Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sestra grdo izsiljuje mamo

Sestra grdo izsiljuje mamo

Pred dnevi me je klicala mama, ki je bila precej vznemirjena. Želela je da nemudoma pridem h njej. Po telefonu mi ni želela razkriti za kaj gre.

Usedla sem se v avto in se odpeljala do nje. Povedala mi je, da se sestra ločuje zaradi njenega novega tipa, s katerim bi rada zaživela skupaj, potrebuje streho nad glavo, a brez nadzora, se pravi brez mame, ki bi ji bila v napoto. Bojda jo želi prisiliti, da bi šla v dom ostarelih in da bi ji doplačevala, da bi bila v sobi lahko sama, v zameno pa bi se ona z tipom naselila v mamino stanovanje. To se mi zdi nemogoče, saj ima sestra dva šoloobvezna otroka in en bolj mizeren dohodek. Mami govori, da je ne bo nikoli več obiskala, pa da ji ne bo pustila videti vnukov.

Mama nima ravno prav trdne hrbtenice in skrbi me da bo to res naredila, da bo šla v dom, sestri pa pustila stanovanje. Ne skrbi me za stanovanje, ki bo enkrat itak sestrino. Skrbi me za mamo, ker je še tako pri sebi, hodi v hribe in na izlete, pa na ure zgodovine, kolesari, skratka zelo je še aktivna, da bi jo dom ugonobil.

Ne vem kako naj se lotim sestre, da njene namere in sebičnosti še bolj ne podžgem. Rada bi obvarovala mamo, da si ne zapečati starosti v domu, ki za enkrat to zanjo res ni prava izbira.

Če ima majhne dohodke, pa še dva otroka, kako pa misli doplačevati? Če ona ne bo, se bodo nate usedli.

In ja malo morgen, če bi recimo tvoja mati klonila – misliš da bi vozila vnuke k njej v dom? In ni zdravo za gotovo, da bo sestra res dobila stanovanje.

Pogovori se z mamo. Domači ji, da jo izsiljuje. Predstavi ji možnost, da ni nujno, da bi v domu sploh sestra imela čas zanjo in da naj se ne pusti izsiljevati. Ali, če ji že misli pustiti stanovanje, naj se sestavi pogodba o dosmrtnem preživljanju (tu ne rabi soglasja ostalih otrok) ali izročilno pogodbo (kjer pa so potrebna soglasja ostalih otrok oz. sorodnikov, ki bi morebitno dedivali)) . Pa bo mela streho nad glavo. Brez da gre mama v dom. Mama ji lahko v zameno tudi pove, v kolikor ne sprejme, pa ona pač tega stanovanja ne bo nikdar več videla, če ji misli odreči vnuke. Naj se ji ne pusti ustrahovati in izsiljevati.

Ko se pogovoriš z mamo, se vse tri skupaj vsedite in poskušajte dogovoriti. Mami pa povej, da če bo še naprej izsiljevala, naj te pokliče.

In tale tonov tič od sestre je pa verjetno zlat tič, da ji ne more nuditi strehe nad glavo ?????? in bo seveda skrbel tudi za otroka z rjasto žlico v ustih. ?????????

Lahko sicer začne nagajati tudi v smeri, da ni več zmožna zase skrbeti. In potem boš v postopku tudi ti, tvoj partner. Kjer boste podajali argumente.

Obrni se tu na podforum Pravni nasveti, če še odgovarjajo odvetniki. Ali imajo nekateri, če pogooglaš, brezplačni kratki email nasvet. Oz. odgovorijo na njihovi spletni strani. Da bi se mama lahko pravno zavarovala.

Kakorkoli, odnosi, bodo šli v maloro, v vsakem primeru.

Moja pokojna je skoz govorila, vse dam, sam ne me dat v dom. Jap, sestra bi jo gladko spokala, jest jo nisem. Kot si rekla, mamo bi po hitrem postopku odneslo, če bi šla v dom. Moja zgodba je sicer drugačna.

Ne dopusti, da mama klone pred sestro.

Tale tvoja sestra je pa hudo požtrna in prav nič človeška. Ne bi rekla, če bi ji bila mama v breme. Boš morala kar resno zaropotati. Zmenita se z mamo kako in kaj in ostro nastopita proti sestri.

Vedno se v družini nekdo najde, ki je pohlepen in nesramen. Vedno, če ni brat, je sestra, teta, stric, bratranec … Dobro se pogovori z mamo, kako naprej. Tudi s sestro opravi bolj trd pogovor.

Ima novega tipa, ki v življenju ni spravil skupaj niti strehe nad glavo? Bog se usmili. Naj ti sestra izplača pol stanovanja in ti vzaneš mamo k sebi. To bi bil predlog in itak ne bo sposobna, zato naj se znajde (ta) kakor ve in zna. Ubogi otroci

Ne predstavljam se, da bi men tako kateri od otrok želel izkoristiti. Mislim, da bi morala mamo tako povzdigniti, da bi se uprla lastni hčeri in ji povedala kar ji gre. A ni zanimivo, enaka vzgoja, pa dve tako različni osebi, vidve z sestro.

Mama naj ji pove, da za to ni pravi čas. Naj se ne pogovarja o tem.

Baje je takega nasilja, kot ga tvoja sestra izvaja nad mamo, precej. Svet je materialističen in eni res naredili popolnoma vse, da bi se okoristili.

Ne vem kako se misliš stvari lotiti, ampak sestrino namero moraš preprečiti. Mama je samostojna in ima svoje prihodke in svojo streho nad glavo, zato se nima prav ninihče vtikati v njeno življenje.

Bi bilo pa fino, če bi se mama lahko malo bolj odločno postavila zase. Srečno!

Pogovor ne bo nič pomagal, ker je tvoja sestra egoistična rit, ki počne vse brez premisleka in upoštevanja ostalih. Mama sama dvomim da je dovolj močna. Pokliči sestro in ji pojasni da boš prvič ko bo še kaj podobnega omenila mami prijavila nasilje nad starejšimi na CSD in se potem gospodična lahko pod mostom z novim luzerjem mečka. Pojasni ji še da v nobenem primeru ji ne pripada stanovanje ker ti tudi obstajaš in ti pripada del in da če ima za doplačilo za dom ima tudi za najemnino. Pa dojemite da tvoji sestri dol visi in zate in za mamo in verjetno za vse ki ji nič ne koristijo. Pač v njenem svetu je samo ona in kaj ona hoče. In ji lahko date vse kar hoče, pa še vedno ne bo imela nobenih čustev do vas. Ker jih zelo očitno ni zmožna. Je odrasla ženska. Naj se temu primerno obnaša. Ji ni kul mož in ji je drugi lulček bolj všeč. Super. Naj potem ta nov lulček poskrbi zanjo. Ali pa ne vem…naj sama poskrbi zase? Aja to pa ne. Ker ji svet dolguje vse kar si ona želi.

O moj bog… Niti pod razno ne dovoli tega, mami  pa zelim da zbere pogum in jo odslovi, vzame edino vnuke ce je to problem. To je njen dom, njen trud, njen uzitev na stare dni ❣️ Njen novi (Od sestre) pa si naj najde drugo zrtev..  Srecno obema z mami..

ok

prvo kot prvo

zakaj bi dom tvojo mater uničil? če je aktivna in samostojna, je pač to oblika bivanja, kot v hotelu. hudič je le, ker je DRAGO

kot drugo pa:

če je mati popolnoma opravilno sposobna in selitev v dom ni nekaj, kar bi zahtevalo zdravstveno stanje, jo bodo v dom sprejeli le, če otroci podpišete, da boste plačevali zanjo, v kolikor njena pokojnina ne bo dovolj. in če podpiše SAMO SESTRA, bodo tudi samo njej kasirali. če ne podpišeš, ti ne bodo zaračunavali, DOKLER JE MATI SPOSOBNA SKRBETI SAMA ZASE.

samo v primeru, da starostnika dajo v dom na predlog zdravnika, ker ne more več sam živet, se vključi CSD in obesi plačevanje vsem otrokom.

tako, da… chillax. lepo to povej sestri in mislim, da ne bo več tako navdušena nad celo zamislijo

zgornji ima kar prav. Mama naj sestri da en prospekt od kakšnega dražjega zasebnega doma, pa mislim, da jo bo kar hitro minila njena ideja.

Draga moja.

Glede na tvoj opis sestre – kako zelo sočustvujem s tabo. Žal imaš narcisoidno sestro, ki so ji drugi (vključno z lastno mamo, otroki, bivšim možem) le sredstvo za doseganje egoističnih ciljev. Mamo bo zavrgla takoj, ko se bo dokopala do stanovanja, doplačevati itak ne bo mogla, zato boš morala doplačevati ti in se še s CSD preklati, kaj je mama naredila s stanovanjem. Moj nasvet je, da ti z mamo takoj narediš preužitkarsko pogodbo, s katero boš takoj postala lastnica stanovanja in se boš zavezala za mamo poskrbeti, ko bo obnemogla (dokler se še sama rihta, pa bo živela v stanovanju, sama skrbela zase, hodila po izletih ….). Tako boš ti tista, ki boš imela roko nad stanovanjem in boš sestri lahko zaprla vrata, mami pa omogočila mirno življenje v sedaj tvojem stanovanju. Vse se da zelo enostavno pravno urediti. Čim prej pojdi do notarja, da ti to uredi. Mami pa boš tudi morala naslikati, kakšna je njena druga hči. Paziti moraš še na dejstvo, da je mati do svoje narcisoidne hčere zagotovo v nekakšnem odvisniškem odnosu, da se ji težko postavi po robu, zato se boš morala z mamo dogovoriti, da ti dopusti, da ti prevzameš prve bojne vrste proti izkoriščevalski sestri.

Odgovor na objavo uporabnika
Narcistična sestra, 01.09.2021 ob 11:17

Draga moja.

Glede na tvoj opis sestre – kako zelo sočustvujem s tabo. Žal imaš narcisoidno sestro, ki so ji drugi (vključno z lastno mamo, otroki, bivšim možem) le sredstvo za doseganje egoističnih ciljev. Mamo bo zavrgla takoj, ko se bo dokopala do stanovanja, doplačevati itak ne bo mogla, zato boš morala doplačevati ti in se še s CSD preklati, kaj je mama naredila s stanovanjem. Moj nasvet je, da ti z mamo takoj narediš preužitkarsko pogodbo, s katero boš takoj postala lastnica stanovanja in se boš zavezala za mamo poskrbeti, ko bo obnemogla (dokler se še sama rihta, pa bo živela v stanovanju, sama skrbela zase, hodila po izletih ….). Tako boš ti tista, ki boš imela roko nad stanovanjem in boš sestri lahko zaprla vrata, mami pa omogočila mirno življenje v sedaj tvojem stanovanju. Vse se da zelo enostavno pravno urediti. Čim prej pojdi do notarja, da ti to uredi. Mami pa boš tudi morala naslikati, kakšna je njena druga hči. Paziti moraš še na dejstvo, da je mati do svoje narcisoidne hčere zagotovo v nekakšnem odvisniškem odnosu, da se ji težko postavi po robu, zato se boš morala z mamo dogovoriti, da ti dopusti, da ti prevzameš prve bojne vrste proti izkoriščevalski sestri.

ne bluzi

CSD se na vključuje v to, če selitev v dom ni zdravstveno pogojena. v tem primeru gre za pogodbeno razmerje med človekom, ki gre v dom, plačilno sposobnim porokom in domom.

CSD odloča o doplačilu doma, zato se ima vso pravico vtikati v stanovanje

Mogoče bi pomagalo da svoji kretenski sestri pokažeš seznam koliko let ljudje čakajo na sprejem v dom ostarelih :). Pa še kakšen cenik :).

Ne zanašaj se na čakalno dobo. Korona je malo premesala karte.

Je moja tašča spomladi rekla, da imajo nekaj sob fraj in da so klicali “po seznamu” cakajocih in da jih je kar nekaj zavrnilo zaradi korone.

Kako je pa trenutno pa ne vem.

Za začetek ojačati mamino  labilnost, potem pa h odvetniku. Bo njemu verjetno bolj zaupala in verjela kot tebi.

pa uzgi kuzlo po gopci stari pa nej neha tezit pa jebat vas

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close