Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sedmera triglavska jezera

sedmera triglavska jezera

zanima me dostop iz komne! ce mi kdo lahko malo podrobneje opise pot! koliko traja…tezavnost!? povratek-po kaksni drugi poti? lp petra

Gor. Pa dol. Pa spet gor. Vleče se kot kurja čreva, dve do tri ure. Težavnost: nula, edina nevarnost je, da umreš od dolgčasa. Osebno preferiram varianto iz Vogarja čez Fužinske planine in povratek čez Komarčo (je pa Komarča precej “zračna”).

tukaj so “v spilu” planinci z “zelo zmerno” kondicijo. zato sprasujem tudi za malo podrobnejsi opis poti in pa take,ki ni prezahtevna! kar se triglavskih jezer /dolgcasa/ tice,se ne bi cisto strinjala. tam sem bila pred 2o leti. nekaj nepozabnega! ker je ze preteklo toliko casa,nimam poti vec dobro v spominu!:)) lp petra

Dolgočasna je samo pot Komna – Sedmera…

Pot iz Stare fužine preko Vogarja ni nezahtevna, ni pa ravno najkrajša – vsega skupaj kakih šest ur.

Od Savice čez Komno – pet ur.

Od Savice čez Komarčo – tri ure.

Za planince z “zelo zmerno” kondicijo, pot čez Komarčo v katerikoli smeri odsvetujem. Je pa primerna dvodnevna krožna varianta – Stara Fužina – Vogar – pl. Pri jezeru – pl. Ovčarija – Sedmera – Komna (mimo Črnega jezera in ne čez pl. Kal) – Savica – Stara fužina.

Upam, da imaš kak zemljevid (recimo J.A.-Bohinj)…

bom nasla zemljevid! seveda! mi smo imeli /imamo neke obiske ,ki so se bolj “zmerni” pri kondiciji kot mi::)) / nakako plan,da bi sli od savice na komno…pa cez sedmera…potem pa nazaj!???/dol-kje?/. nekako smo mislili prvi dan “prilesti” do komne…potem pa zgodaj zjutraj cez sedmera in dol! bo to prevec za en dan? lp petra

…za prvi dan bo premalo. 2,5h od Savice do Komne.

Recimo takole:

1. dan: Savica – Komna – Sedmera (čez pl. Kal)
2. dan: Sedmera – Črno jezero – Komna – Savica

torej,najbolj “varno” za instant hribolazce…po isti poti nazaj? kje bi se potem prespalo? v kateri koci? je guzva-sli naj bi prve dni avg! bolje med tednom? lp petra

Ni čisto ista pot – razen Komna – Savica.
Prespiš na Sedmerih, seveda prej rezerviraš. Vsekakor bolje med tednom, gužva pa bo avgusta tako ali tako.

hvala za vse informacije ! lep dan petra

Neverjetno, da se bojis podviga navkljub temu, da imas meter in pol siroko pot do Komne in vsake pet metrov markacijo.

Vzemi zemljevid, gor tako ali tako pise, kje je zelo zahtevna pot (na tvoji trasi itak nikjer) in pot pod noge.

najbolje, da prespite v drvarnici v Savici, zjutraj ob 4h pa pot pod noge, mimo Komne, potlej pa ne na sedmera ampak na krnska…..

po tej poti do komne sem ze hodila…pred leti!! vzpona se ne bojim…glede na to,da je preteklo ze toliko let in da imamo s sabo “zelo zmerne” planince,sem se se malo pozanimala! narobe ??

kamela,zelo duhovito!! hvala! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close