Serija Najini mostovi, Vipavci, kakšna se pa vam zdi?
Sicer sem priseljena, ne točno v Vipavo, ampak sem kljub temu opazila dost nesmislov. Lekarne in kavarne ni, vse je v studiu, tako kot stanovanja in hiše. Od zunaj jih sicer pokaže, ampak to niso hiše tudi od notri.
Potem rečejo, da gredo v NG ali Lj. in se peljejo po čist drugih cestah in v napačno smer, kar je smešno.
Nekateri igralci se trudijo govorit malo v dialektu, nekaterim malo uspeva, nekaterim ne. No, boljše bi bilo, ko bi vsaj vsi Furlani, vsi trije Jugi, Monika, Lovro….govorili približen dialekt. Ostali pač niso prav staroselci (v seriji). Všeč so mi posnetki pokrajine, tudi mesta in mostov. Ne moti me , če se za v Lj odpeljejo v levo, ali v desno ;).
Ampak tisto, kar pokaže, da imate zunaj, je pa lepo videti. Lepi kraji.
[/quote]
Ravno to je največji fail te serije (in tudi one Jezero ali kaj je že bila)…
V naravi fantastične lokacije, da jim ni para daleč na okoli – največ posnetkov pa direktno iz nekega Lj studija.
V tujini bi si jaj*a odgriznili za takšno naravno kuliso – fantastična promocija za turizem, pa tudi gledalcem bi odleglo, ko snemali zunaj, na lokaciji, ker bi narava odvračala pozornost od lesene “igre” večine igralcev in igralk…
Soseda gleda nemško serijo po knjigah Rosamunde Pichler (?) o komisarju Brunettiju samo zato, ker je snemana na lokaciji v Benetkah, čeprav gre za nemško serijo. S prav trudijo, da je čim več posnetkov zunaj v mestu, vsak nov primer v drugem delu Benetk….
Ravno to je največji fail te serije (in tudi one Jezero ali kaj je že bila)…
V naravi fantastične lokacije, da jim ni para daleč na okoli – največ posnetkov pa direktno iz nekega Lj studija.
V tujini bi si jaj*a odgriznili za takšno naravno kuliso – fantastična promocija za turizem, pa tudi gledalcem bi odleglo, ko snemali zunaj, na lokaciji, ker bi narava odvračala pozornost od lesene “igre” večine igralcev in igralk…
Soseda gleda nemško serijo po knjigah Rosamunde Pichler (?) o komisarju Brunettiju samo zato, ker je snemana na lokaciji v Benetkah, čeprav gre za nemško serijo. S prav trudijo, da je čim več posnetkov zunaj v mestu, vsak nov primer v drugem delu Benetk….
[/quote]
Glavno, da je paštakrema;) To pa rečete tako, ali so tudi to od kod drugod privlekli?
Precej so pokazali mostove, stari del mesta. Tudi posnetki s hriba po dolini so res lepi. To, da so stanobanja, hiše, kavarna , lekarna v studiu, je zelo normalno. Pred kavarno, pred ZD je le nekaj posnetkov . Nekaj jih je na mostovih in zadaj na reki.Govor bi res bil lahko bolj vipavski. To bi dalo svoj čar. Zgodba je kar dobra, mogoče je preveč Furlanove hudobije in goljufanja.
Mene najbolj moti govorica in to predvsem pri otrocih, ki bi, glede na to, da “živijo” v Vipavi in hodijo v šolo v Vipavi, morali govoriti bolj avtohtono. Morali bi izbrati otroke – igralce domačine.
Pri odraslih, ki lahko hodijo drugam v službe, ki so priseljeni iz drugih krajev…, me ne moti tako. Razen pri nekaterih “domačinih”, ki pridejo k zdravniku ali pa na kavo v kavarno, in se preveč “trudijo” govoriti po domače, da se že preveč pačijo.
Prikaz okolice, starega mestnega jedra, mostov… so super. Zelo lepo.
Turška kava tudi mene moti.
In tudi že sam naslov. Uporaba dvojine ni prav značilna za Primorce.
Včeraj je bila v ordinaciji neka ženska, ki je govorila skoraj po gorenjsko. Domačinka, ki se je prišla cepit. A niso za tistih par stavkov mogli angažirat neko naturščnico iz okolice??
O kavi ne bi, je prav smešna tista turška.
Tudi meni so všeč pejsaži, sploh zunanji posnetki. Pa par igralcev je res dobrih.
ja joj včeraj, 04.05.2021 ob 05:20
Včeraj je bila v ordinaciji neka ženska, ki je govorila skoraj po gorenjsko. Domačinka, ki se je prišla cepit. A niso za tistih par stavkov mogli angažirat neko naturščnico iz okolice??
O kavi ne bi, je prav smešna tista turška.
Tudi meni so všeč pejsaži, sploh zunanji posnetki. Pa par igralcev je res dobrih.
Že kar lep čas je od zadnje epizode. Ostali so mi v lepem spominu. V glavnem vsi so bili dobri. Pokrajina, mostovi, reka super. Malo več dialekta bi bilo lahko . Pa tista turška kava je res zelo atipična za Vipavo.;).
Če bi rekli, da bo jeseni še ena sezona, ne bi imela nič proti.
serije je konec, 15.07.2021 ob 18:12
Že kar lep čas je od zadnje epizode. Ostali so mi v lepem spominu. V glavnem vsi so bili dobri. Pokrajina, mostovi, reka super. Malo več dialekta bi bilo lahko . Pa tista turška kava je res zelo atipična za Vipavo.;).
Če bi rekli, da bo jeseni še ena sezona, ne bi imela nič proti.
Za naše pojme dobra serija.
Forum je zaprt za komentiranje.