Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem servisni interval

servisni interval

ali kdo ve kaksen je servisni interval za ford mondeo TDDI?
hvala

Se mi zdi, da je 15.000 km oziroma 1 leto. Sicer pa – povprašaj pri Fordu na 01 25 25 252

In poglej v navodila/servisno knjižico. Ni mi jasno, kako lahko kupiš in voziš avto, ne da bi vedel najbolj osnovna pravila vzdrževanja.

verjetno tebi se marsikaj ni jasno tako da bodi raje tiho!

O, smo stopili nekomu na rep? Ogromno stvari mi ni jasnih, vem pa, da je servisni interval naveden tako v navodilih kot v servisni, iz glave ga pa vedo tudi na vsakem pooblaščenem servisu. In za klic tja bi najbrž porabil bistveno manj časa, kot si ga za to, da si vprašanje natipkal na forumu.

OK, ce te ravno zanima! nimam forda in ne servisne knjizice in ne navodil, razmisljam pa da bi ga kupil. s kolegom sva debatirala o tej zadevi pa je on trdil da je servis na 30000 meni pa se je zdelo to veliko ker motor ni ravno nov ( odstaja ze tdci). zato sem tukaj zastavil vprasanje.
sofer hvala za odgovor
lp

Če ti kaj pomaga – v DELU je bila pred kratkim stroškovna primerjava dizelskih in bencinskih avtomobilov.
Gledal sem podatke za FOCUS – vsi dizel motorji (in sicer 90, 115 in 130 »konjev«) imajo servisne intervale na 15.000 km. Predvidevam, da je za MONDEO velja isto.
Sicer pa bo to soboto v prilogi NA KOLESIH enaka primerjava za avtomobile velikostnega razreda kamor spada MONDEO.

LP, Škorpjon

Pred kratkim sem kupil takšen avto in takoj naredil servis. Na pooblaščenem servisu so mi rekli naj se oglasim po prevoženih 20 000 km.

Vsi pozabljate na tisti dodatek … ali eno leto, kar prej pride.
Torej to, da je servis na 30.000 km in letno narediš samo 15.000 ti je slaba tolažba. Olje tudi, če ga ne “uporabljaš” zastara.

Panter, jaz bi na tvojem mestu avto raje kupila od nekoga, ki si je takšne stvari shranil (ker to pomeni, da je vsaj približno za avto tudi skrbel). Razen če ni kakšna varianta sivega uvoza (tak avto imam jaz – brez vsega, garancijski list na roko napisan, čisti škandal, če vprašaš mene, ampak to ni v enem drugem postu omenjeni proton, ampak nissan sunny). Dobro, servisno je itak možno ponarediti, ampak nekateri lastniki si celo shranjujejo račune (na primer jaz).
Interval je pa tako, kot je nekdo napisal – št. km oziroma na eno leto.

se strinjam, samo pri nas je zelo zelo tezko najti avto ki bo imel servisno in vse racune ( vecina iz uvoza nima ne enega ne drugega ). vsaj pri avto hisah ne.
vsi avti ki so pripeljani iz tujine imajo prevrtene km.
lp

Panter – v kaki avtohiši, če koga dobro poznaš, lahko dobiš poseben ključ, ki ti pokaže realne kilometre avta in ne tiste, ki ti pišejo na števcu (vsaj za BMW vem, da to obstaja).

New Report

Close