Najdi forum

severni sij

Vem, da to nima veze s prehrano, ampak ko sem tole spodaj videla, sem bila tako impresionirana, da vam enostavno moram povedat. Glejte, v Sloveniji ste prejsnji cetrtek imeli severni sij!!!

Med drugim so tukaj slike iz Velenja (da ne omenjamo se kaksnih bolj juznih krajev in bolj nenavadnih lokacij za auroro borealis kot so npr. Atene in Rim):

http://science.nasa.gov/spaceweather/aurora/gallery_01nov03_page6.html

Sonce je v zadnjih tednih tako aktivno, da se aurora pojavlja na nenavadno nizkih geografskih sirinah, tako da poglejte v naslednjih dneh kaj v nebo. Ce bi pa kdo zelel bolj natancno vedet, kdaj se zna aurora spet pojavit, pa priporocam, da spremljate tole stran:

http://www.spaceweather.com/

in izveste za najnovejse eksplosije na Soncu. Plazma iz eksplozij potem do Zemlje potuje dan ali dva, tako da ste lahko vnaprej “pripravljeni” na opazovanje. Po moje se zelo splaca, kaj takega se ne vidi zelo pogosto, na vasi lokaciji morda enkrat v zivljenju. Jaz ga v Stockholmu se nikoli nisem videla, ceprav se je sedaj v zadnjih tednih kar dostikrat pojavil, samo kaj, ko imamo kar naprej dez in sneg in meglo. :((( No, mogoce bo pa kaj danes zvecer, ko je po dolgem casu soncen dan (in je zato tudi pasje mrzlo. 🙂

Lep pozdrav!

Oj, sorry, se enkrat objavljam linke:

Hej Ursa! Cesa vsega ti ne opazis!Jaz se pomislila nisem,da bi lahko v Sloveniji opazovala severni sij.Lepo,da si nas spomnila!
Pri nas pa je topel bolj oblacen dan,da smo lahko 2 uri sedeli ob caju na terasi slascicarne na kopaliscu.Zadnja pogostitev za r.d. Lep dan Babi

najprej sem ti odgovorila,potem sem pa mislila poiskati in si ze poslala
direkten link.
Zelo lepo!! Ves,v cetrtek sem bila kar zasedena,toda zdi se mi,da je nebo bilo res malce drugacno.Zdaj bom pozorna!! Lep pozdrav Babi

Koliko stopinj pa imate, da je “pasje mrzlo”?

:)) Pri nas je danes prav toplo – 14°C…..

:))

Mora bit malo pod niclo, se mi zdi, ampak FUL piha, tako da mraz reze do kosti. Imamo tudi kaksen centimeter ali dva snega.
Zjutraj je bilo oblacno, pa je bilo ene 2-3C, potem se je pa zjasnilo in tukaj je tako kot v hribih pozimi, ce je jasno, je mrzlo, ce je oblacno, pa topleje.

Toplo se obleci in …… uživaj :)))))

Jaz sem danes gledala posnetke na nemski tv. Zelo lepo!!

Poglejte si to stran:

uauuu!!! petra

Urasa, hvala, da si nam pokazala in povedala, kje naj gledamo nekaj, česar ne vidiš kar tako. Res je nekaj enkratnega. Lep pozdrav Mica

ps. prosim oprosti ker sem se zmotila pri tvojem imenu. Ne pogledam dovolj, pa gre tiskarski škrat naprej. Lep pozdrav Mica

Hoj, Mica! Ni panike glede imena in me veseli, da ti je bila stran vsec. 🙂 Lp, Ursa.

Rada imam lepe stvari, še posebej iz narave.Ta, ki si nam jo omogočila videti je res nekaj ekstra, saj nimam besed, s katerimi bi to opisala. Lep pozdrav Mica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close