Šef me zatira zraven pa bi rad da ostanem
MOjemu šefu se je očitno skegljajo do kraja.
Obupni delovni pogoji. Gre za poletno sezonsko delo. Recimo za september še ne vem kdaj delam. Še ni uspel z urnikom dela. Potem tudi, ko urnik dobim, si iz danes na jutri premisli in ko imam prosto, reče, da moram priti delat. ALI pa pridem v službo, začnem, me pošlje domov, ker pač se je odločil, da imam prosto.
Dopusta ne smem niti en dan koristiti. Ves dopust moram koristiti novembra. Super ni kaj. Idealno vreme za dopust.
Zdaj pa pride na plan z idejo,d a me pošlje na nek tečaj, ampak pod pogojem, da naslednje leto spet pri njih delam. Pa saj se heca. Zatira me v nedogled, slabo plačuje, zdaj pa ideja, da spet delam tu.
Nerodna reč pa je, ker moram zdaj povedat ali grem na tečaj, torej ali bom delala ali ne. In če rečem ne, bodo vedeli, da iščem drugje in mi bodo še bolj polena metali pod noge kot do sedaj. Moram pa še do sredine novembra zdržati. No november bo itak dopust, ko je tako fino toplo vreme. Za kozlat. Po možnosti bo takrat spet kak lokdowvn. TOliko o mojem dopustu s plavanjem, gorami, kolesom.
Aja plača pa je malenkost višja od podpore in nižja od minimalca, ker nimam 40 urnega delovnika. Če bi bil 40urni, bi bil pa minimalc. Pa delam vsako soboto, večino nedelj in povsem vse praznike pa do 18, 19ih. Tako, da od dneva itak nimam nič. S tem, da nedelje in prazniki: nobenega dodatka, ker vedno napiše, da sem delala od ponedeljka do petka.
Kako pomemben pa je ta tečaj za opravljanja tega dela?
Načeloma 100 % itak ne moreš zagotoviti, da boš delala pri njem, ker sigurno ne boš zavrnila boljše ponudbe dela, če jo dobiš, a ne? Kako si pa predstavlja, da mu zagotoviš, da boš pri njem delala naslednje leto – pisno? Če ustno, potem je itak brezpredmetno zate.
Zame osebno ta tečaj ni pomemben, mi ne pride prav. Tudi kje drugje ne. Za firmo pa je pomemben, ker v bistvu sedaj ni po reglcih, ker nimam ustrezne izobrazbe oz. nimam ustreznega izpita.
Jaz bom rekla, da ne morem obljubit, da pridem spet delat, ker, če najdem boljšo zaposlitev, torej tako za dalj časa, ne samo za pol leta, da bom itak tisto vzela.
Sicer me mika povedati po resnici: da mi na kraj pameti ne pride, da bi še kdaj tu delala. Samo potem bom dobivala še več polen pod noge. Zgornji odgovor se mi zdi tako diplomatski. Na tečaj me seveda potem ne bo poslal.
Ne vem kako si predstavlja. Za eno drugo podobno službo vem, da naredijo drugače. Tečaj je pred začetkom službe, plačat ga moraš sam. Potem pa, ti konec sezone vrnejo 1/3, naslednje leto še eno 1/3… Tako, da se zazihrajo.
Tule sem pa prvo delala, potem naj bi bil tečaj pa ne vem kako se zazihra. Samo itak nisem človek, da bi sedaj obljubila nekaj s figo v žepu.
Je pa težko jezik za zobmi držati, ko dobivam polena pod noge, sploh od ene sodelavke. Bi ji najraje v fris zabrusila, da me ne bodo več videli. Samo potem bo še slabše. Nove službe namreč še nimam.
Forum je zaprt za komentiranje.