Severna dalmacija
živjo od ene zaljubljenke v dalmacijo 🙂 komaj čakam, da grem spet dol, pa mi zato ne zamert, če odgovarjam vsakmu, ki kaj o njej sprašuje :-))))))))) no, pa bom še teb :-))))))
zadarsko območje je na splošno fuuuul lepo in zanimivo (no sej cela dalmacija :-)))))
povej mal, kakšne plaže so vam kej všeč, pa ali bi bili rajš na obali al na otokih…
npr. na pagu, viru, ugljanu, pašmanu je meeeeeeeega… peščene pa skalnate plaže in mir… ali pa beton in mir, celo včasih beton in gužva, kakor hočeš 🙂 tud sence je kar dost… zanimivosti: narava (ugljan trdnjava sv. mihovil, samostani, oljčni nasadi, nora pokrajina), na pagu ‘lunino površje’, paški sir, ovce, most, pa kakšno mestece…
ob obali imaš pa poleg zadra več turističnih mest in vasi (petrčane, nin, sukošan, bibinje, biograd, sv. filip i jakov, pod velebitom pa še starigrad (paklenico), …). ta naselja so pa bolj ‘za cesto’, zato so tudi plaže bolj ‘množične’ in pogosto betonske (no, najde se tudi pesek – npr. v starigradu, in mivka v ninski laguni). je pa zanimiva okolica – poleg zadra si lahko ogledaš slapove krke (bolj v notranjosti – od benkovca proti šibeniku), npr. kolesariš po zadarskem zaledju, v obrovcu je kanjon zrmanje, ki se izliva v novigradsko morje (zaliv od masleničkega mosta proti notranjosti z luškanim mestecem novigradom in veliko divjih plaž), lahko obiščeš kornate s turistično ladjico…
zihr sm kej pozabla :-))))) ker je tolk lepega, da kjerkoli izbereš, boš mislim da zadovoljen 🙂
lp
Mi smo bili predlani na otoku Ugljanu, moram povedati da je bilo super, domačini prijazni tako da nimam besed, plaža je čisto pri hiši (zasebna). Trajekt je oddaljen tudi cca 1 km.
SUPER!!!
Lahko si pogledate na spodnjih straneh!
Lep dopust vam želim
Tudi nam je všeč DALMACIJA, ko sva bila z ženo še sama sva dopustovala na otoku Hvaru (mesto Hvar) vedno APP. Zares je ta otok lahko ocenjen kot eden najlepših na svetu, sedaj pa nekaj za tebe. Ko se je družina povečala smo tudi mi poiskali kakšno bližnjo možnost, ter brez trajekta.(tudi cenovno je tako bolj ugodno).
Mi smo 2 x dopustovali v SRIMI pri Vodicah ( pred ŠIBENIK-om), v Srimi je narejen umetni RT s prodnato plažo ( na rtu je tudi manjši kafič) , ali betonske plošče, je zelo miren okoliš, če hočeš zabavo greš v Vodice, če ne pa si v Srimi in okolici ( lahko delaš sprehode, kolesariš…). Večina apartmajev, ki jih nudijo domačini so ob morju, ali bližini plaže, hotelov tu ni, so pa v Vodicah, kjer pa je večja gužva.
Nam je bilo tu všeč, za letos pa še ne vemo kam bomo šli.
Malo poglej po SALAMONU, ali po internetu, pa bo.
Pa lep dopust.
Forum je zaprt za komentiranje.