Servis Ford
Meni se ne zdi drag, ko gre za redne servise. Do sedaj smo plačevali od 150 do 200€. Gre za Ford Focus, 7 let star, vozim pa ga k Klemenčiču na Dolgem mostu, v Ljubljani.
Za izredne servise, pa se izogibaj uradnih servisov kot vampir česna. Ok, v garanciji ti itak popravijo brezplačno, ko si pa izven garancije, takrat pa te oderejo do kosti. Jaz ga vozim k enemu manjšemu mehaniku, ki mi zaračunava bistveno manj (primer – neke težave z menjalnikom, na Klemenčiču so predvideli ceno popravila 500 do 1000€, odvisno od težave, kar vidijo, ko odprejo menjalnik; “moj” mehanik pa je samo dolil olje in obrusil neke zadeve tam, kjer grejo žice iz menjalnika naprej. Cena ? Sitnica, manj kot 100€). Problem je, ker ti hočejo vsiliti menjavo vsega boga, napaka pa je po vsej verjetnosti na nekem majhnem delu.
dokler je avto v garanciji, ga vozimo na pooblaščeni servis, nato niti slučajno več. Imamo tudi 8 let starega forda focusa, s katerim nismo imeli nobenih problemov (izjema je bila ena manjša zadeva, ki smo jo dali popraviti na pooblaščenem servisu, pa ni bila več kot 100 EUR). Sicer pa avto redno servisiramo (olje, filtri) pri avtomehaniku (ima s.p.) za polovično ceno uradnega servisa. Z rezervnimi deli pa je tako, da po izteku garancije le redko kdo kupuje originalne, ker lahko dobiš bistveno ceneje neoriginalne dele za vsak avto, ki ti bodo enako dobro služili.