Sem tujec v Sloveniji
Pred 2 leti je podjetej kamro delam iskalo vodjo za podruznico v Sloveniji. Ker znam ze malo SLovenskega jeziak od prej ,itd sem se javil in delo dobil.
Presleil sem se v Lj. Po 2 letih mi je tako zal,da je to sigurno najvecja napaka v mojem zivljenju!
Ziveti v SLoveniji je nocna mora!!! Da o Slovencih sploh ne govorimo.
Zagrenjeni,nerazgledani,neolikani,itd,itd,itd. In iste izkusnje slabe imajo vsi tujci s katerimi govorim. Morda je lustno prit v SLo za 1 ali 2 dni na kaksen izletek,a zivet tukaj jepovsem druga zgodba!
AMPAK: jaz cez 1 leto grem nazaj v razviti zahod.Slovenci pa morate ziveti v tej greznici za vedno! 🙂
Poba, vsak lahko vidi da je slovenščina tvoj prvi jezik. Tako da ne bluzi no 🙂
Moj mož je iz tvojega zahoda. Jaz sem v treh različnih državah in na dveh različnih kontinentih živela. In sva se prostovoljno preselila v slovenijo ko sem zanosila. Nam je tu super. Kakovost življenja je neprimerno višja kot marsikje na zahodu. Sploh če imaš družino. Če si pa samski pa verjamem da ti je dolgočasno. Meni je bilo kot mladi brez obveznosti super v tujini. Sedaj z družino mi je pa super tu.
Kot je že nekdo ugotovil, gre za provokacijo mentalno dokaj podhranjenega osebka, saj pravi tujec nikakor ne bi delal takih jezikovnih napak kot jih je avtor. Za info zate, avtor: ne črke, besede bi moral narobe postavit. Ampak je seveda problem, če vsaj povprečno dobro ne poznaš nobenega tujega jezika, da bi poznal njihovo slovnico. Tako da … zakoplji se nekam. Zagrenjenec si le ti sam in tebi podobni.
Jaz imam izkušnje, da so tukaj do tujcev bolj prijazni (igranje) kot sami med sabo. V Lj je pa sploh katastrofa, nihče niti na prehodu noče pešču ustavit, greš po pločniku pa zadaj pridivja ali kolesar ali skiro in se dere nate kot pogan da se mu umakni, pločnik pa širok dober meter. Nekulturnost na skoraj vsakem koraku.
Anonimno 9562, 14.02.2022 ob 23:08
Jaz imam izkušnje, da so tukaj do tujcev bolj prijazni (igranje) kot sami med sabo. V Lj je pa sploh katastrofa, nihče niti na prehodu noče pešču ustavit, greš po pločniku pa zadaj pridivja ali kolesar ali skiro in se dere nate kot pogan da se mu umakni, pločnik pa širok dober meter. Nekulturnost na skoraj vsakem koraku.
Se strinjam.
Arnold, 14.02.2022 ob 09:27
Pred 2 leti je podjetej kamro delam iskalo vodjo za podruznico v Sloveniji. Ker znam ze malo SLovenskega jeziak od prej ,itd sem se javil in delo dobil.
Presleil sem se v Lj. Po 2 letih mi je tako zal,da je to sigurno najvecja napaka v mojem zivljenju!
Ziveti v SLoveniji je nocna mora!!! Da o Slovencih sploh ne govorimo.
Zagrenjeni,nerazgledani,neolikani,itd,itd,itd. In iste izkusnje slabe imajo vsi tujci s katerimi govorim. Morda je lustno prit v SLo za 1 ali 2 dni na kaksen izletek,a zivet tukaj jepovsem druga zgodba!
AMPAK: jaz cez 1 leto grem nazaj v razviti zahod.Slovenci pa morate ziveti v tej greznici za vedno! 🙂
ti si mal pomešal zahod in jug.
lejga fanta, 15.02.2022 ob 00:23
Čestitke, da tako dobro obvladaš slovenske sklone po samo dveh letih. Ali je mogoče bolj 22 let?
Ma tale niti srečala še ni tujca, ki bi se učil slovenščine, drugače bi vedela, da jim ne delata težav po dve okoli obrnjeni črki, še manj pa presledki za ločili.
To zadnje je bolj domena avtohtonih tepcev 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.