SEGREVANJE OZRAČJA HAHAHAHAHAHA
ufjaja, 02.08.2025 ob 21:10
Naj kdo vpraša Špance, Grke, Dalmatince in Italijane, če se jim zdi letošnje poletje hladno. Kuhajo se na 40+, gorijo jim cele pokrajine…in to že tedne brez premora.
Ali Fince, ki imajo 30 stopinj namesto normalnih 20.
Bodimo veseli svoje lege med Alpami, Karavankami in morjem in navijajmo za brezsušno in brezpoplavno nadaljevanje poletja.
No, vidis, pa si dokazala, kako slepo verjames SMS medijem. Dva dni so imeli temperaturo 30+ in 31+. Zdaj je temperatura ze nazaj na normalo in bo naslednji teden med 21 in 23. Ce bi si vzela 5 minut casa in preverila alarmantno-senzacionalisticne podatke z MMCja pri finskih uradnih drzavnih virih, bi videla, da Finci na severu nimajo vec 30 stopinj, kot trdi MMC, ampak precej manj. In tudi, da 20 stopinj ni njihova povprecna poletna temperatura, kot navajas ti. Laz na laz. Pozanimaj se pri uradnih virih, kje je bilo letos poleti 0C, kjer je sicer normalno cez 20 stopinj, vsako leto imajo tudi nekaj dni nad 30 C, letos pa vec kot enkrat rekordno mrzlo, a so to na MMC pozabili napisati, ker ne sodi v njihovo agendo.
? a veš, da sem prestara za medijske pravljice. Mene so še učili gledati s svojimi očmi in razmišljati s svojo glavo.
Sicer so me učili tudi prilagajanja in razumevanja, a mi še zdaj težko pade razumeti tiste, ki pogledate na telefon, kakšno je vreme pred oknom. Še bolj težko pa razumem modrijane, ki znajo anonimnim neznancem brati misli in vedeti, koga ali kaj poslušajo.
Zakaj raje direktno ne poveš, da ti grem na živce? Saj ti ne bom nič naredila ?
Zgornji zemljevid s temperaturami je popolnoma obicajen za tak cas. Razlika je samo v tem, da so pred 40 leti bile temperature med 20 in 30 prikazane kot normalne z belo ali v zelenih tonih, danes vas pa hocejo se z oranznimi in rdecimi barvami napsihirat, da bi jim verjeli, kako se bomo vsak cas skuhali. Igrajo odlicno psiholosko igro, kot ze zadnjih 10 let in vi jim vedno znova nasedate. Delujete tako, kot da niti osnovne sole niste naredili, kaj sele srednje sole, ali pa ste prespricali vse ure biologije.
A se sploh kdaj vprasate, ce bi kdaj res lahko spravili izpust CO2 na nulo, kaj boste jedli? In koliko casa bi se ziveli? Ker hrane ne bi bilo vec. Ne sadja, ne zelenjave in se socnih karmenateljcev, ker ne bi vec nic raslo, zivali pa bi pocrkale skupaj z vami. Vse zivljenje na zemlji je odvisno od ogljika. Clovesko telo je skoraj ena petina ogljik. Okoli 14kg za povprecno tezkega cloveka. Kaj bodo naredili z mrlici, ko se ob smrti povprecno tezkega cloveka spusti 14 kg ogkljika? Vam bodo na koncu se na to nabili davek?
ne moreš da verjameš, 03.08.2025 ob 07:01
Kok ste zabiti desničarji, ki imate podnebno segrevanje za levičarsko norost in teorijo zarote.
Ja je mraz, kot da bi bila jesen. Toda to nič ne pove. Ker podnebno segrevanje se ne meri po eni zelo topli zimi in mrzlem poletju.
Neverjetno kako neizobraženi ste in kakšne neumne kmečke zaključke delate.
Še enkrat, zapomnite si!
a veš, da sem prestara za medijske pravljice. Mene so še učili gledati s svojimi očmi in razmišljati s svojo glavo.
Sicer so me učili tudi prilagajanja in razumevanja, a mi še zdaj težko pade razumeti tiste, ki pogledate na telefon, kakšno je vreme pred oknom. Še bolj težko pa razumem modrijane, ki znajo anonimnim neznancem brati misli in vedeti, koga ali kaj poslušajo.
Zakaj raje direktno ne poveš, da ti grem na živce? Saj ti ne bom nič naredila
Nic ni bilo treba ugibati. Besedo za besedo si citirala MMC. Tudi jaz jih berem, ampak kaksne stvari tudi preverim pri uradnih virih. Presenetljivo, kolikokrat se uradni podatki ali kasnejsi dodatne informacije ne ujemajo z medijskimi.
direktno povem, 03.08.2025 ob 15:27
a veš, da sem prestara za medijske pravljice. Mene so še učili gledati s svojimi očmi in razmišljati s svojo glavo.
Zakaj raje direktno ne poveš, da ti grem na živce? Saj ti ne bom nič naredila
Nic ni bilo treba ugibati. Besedo za besedo si citirala MMC. Tudi jaz jih berem, ampak kaksne stvari tudi preverim pri uradnih virih. Presenetljivo, kolikokrat se uradni podatki ali kasnejsi dodatne informacije ne ujemajo z medijskimi.
Daj mi najprej pojasni MMC, da bom vedela, kaj mi podtikaš.
V mojem otroštvu so bile zasnežene zime s pol metra snega, ki je obležal od novembra do marca, nočne temperature okoli minus petnajst, februarske do minus 25, imeli smo štiri letne čase brez orkanskih vetrov, nekaj avgustovskih vročinskih neviht in temperature med 25 in 30, dolga leta je bila najvišja poletna temperatura 33 stopinj in takih vročih dni je bilo morda pet, pa ne v eni rundi. Nobenih tropskih noči nismo poznali in morje ne cvetenja.
Tole iz spomina, ne iz medijev, veš. Smilite se mi odvisneži od medijev.
TO SE ŠE NI ZGODILO toliko snega Avtralija še ni imela- noooooooo, kaj pa zadaj ?
(https://siol.net/novice/svet/avstralska-mesta-prekrila-rekordna-snezna-odeja-668910)
30 let nazaj so imeli na tisoče vremenskih postaj, kjer so med drugim merili tudi temperaturo. Te vremenske postaje so bile razporejene lepo povsod, malo po mewstih, malo na deželi. Potem se je mafija, ki jo omenjate katera nam pere možgane in vsako leto nabija nove davke, tako tudi davel na izpust CO2, ki prinaša milijardne dobičke- komu že? no ti prasci od prascov so se spomnili finte in zahtevali od posameznih držav, da ima planet novi na strokovni podlagi podprt sistem merjenja temperature in to je, da ukinejo- zaprejo večino vremenskih postaj na deželi. Če bi zaprli vse bremenske postaje na deželi bi se povprečna temperatura merjena po novem povišala za 3st. C.. v mestih je sam beton in akumulacija sončne toplote je zelo velika, zato se tam tudi ponoči ne shladi in zato dragi moji bo naročilu stroke iz DAVOSA bo vedno več merjanja temperatur v mestih, tako bodo umetno višali temperature. Ljudje smo pa ovce samo ko nam rečejo da je zunaj 40 in ko vidimo vse rdeče zemljevide, se mi avtomatično zakuhamo- prešvicamo- psiha deluje na ovce zdaj bodo počasi ukinjali še druge na deželi, tako da nam bodo lahko vsakih 5 let tumbali kako prav ima stroka. stoka da se povprečna temperatura povišuje in da nsa je preveč, da je preveč avtomobilov, da je preveč karv ki prdijo in potem ki jih pojemo prdimo še mi in da to ni za nikamor več, zato so dali na trg cepiva COVID19 da nas vsak nekaj pobijejo, zato delajo vojne da jih tam pobijejo, zato izvajajo genocid, zato dražijo hrano in nižajo plače. zato uvajajo zeleno agendo da bi čim manj hrane pridelali da bi se ta lahko dražila…. zato….zato…zato….. ODRPITE OČI, tristokosmatihmedvedov.
šššš000, 03.08.2025 ob 16:38
30 let nazaj so imeli na tisoče vremenskih postaj, kjer so med drugim merili tudi temperaturo. Te vremenske postaje so bile razporejene lepo povsod, malo po mewstih, malo na deželi. Potem se je mafija, ki jo omenjate katera nam pere možgane in vsako leto nabija nove davke, tako tudi davel na izpust CO2, ki prinaša milijardne dobičke- komu že? no ti prasci od prascov so se spomnili finte in zahtevali od posameznih držav, da ima planet novi na strokovni podlagi podprt sistem merjenja temperature in to je, da ukinejo- zaprejo večino vremenskih postaj na deželi. Če bi zaprli vse bremenske postaje na deželi bi se povprečna temperatura merjena po novem povišala za 3st. C.. v mestih je sam beton in akumulacija sončne toplote je zelo velika, zato se tam tudi ponoči ne shladi in zato dragi moji bo naročilu stroke iz DAVOSA bo vedno več merjanja temperatur v mestih, tako bodo umetno višali temperature. Ljudje smo pa ovce samo ko nam rečejo da je zunaj 40 in ko vidimo vse rdeče zemljevide, se mi avtomatično zakuhamo- prešvicamo- psiha deluje na ovce zdaj bodo počasi ukinjali še druge na deželi, tako da nam bodo lahko vsakih 5 let tumbali kako prav ima stroka. stoka da se povprečna temperatura povišuje in da nsa je preveč, da je preveč avtomobilov, da je preveč karv ki prdijo in potem ki jih pojemo prdimo še mi in da to ni za nikamor več, zato so dali na trg cepiva COVID19 da nas vsak nekaj pobijejo, zato delajo vojne da jih tam pobijejo, zato izvajajo genocid, zato dražijo hrano in nižajo plače. zato uvajajo zeleno agendo da bi čim manj hrane pridelali da bi se ta lahko dražila…. zato….zato…zato….. ODRPITE OČI, tristokosmatihmedvedov.
Glej, če nimaš toliko spomina, da bi opazilo, da je vreme res drugačno kot pred desetletji, potem si tele. Nič drugega kot zabito fuknjeno tele, s katerim nima smisla sploh debatirat. Pika.
modrivrag, 03.08.2025 ob 16:42
Glej, če nimaš toliko spomina, da bi opazilo, da je vreme res drugačno kot pred desetletji, potem si tele. Nič drugega kot zabito fuknjeno tele, s katerim nima smisla sploh debatirat. Pika.
oooo, hvala lepa, samo da nisem BIK ker je to več kot tele, mislim bolj butast, ker je večji butec, klanjam se vam gospod
direktno povem za Monovko, 03.08.2025 ob 17:11
Tole iz spomina, ne iz medijev, veš. Smilite se mi odvisneži od medijev.
Si tudi podatek, da je na Finskem 30 stopinj namesto normalnih 20 dobila iz spomina ali iz medijev? Povej, kako je na Finskem te dni? Je temperatura padla? Imate dosti komarjev?
Odjebi bedak. Dovolj je bilo, Če nisi zmožen spomina, pač nisi.
? verjetno ti bom zdaj poročala o tem, kje se nahajam, a ne?
Zakaj nekaj okoli vrele kaše? In čemu ti zdaj neko pričkanje? A enega po enega nas boš zdaj eliminiral ali prepovedal hoditi po svetu in gledati okoli sebe, pa še lobotomijo nam boš naredil, samo da boš lahko v miru avoje dalje trmaril?
Ti kar v miru še naprej prisegaj na plačljive in plačane kapitalmodrijane, nam pa prepusti dobre staromodne termometre in dovoli, da sami opazimo, koliko nam je vroče, prav?
Kaj je torej MMC? Nisi odgovoril.
Global warming so že pred leti preimenovali v climate change, ker so bili vsi grafi IPCC-ja lažni in so vse napovedi bile popolnoma zgrešene. Izkazalo se je, da so se v razkritih elektronskih sporočilih dogovarjali kako manipulirati s podatki, da bi od držav in donatorjev dobili milijardne donacije. Seveda je resnica obratna kot to kar nam zatrjujejo lažnivi oportunisti in globalistični mediji.
Finančni magnati so nato preusmerili svoj trud v bankrot podjetij, ki jih sedaj kupujejo za drobiž. Podobno kot so ustvarili GFC in kolapsirali neodvisne banke ter jih pokupili za drobiž in enako milijone stanovanj ter hiš v USA, Cuck-nadi, GB, Aus-jail-iji ter Germaniji.
Dejstvo je, da so temperature pričeli meriti leta 1850, ob koncu male ledene dobe. Seveda se temperatura počasi zvišuje zaradi sprememb v delovanju sonca, večje radiacije sonca, hitrosti vrtenja galaktične spirale in vpliva masivnih crnih lukenj, nihanja v galaktičnem sevanju itn. Ob tem se segrevajo tudi ostali planeti v našem sončnem sistemu. Mar tudi na segrevanje ostalih planetov vplivajo krave, ki prdijo in ljudje, ki dihajo???
Seveda so ob krčenju sredstev ukinili vremenske postaje na oddaljenih krajih, ker so bile ”predrage” za vzdrževanje, ostala so le merjenje v mestih, ki so se ves čas širila in seveda je zaradi urbanizacije tam bila višja temperatura kot v okolici.
Razlaga za tiste, ki jih zamina kako površno in amatersko je sestavljena ena največjih prevar globalistov aka global warming hoax in kako preprosto jo je dekonstruirati: .https://www.youtube.com/watch?v=6BoY04_C6kw
Podnebne spremembe so se vedno dogajale.
Ampak problem zabite retardirane črede je v tem, da verjame v politične ukrepe in laži, ki izkoriščajo podnebne spremembe za svojo fašistično agendo in seveda denar.
Politični mafiji so podnebne spremembe le izgovor za uničevanje kmetijstva in narave.
Zato zabita fuknjena čreda verjame, da so krivi kravji prdci in CO2 za višje temperature. Iz tega razloga zabita fuknjena čreda podpira agendo in pomaga uničevati samooskrbo in postopno uveljavljanje umetne hrane s strani korporacij.
In zopet lahko vidimo, kako zabita fuknjena čreda prostovoljno podpira zločin nad sabo in naravo.
Pa dajva tako kot v vrcu.
1 MMC je Multimedijski center RTV Slovenija
2 Moj komentar o MMC je bil odgovor na tvoje pisanje, da je na Finskem 30 stopinj, ceprav je tam normalno 20 stopinj.
3) Tvoje stevilke niso bile tocne ne za maksimum, ne za povprecno dnevno temperaturo za ta cas za celo Finsko. Torej ali nimas pojma, oziroma poves nekaj na priblizno ali namerno zavajas
4) Temperatura je bila objavljena za tocno en kraj, to je za Rovaniemi. Ti si jo napisala, kot da velja za celo Finsko. S posplosevanjem spet kazes ali na izredno povrsnost ali pa namerno zavajas. V vsakem primeru jasno kazes. da ti preciznost, ki jo znanost zahteva, ni ravno blizu. To pisem, ker vidim, da hoces drugim soliti pamet v temi, ki ima povezavo z znanostjo.
5) Napisala si, da se ti smilijo odvisniki od medijev. Ce sama nisi bila v Rovaniemiju na tocno dolocena dva dneva letos poleti, in ne poznas nikogar, ki bi bil takrat tam, in ki bi ti povedal, kaksne temperature so imeli, si svoje podatke, ceprav povrsne, morala dobiti iz medijev. Sodec po nivoju tvojih komentarjih v tej temi, mislim, da nisi sposobna poiskati podatke pri finski meteoroloski sluzbi, a tudi ce bi bila, bi jih dobila preko medijev. In kot uporabnica medijev napises, da se ti smilijo odvisniki od medijev. Se ze vrtimo v krogu in se grizemo v lastno rit?
Ceprav nisi odvisnica od medijev, ti vseeno ne bi skodilo obcasno prebrati kaksen clane od NASA, ali kaj o Milankovicevih ciklih ali o paleontoloskih najdbah iz minulih zemeljskih geoloskih er. In lep pozdrav.
robi9, 03.08.2025 ob 18:26
Podnebne spremembe so se vedno dogajale.
Ampak problem zabite retardirane črede je v tem, da verjame v politične ukrepe in laži, ki izkoriščajo podnebne spremembe za svojo fašistično agendo in seveda denar.
Politični mafiji so podnebne spremembe le izgovor za uničevanje kmetijstva in narave.
Zato zabita fuknjena čreda verjame, da so krivi kravji prdci in CO2 za višje temperature. Iz tega razloga zabita fuknjena čreda podpira agendo in pomaga uničevati samooskrbo in postopno uveljavljanje umetne hrane s strani korporacij.
In zopet lahko vidimo, kako zabita fuknjena čreda prostovoljno podpira zločin nad sabo in naravo.
Robi in Navajo, da vama prišepnem nekaj iz črede:
V mojem sadovnjaku sredi Štajerske normalno uspevajo limone, na njivi lubenice, namesto staromodnega plevela imam faking dolgolistni mah, zemlja je kot pepel, niti mokra ne ostane, ko jo zalijem, ko pa zjutraj odprem okno, pa zrak smrdi in voda je kislega okusa.
Jebeš ti kravje prdce, ampak vsi izpusti svinjarije, dim, smog, tisoče letal, na vodi desettisoče plovil, raketiranje in bombne eksplozije, miniranje plinovodov in industrijski izpusti pač niso koristni za čist zrak, čisto vodo in zdravo zemljo.
Ali?
Navajo,
Temperature se ustvarijo tudi z tehnologijo kot so laserji ki so v satelitih, frekvence ki jih uporabljajo preko 5g anten, ipd.
Drevesa izginjajo, jih vsak dan režejo, čim manj jih je slabši zrak in ni ravnovesja v naravi.
It v tega da je sonce težava – je v napačno smer. Bill the hell gates ima projekt ki se že uporablja da zakrijejo sonce. Ogledala v vesolje. Razumeš? Spet v napačno smer gre…
Denar ki ga dobijo z zeleno agendo (zeleno je zaradi $) se vlaga v sodobna high tech zaklonišča po celem svetu, satelite z vso možno tehnologijo, ipd.
Torej naš denar – za njihove osebne reči!
In povedat ‘mravljicam’ da so mravljice in da naj se zbudijo da so ‘mravljice’ je nepotrebna zguba dragocenega časa in nesmiselno!
direktno povem za Monovko, 03.08.2025 ob 18:50
Pa dajva tako kot v vrcu.
1 MMC je Multimedijski center RTV Slovenija
2 Moj komentar o MMC je bil odgovor na tvoje pisanje, da je na Finskem 30 stopinj, ceprav je tam normalno 20 stopinj.
3) Tvoje stevilke niso bile tocne ne za maksimum, ne za povprecno dnevno temperaturo za ta cas za celo Finsko. Torej ali nimas pojma, oziroma poves nekaj na priblizno ali namerno zavajas
4) Temperatura je bila objavljena za tocno en kraj, to je za Rovaniemi. Ti si jo napisala, kot da velja za celo Finsko. S posplosevanjem spet kazes ali na izredno povrsnost ali pa namerno zavajas. V vsakem primeru jasno kazes. da ti preciznost, ki jo znanost zahteva, ni ravno blizu. To pisem, ker vidim, da hoces drugim soliti pamet v temi, ki ima povezavo z znanostjo.
5) Napisala si, da se ti smilijo odvisniki od medijev. Ce sama nisi bila v Rovaniemiju na tocno dolocena dva dneva letos poleti, in ne poznas nikogar, ki bi bil takrat tam, in ki bi ti povedal, kaksne temperature so imeli, si svoje podatke, ceprav povrsne, morala dobiti iz medijev. Sodec po nivoju tvojih komentarjih v tej temi, mislim, da nisi sposobna poiskati podatke pri finski meteoroloski sluzbi, a tudi ce bi bila, bi jih dobila preko medijev. In kot uporabnica medijev napises, da se ti smilijo odvisniki od medijev. Se ze vrtimo v krogu in se grizemo v lastno rit?
Ceprav nisi odvisnica od medijev, ti vseeno ne bi skodilo obcasno prebrati kaksen clane od NASA, ali kaj o Milankovicevih ciklih ali o paleontoloskih najdbah iz minulih zemeljskih geoloskih er. In lep pozdrav.
Zdaj pa zaključiva tole, prav?
Najprej- podtikaš mi trditve, samo ti veš, zakaj ti je to potrebno. Kje sem rekla, da je na Finskem povprečna temperatura 30 stopinj? Napisala sem, da je tam bila. Ne, v katerem kraju in ne, koliko časa. Bila je.
Si ti bil osebno tam, da lahko trdiš nasprotno? Moji motoristi so bili takrat na jugu Finske in se kopali v Botniškem zalivu, zdaj so na Nordkappu v kratkih rokavih.
RTV Slo mi dol maha in to dlje, kot ti verjetno živiš.
Ko bom čutila potrebo po več medijske informiranosti, bom že poskrbela sama za ustrezna znanja, zaenkrat se temu upiram, ker si ne želim biti preveč podobna večini tistih “informiranih”.
Geološka izkopavanja me pa res niso nikoli pritegnila. Nazadnje mi je bilo zanimivo pred dvajsetimi leti, ko so za vodko uporabili led iz 130m globoke vrtine in je bila ful posrečena serija. ? ja, sem jo probala, ne govorim na pamet.
Nimam občutka, da bi se lahko od tebe česa naučila, zato predlagam, da si najdeš koga drugega za šolat.
Lep večer želim.
Vidva bosta že vedela, 03.08.2025 ob 18:52
Robi in Navajo, da vama prišepnem nekaj iz črede:
V mojem sadovnjaku sredi Štajerske normalno uspevajo limone, na njivi lubenice, namesto staromodnega plevela imam faking dolgolistni mah, zemlja je kot pepel, niti mokra ne ostane, ko jo zalijem, ko pa zjutraj odprem okno, pa zrak smrdi in voda je kislega okusa.
Jebeš ti kravje prdce, ampak vsi izpusti svinjarije, dim, smog, tisoče letal, na vodi desettisoče plovil, raketiranje in bombne eksplozije, miniranje plinovodov in industrijski izpusti pač niso koristni za čist zrak, čisto vodo in zdravo zemljo.
Ali?
Ne razumem smisla samega vprašanja. Je mogoče kje kdo kdaj trdil, da so strupi koristni ?
Navajo, 03.08.2025 ob 18:11
Global warming so že pred leti preimenovali v climate change, ker so bili vsi grafi IPCC-ja lažni in so vse napovedi bile popolnoma zgrešene. Izkazalo se je, da so se v razkritih elektronskih sporočilih dogovarjali kako manipulirati s podatki, da bi od držav in donatorjev dobili milijardne donacije. Seveda je resnica obratna kot to kar nam zatrjujejo lažnivi oportunisti in globalistični mediji.
Finančni magnati so nato preusmerili svoj trud v bankrot podjetij, ki jih sedaj kupujejo za drobiž. Podobno kot so ustvarili GFC in kolapsirali neodvisne banke ter jih pokupili za drobiž in enako milijone stanovanj ter hiš v USA, Cuck-nadi, GB, Aus-jail-iji ter Germaniji.
Dejstvo je, da so temperature pričeli meriti leta 1850, ob koncu male ledene dobe. Seveda se temperatura počasi zvišuje zaradi sprememb v delovanju sonca, večje radiacije sonca, hitrosti vrtenja galaktične spirale in vpliva masivnih crnih lukenj, nihanja v galaktičnem sevanju itn. Ob tem se segrevajo tudi ostali planeti v našem sončnem sistemu. Mar tudi na segrevanje ostalih planetov vplivajo krave, ki prdijo in ljudje, ki dihajo???
Seveda so ob krčenju sredstev ukinili vremenske postaje na oddaljenih krajih, ker so bile ”predrage” za vzdrževanje, ostala so le merjenje v mestih, ki so se ves čas širila in seveda je zaradi urbanizacije tam bila višja temperatura kot v okolici.
Razlaga za tiste, ki jih zamina kako površno in amatersko je sestavljena ena največjih prevar globalistov aka global warming hoax in kako preprosto jo je dekonstruirati: .https://www.youtube.com/watch?v=6BoY04_C6kw
MILAN, GHAHAHA, OMAMLJEN OD CVIČKA NI VIDEL TEGA POSTA, hihihihihi no zdaj pa imaš, vedno vse prespiš pijan kot klada, zato poem trosiš neumnosti po svetu, dej dej pejt spat MILAN
Forum je zaprt za komentiranje.