Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šef kliče med bolniško

Šef kliče med bolniško

Zaradi nekih zapletov bom doma dlje, recimo še en mesec, zdaj sem že 3 tedne. Me kliče šef, kako sem in tako dalje … meni pa to ni všeč, moram se spočiti in me briga za službo. Nič ne manjka, ker me ni.

To je zelo moteče in tega ne bi smeli početi, ne med bolniško, ne med dopustom ali drugačno odsotnostjo. Če te ni, te ni. Naj se znajdejo. Verjemi, jutri dobiš lahko odpoved, te ne bodo niti vprašali več kako si. Toliko si pomembna. Če je treba zaposlijo 2 ali 3 nove, da te nadomestijo, brez problema, ne bi pa tebi zvišali za 100eur plačo. Tako je. Zato po pameti. Izklopi telefon in te ni, sporoči od kdaj do kdaj si na bolovanju, pošlji takoj bolniški list prek dr.in si kupi novo sim kartico za svoje prijatelje in družino.

Nesramnost nadrejenih nima meje, zato se zaščiti. V tujini je to kaznivo in jih lahko prijaviš. Pri nas ne vem.

Eh, če vas pa ne bi poklical in vprašal kako ste bi pa spet nergali da jih ne birga za vas in se niti zanimali niso kako je z vami. Nikol prav. Vedno gledate v zobe tam kjer ni treba kjer bi bilo pa treba pa ne.

zabita čreda ste povsod

Odgovor na objavo uporabnika
No, 12.08.2025 ob 15:35

To je zelo moteče in tega ne bi smeli početi, ne med bolniško, ne med dopustom ali drugačno odsotnostjo. Če te ni, te ni. Naj se znajdejo. Verjemi, jutri dobiš lahko odpoved, te ne bodo niti vprašali več kako si. Toliko si pomembna. Če je treba zaposlijo 2 ali 3 nove, da te nadomestijo, brez problema, ne bi pa tebi zvišali za 100eur plačo. Tako je. Zato po pameti. Izklopi telefon in te ni, sporoči od kdaj do kdaj si na bolovanju, pošlji takoj bolniški list prek dr.in si kupi novo sim kartico za svoje prijatelje in družino.

Nesramnost nadrejenih nima meje, zato se zaščiti. V tujini je to kaznivo in jih lahko prijaviš. Pri nas ne vem.

A veš ker najbolj trapasto je, da ga kao “skrbi”, kako sem. Meni to ni ok. Nismo frendi. Mir rabim. Točno to, z lahkoto te pozabijo, zamenjajo.

ah dej no

poklicu je da vidi kako je s teboj 3t ni malo..

tok da malo ve in o tebi in kako naprej brez tebe .

ce bi ti zravn tezil okoli sluzbe to verjamem da je zoprno. ce pa te je sam vpr kako si, to pa pac ne pomeni glih tist kar se teb plete bo glabi.

Darko160, 12.08.2025 ob 15:39

Eh, če vas pa ne bi poklical in vprašal kako ste bi pa spet nergali da jih ne birga za vas in se niti zanimali niso kako je z vami. Nikol prav. Vedno gledate v zobe tam kjer ni treba kjer bi bilo pa treba pa ne.

zabita čreda ste povsod

Res je. Direktorjev zadolžitev je, da vodi podjetje, planira delovni proces. Če sama nisi javila po mailu, da imaš podaljšano bolniško ( ni ti treba navajati zakaj) ampak poveš, da boš odsotna najmanj do xy dne.

Lepo je da povprašajo kako si, saj te verjetno ni vprašal po službenih zadevah in da kaj narediš od doma.

Sama sporočaj o dolžini bolniškega staleza sproti in te ne bo nihče klical.

Če pa sumijo, da izigravas, ti lahko pošljejo tudi detektiva!

Anonimno 6564, 12.08.2025 ob 15:50

Res je. Direktorjev zadolžitev je, da vodi podjetje, planira delovni proces. Če sama nisi javila po mailu, da imaš podaljšano bolniško ( ni ti treba navajati zakaj) ampak poveš, da boš odsotna najmanj do xy dne.

Lepo je da povprašajo kako si, saj te verjetno ni vprašal po službenih zadevah in da kaj narediš od doma.

Sama sporočaj o dolžini bolniškega staleza sproti in te ne bo nihče klical.

Če pa sumijo, da izigravas, ti lahko pošljejo tudi detektiva!

Seveda sem sporočila! To je osnova!

To si 10x preberite, ker zelo drži. Ko bodo delili odpovedi, ne bodo niti vprašali več, kako si.

hinko, 12.08.2025 ob 15:59

To si 10x preberite, ker zelo drži. Ko bodo delili odpovedi, ne bodo niti vprašali več, kako si.

Navezujem se na odgovor No.

Bi se hitro ti sama javljala tedensko, da sporočaš kako si in da prideš čim prej, če bi imeli tak sistem kot zahod. V Avstriji , Nemčiji, Italiji…. te nihče nič ne vpraša, te ni dva meseca kot tebe ker “se je nekaj zakompliciralo”, pa si lahko do konca bolniške na sociali oz. prejemaš bolniško največ nekaj mesecev potem pa noga ali pa invalidska, firma te odpusti in dobijo novega. Pri nas pa taki kot ti cele mesece in celo leta po bolniških, dobijo tistih 80% plače, pa nikome ništa. A je čudno da gre država v koorac, če se toliko plačuje za vas ki ste po dolgotrajnih bolniških mesece in leta? In tukaj se jasno vidi, da je takih cel kup.

Se mu javis pa poves da bo treba podaljsat. Se slisite ko bis boljše… Simpl

jaz sem sproti javljala, kdaj imam kontrolo in potem tisti dan rekla, kdaj imam spet kontrolo oz kdaj pridem nazaj.. v prejšnji službi mi je znala še vmes najedat, pa se nisem pustila.. v tej novi, pa mi niso težili, težijo pa tem ki so že dolgo tu.. tko da, kaj vem, mogoče mene še podkupljujejo, da ne bi šla stran, ker na eno nepravilnost opozarjam že neki časa, in sem rekla, da bom dala odpoved, pa so tulili- ne, ti že ne, ne smeš stran!! jah no.. so plusi in minusi, verjetno povsod tako…

takim odpoved kot v Avstriji, 12.08.2025 ob 16:15

Bi se hitro ti sama javljala tedensko, da sporočaš kako si in da prideš čim prej, če bi imeli tak sistem kot zahod. V Avstriji , Nemčiji, Italiji…. te nihče nič ne vpraša, te ni dva meseca kot tebe ker “se je nekaj zakompliciralo”, pa si lahko do konca bolniške na sociali oz. prejemaš bolniško največ nekaj mesecev potem pa noga ali pa invalidska, firma te odpusti in dobijo novega. Pri nas pa taki kot ti cele mesece in celo leta po bolniških, dobijo tistih 80% plače, pa nikome ništa. A je čudno da gre država v koorac, če se toliko plačuje za vas ki ste po dolgotrajnih bolniških mesece in leta? In tukaj se jasno vidi, da je takih cel kup.

Za zlom gre, ok? Za katerega ne dobiš 80%, ampak 70.

Mene je tud na začetku moje dolgotrajne bolniške nekajkrat poklicala,me vzpodbujala in bodrila,da bom zmogla in premagala nepridiprava,ki je zašel v moje telo.Tudi za priboljške je prispevala,ko ne ena od sodelavk zbirala,da me razveselijo To,da me je bodrila mi je takrat zelo veliko pomenilo.

Menda te lahko vpraša, kako si? Zaradi vljudnosti pa tudi zaradi tega, da ve, kako organizirati delo.

Obnašate se, kakor da delodajalci so pa vsemogočni in nujno zlobni. V manjših podjetjih ni tako lahko, če je kdo dlje na bolniški.

Ni kar v vrsti ljudi, ki te zlahka nadomestijo in se nikjer nič ne pozna tvoja odsotnost.

Samo svoje pravice vidite.

Jaz sem bila 4 tedne in me je direktor tudi klical, vsak teden 1x. Meni se je zdelo fajn, da še mislijo name :). Vem, da so me pogrešali, ker smo delali  projektno, sem vmes celo še kaj naredila, a on niti ni težil kdaj pridem, ampak samo vljudno kako sem in brez občutka da kontrolira … šef stare šole se mi je zdel 🙂

Res je da včasih vidimo samo pravice, če bi mi sami organizirali delo in bili odgovorni za kup ljudi, s katerimi bi delali par let, nam tudi ne bi bilo vseeno kaj se z njim dogaja, in kdaj se vrne … . Jaz sem potem iz tistega podjetja odšla, nisem nepogrešljiva, a se spomnim večkrat nanj ker sem se veliko naučila od njega, ravno o komunikaciji, odnosom do strank …

Ja, tako so meni naredili v MANI, Metro, Celje, kompletne pizde.

Najprej sladki da skor diabetes dobiš pol pa brez pravice na cesto letiš.

Delodajalec lahko komot prek agencije najame delavca za tisti čas, da zamenja redno zaposlenega. Agencij je pa tudi polno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close