tej panoramski steni je vedno hladneje.
Ja, saj to me je strah, da bo stanovanje hladno in turobno. Sicer je vse zelo lepo, lega, spredaj veliko zelenice, igrala za otroke, potke.
Ne morem se odločit, glede na to, da je cena okoli 450.000 za trosobno stanovanje (4. podaljšana faza) in je orientirano na severovzhod. So večja stanovanja na jugo zahod, ampak so okoli 100.000 eur dražja in ne pride v poštev.
Zame ni taka orientacija stanovanja, imamo jugo-zahod in je odlicno, poletne vrocine so 2 meseca, 10 mesecev jih ni in je vsak zarek sonca dobrodosel.
Recimo prejsnji teden, je bilo zjutraj hladno in megleno, sonce se je pokazalo komaj okoli poldneva, pri orientaciji na severo-vzhod sonca sploh ne bi videla.
Ce je stanovanje kje v Sloveniji, kjer je obilo sonca skozi vse leto, bi premislila, za Ljubljano pa niti slucajno, ker tista 2 meseca balkonckanja ne odtehta ostalih 10 mesecev! Mi smo tudi pozimi na balkonu, ce je sonce, se prav lustno segreje.
Anonimno 7041, 16.09.2025 ob 12:19
Če je dež kot danes, je vseeno, kam je stanovanje obrnjeno…
Res je. Žal pa ne dežuje vedno. Več kot pol moje depresivnosti je kriva vzhodna stran v pritličju. Temačnost, vlaga, popoldnevi zlasti nedeljski za obesit se, ko pa pritisne res prava vročina pa senčna stran nič ne pomaga. Še bolj zatohlo je. Moj nasvet je ne kupi. Če kdaj zadanem na loti bo prvo nakup stanovanja obrnjenega na jug, jugozahod ali zahod. Pa še nekaj, dopoldansko sonce je ledeno, vsak prahec se vidi, nobene toplote ni v njem. Stalno boš nekaj pucala in obenem imela občutek, da je vse prašno, če že ne umazano.
V hiši imam pisarno orienirano na SV.
Ja, zjutraj je sonce. Ampak ne jeseni, ker takrat je megla.
Samo ob lepih pomladnih ali poletnih dneh.
A zjutraj nisem veliko tam.
Popoldan pa kljub veliki stekleni površini, je v pisarni turobno.
Popoldan kmalu tema, jeseni, pozimi se mi zdi, da kar vedno.
Čeje le možno, delam drugje, ne v pisarni.
Če je v igri denar…hm..raje ne, če pa res že..ker ustreza lokacija, okolica, število prostorov..bi se resno potrudila, da je stanovanje toplo opremljeno.
Čeprav je umetna svetloba vedno drugačna od prave.
pri nas, je grobo rečeno praktično tako orientiran življenjski del bajte. Kuhna z jedilnico in dnevna. Jz pravim odlično. Da nas sonce ob 15h poleti ne “žge po jajcih”, je takrat na uni strani kjer so spalnice in debele stene starega dela, da hiše ne prežge.
Spet odvisno, kakšne sorte človk si. Jz k sm bl “vampirski”, mi tkole kr sede bi tak flet vzel.
Severovzhod, 18.09.2025 ob 07:24
Ste me prepričali, da najverjetneje ne bom kupila stanovanja. Res škoda, ker je to še edino stanovanje, ki se prodaja v tistem okolišu, vsa druga so 700.000 eur plus…
Stanovanje se bo prodalo, in tebi bo žal…
Vsa d4uga nova bodo dražja, in ne na taki lokaciji…
Forum je zaprt za komentiranje.