sejšeli, mauricius, maldivi, reunion
Jaz sem bila na Mauritiusu kakih 6 let nazaj. In sva prek interneta najela en studio za 25 USD. Ko sva prišla tja, so nama kar usta dol padla. Kaki studio, bil je pravi apartma s kuhinjo in veliko kopalnico, da ne omenjam čudovitega rastlinja vse naokoli. Pa še čistili in pospravljali so nama vsak dan. Res da ni bil čisto zraven plaže, ampak tam so itak vse plaže javne (tudi tiste ob hotelih) in greš lahko kamorkoli. So pa res lepo urejene.
Po plažah tudi hodijo razne mamke, ki ti po naročilu prinesejo domače kuhano kosilo v tvoj apartma po zelo nizkih cenah. Je pa mljaski.
Pazi pa se raznih moških in fantov, ki prodajajo (ali “podarjajo” za pokušino) ostrige in druge reči po plažah. Ker na koncu, ko že poješ, zahtevajo nenormalne denarce.
Tudi z mojo družino sem bil preko agencije na Mavriciusu in naslednjo leto (beri zimo) me znova vidijo tam. Teden dni v 3* hotelu s polpenzionom za 4 člansko familijo je stal cca 500€.
Letalske karte pa so tiste, ki nam preprečujejo vsakoletni obisk tega raja na zemlji (karte so stale cca 3800€).
Vsekakor pa če že greš v takšne kraje, so kratke počitnice (krajše od 14 dni) nesmiselne. Prvič v življenju sem bil na enem mestu (vsak dan smo se potepali po otoku) tako dolgo, še več.. kopal in potapljal sem se celo v morju (mrzim slano vodo).
Forum je zaprt za komentiranje.