Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Selim se, kam s stvarmi ideje prosim

Selim se, kam s stvarmi ideje prosim

Kmalu se selim in bi se rada znebila stvari, kot so knjige, oblačila, dekorativni predmeti, slike, starine, rože, orodje, itd.

Ali je pri nas možno narediti – organizirati tako imenovano dvoriščno razprodajo, v stilu kot imajo v Ameriki? Oziroma, kako se na najhitrejši način znebiti stvari, da je manj za seliti, pa niso to predmeti za v smeti.

Hvala. Aja, če bi prodajala, bi po simbolični ceni.

Ste iz Ljubljane?

Ne vem, jaz sem ze kar obupala nad tem. Das ma Mojbutik, na Bolho, na Prodajkota. Samo ne vem, ce bo imelo kaj haska. Tako jaz prodajam stvari ze vec kot eno leto. Pol pa gre pac v Humana zabojnike, v mesane odpadke itd.

Trudim se, da ne kupujem vec sare. No, na sreco je novo leto in mi se kar uspeva.

Ker vidim, kako tezko je danes kaj prodat, pa tudi ce je 150 eur vredna stvar za 10 €. Ker so se verjetno tudi drugi navadili, da nimajo vec krame doma.

Jaz se pol mal razjezim, pa sam vrzem stran, ko pretece toliko casa.

Ce se pa selis, je pa se toliko tezje. Verjamem, v kaksni stiski si. Dam ti nasvet za naslednjic: ne kupuj. Vsaj ja se sedaj tega drzim.

Ce se pa generalno selis, ja, nimas kaj. Odvisno, koliko imas casa za prodajo oziroma selitev. Nesi na Poljansko v starinarnico, ce si iz Ljubljane.

Jaz sem z metala vse v kontejner. Ni se mi dalo ukvarjati se s tem. Srecno

Hvala obema za odziv. Nisem iz LJ ampak obalno-kraška regija. Že veliko let ne kupujem nič, se mi je pa od prej nabralo veliko knjig in ostalega, hvala za ideje, kje kaj objavit, ampak … če se potem več let tam nič ne proda, mi itak ne pride v poštev. Kaj pa ti prodajalci starin na raznih sejmih, a bi oni prišli k meni, če jih pokličem … probam še to.. ali pa sama grem na bolšji sejem, ali na sejem starin. A to gre lahko kdorkoli tja prodajat?

Ne vem iz katerega konca Slovenije ste. V Ljubljani obstaja center ponovne rabe (mogoče uporabe) in Stara roba, nova raba kamor se odnese stare in še vedno uporabne stvari. Ne vem pa ali tu stvari odkupujejo in jih potem prodajo naprej ali pa jih jemljejo samo brezplačno. Knjige bi se vsekakor splačalo odnesti v kakšen antikvariat in tako dobiš vsaj nekaj denarja.

Odgovor na objavo uporabnika
greek, 13.02.2022 ob 09:49

Kmalu se selim in bi se rada znebila stvari, kot so knjige, oblačila, dekorativni predmeti, slike, starine, rože, orodje, itd.

Ali je pri nas možno narediti – organizirati tako imenovano dvoriščno razprodajo, v stilu kot imajo v Ameriki? Oziroma, kako se na najhitrejši način znebiti stvari, da je manj za seliti, pa niso to predmeti za v smeti.

Hvala. Aja, če bi prodajala, bi po simbolični ceni.

Pokličeš na dom starinarničarje – pridejo – tako so pri nas, ko smo praznili podstrešje hiše. In so kar veliko odnesli -in še plačali.

garage sale ja, je dovoljen brez problema lahko narediš na svojem – če si blokovka, pa moraš imet dovoljenje sostanovalcev in upravnika…samo ne vem, kako je sedaj v času Kovid -zna bit problem – ker tudi drugi sejmi niso organizirani – npr. tisti, ki so bili že redni ( za knjige je bil najbolj znan na ljubljanskem Taboru- tudi tujejezične).

Pobrskaj po FB ( = Meta) profilu, vpiši bolšji sejem/garažna prodaja.

Drugače tudi na Facebooku gre najhitreje, zagotovo. Poslikaš, daš gor pametne in simbolične  cene in je.

Barba papa, 13.02.2022 ob 10:17

Ne vem iz katerega konca Slovenije ste. V Ljubljani obstaja center ponovne rabe (mogoče uporabe) in Stara roba, nova raba kamor se odnese stare in še vedno uporabne stvari. Ne vem pa ali tu stvari odkupujejo in jih potem prodajo naprej ali pa jih jemljejo samo brezplačno. Knjige bi se vsekakor splačalo odnesti v kakšen antikvariat in tako dobiš vsaj nekaj denarja.

je napisala: obalno-kraška regija…

Ja, tudi pri nas so taki centri. Prinešene stvari ocenijo in dobiš potem kupončke, s katerimi lahko vzameš druge stvari, ki so jih drugi prinesli. Tudi to je dobra ideja, ja. Hvala.

Na fb je par strani, kjer si ljudje podarjajo ali za simbolicno ceno prodajajo take stvari, si je treba pa cas vzet, se pregledat, poslikat in posortirat.

Pri nas v bloku so se selili sosedje in so v vhodu pri kaselcih zlozili metre in metre knjig, ljudje so jih razgrabili v dveh dneh.

starinarji pridejo tudi na dom, 13.02.2022 ob 10:20

Pokličeš na dom starinarničarje – pridejo – tako so pri nas, ko smo praznili podstrešje hiše. In so kar veliko odnesli -in še plačali.

garage sale ja, je dovoljen brez problema lahko narediš na svojem – če si blokovka, pa moraš imet dovoljenje sostanovalcev in upravnika…samo ne vem, kako je sedaj v času Kovid -zna bit problem – ker tudi drugi sejmi niso organizirani – npr. tisti, ki so bili že redni ( za knjige je bil najbolj znan na ljubljanskem Taboru- tudi tujejezične).

Pobrskaj po FB ( = Meta) profilu, vpiši bolšji sejem/garažna prodaja.

Drugače tudi na Facebooku gre najhitreje, zagotovo. Poslikaš, daš gor pametne in simbolične  cene in je.

Hvala za to informacijo, bom poklicala starinarje. Garaže sale bi naredila na dvorišču lastne hiše, z upoštevanjem ukrepov, maske, razkužilo:)

Jaz sem knjige podarila Domu starejših, nekaj so jih vzeli v knjižnici( večina njih ima kotiček, kjer si lahko knjigo kdo vzame: če še nimajo predlagajte), starinarne so tudi primerni kraji, vprašaj na RK, Karitas, Varne hiše, zavodi za otroke in odrasle.

Prodajam v glavnem preko facebooka, ker se hitro obrne. Ce mi kaksna stvar ostaja, potem spuscam ceno. Ce ni kupca, ponudim menjavo – za kavico, ali objavim, da podarim. Nikoli ne mecem uporabnih stvari nikoli v smeti ali humano.

Knjige prodajam v skupini Rabljene knjige, oblacila med oblacila, imas pa tudi komisijsko prodajo oblacil Bo moj. Lastnica uspesno prodaja preko fb.

v glavnem – od predmeta je odvisno v katero skupino objavim.

bolge se ze dlje casa ne posljuzujem, ker gre prepocasi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close