servisni interval
OK, ce te ravno zanima! nimam forda in ne servisne knjizice in ne navodil, razmisljam pa da bi ga kupil. s kolegom sva debatirala o tej zadevi pa je on trdil da je servis na 30000 meni pa se je zdelo to veliko ker motor ni ravno nov ( odstaja ze tdci). zato sem tukaj zastavil vprasanje.
sofer hvala za odgovor
lp
Če ti kaj pomaga – v DELU je bila pred kratkim stroškovna primerjava dizelskih in bencinskih avtomobilov.
Gledal sem podatke za FOCUS – vsi dizel motorji (in sicer 90, 115 in 130 »konjev«) imajo servisne intervale na 15.000 km. Predvidevam, da je za MONDEO velja isto.
Sicer pa bo to soboto v prilogi NA KOLESIH enaka primerjava za avtomobile velikostnega razreda kamor spada MONDEO.
LP, Škorpjon
Panter, jaz bi na tvojem mestu avto raje kupila od nekoga, ki si je takšne stvari shranil (ker to pomeni, da je vsaj približno za avto tudi skrbel). Razen če ni kakšna varianta sivega uvoza (tak avto imam jaz – brez vsega, garancijski list na roko napisan, čisti škandal, če vprašaš mene, ampak to ni v enem drugem postu omenjeni proton, ampak nissan sunny). Dobro, servisno je itak možno ponarediti, ampak nekateri lastniki si celo shranjujejo račune (na primer jaz).
Interval je pa tako, kot je nekdo napisal – št. km oziroma na eno leto.