Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sedežne garniture

sedežne garniture

Kupujemo novo sedežno pa me zanima katere sedežne garniture imate doma, izkušnje, mnenja, usnjena da/ne?
Hvala

jah usnjena je fajn, glede čiščenja ,če se kaj polije itd je precej lažje kot kakšen drug material…problem je,če imaš kakšno muco ali psa…se zna hitro poškodovat

mi smo imeli obe, trenutno nimamo sedežne in je super,ampak včasih mi morda raje usnjeno,ker je tudi manj prahu

kje pogledat? hmm, natuzzi, lesnina, žakelj, tapetništvo novak, harvey norman,…

mamo mikrofibro, dvojno vzmetenje. Proizvaja jih en mislim da pri LJubljani, mere po naročilu kupljena je bila v salonu Nova oprema

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Mi imamo mikrofibro že 15 let, vzorec, na katerem ni videl ravno vsakega madeža. Ko pa bomo zbrali nekaj denarja, jo bo treba zamenjat. Všeč so mi sedežne iz blaga iz usnja pa je ne bi imela. Mogoče je res lažje vzdrževanje, ker jo samo obrišeš, vendar mi občutek sedenja na njej, sploh stik z golo kožo, ni všeč.

Usnjeno bi imela takoj zaradi izgleda in praktičnosti vzdževanja, glede občutka na njej pa NE. In to i je veliko bolj pomembno da je prijetno na otip. Pozimi deluje preveč mrzla, poleti pa ne gre zaradi stika z golo kožo.
Tako da sem se že zdavnaj sprijaznila..

odvisno kaj rabiš…če ti je najbolj pomembno da je poceni, potem kakšen dipo, tam je ziher najceneje.
Malo višji rang pa potem harvey norman, če pa iščeš po meri, pa kakšen posedi.

Sedežna garnitura iz usnja je res nekoliko bolj hladna na otip, vendar ima usnje veliko prednosti (enostavno čiščenje, dolga življenjska doba, bogat izgled izdelka.) Usnje višje kakovosti, ki je površinsko manj obdelano (bolj naravno usnje, višja kakovost surove kože) je na otip bolj prijetno in toplejše kot usnje osnovne kakovosti.
V zadnjem času so zelo aktualne tkanine, ki so površinsko impregnirane, zaščitene z aqua clean nanosom, ki preprečuje vdor prahu in tekočine. Te tkanine so enostavne za čiščenje, zelo prijetnega otipa, različnih struktur in barv. So dobra rešitev za tiste, ki ne želijo usnja, vendar jim je vidik čiščenja in vzdrževanja pomemben.

Usnjena je super. Enostavna za čiščenje in zdrži dolgo časa. Občutek ‘hladu’ rešim tako, da sedalo prekrijem z okrasno deko ali pa ‘kožo’.

http://youtu.be/XM6XD8FJEx4

Pred leti sem čez poletje živela v stanovanju s krasno usnjeno sedežno. Ko sem se gor usedla v kratkih hlačah, mi je bilo hladno, ko je bilo vroče, sem dala gor brisačo zaradi potenja, pa sem z brisačo vred dol drsela… Usnjena sedežna mi je všeč za pogledat, za udobje in valjanje (čemur je po moje sedežna namenjena) imam pa rajši tekstilno prevleko.

Men je glavno da je v redu barv. Da je pisano ali pa v nekem temnejšem odtenku. Da ni presvetla ker tam gor se ti res vse pozna… umazanija.
Sicer čistiš non stop.

Imam belo, goveje usnje, nikoli ne kupuj tekstilnega usnje, ker ima rok trajanja tri leta . Harvey Norman ima super kvaliteto, v cenovnem razredu tri jurje in več

Imamo staro usnjeno, pravo usnje. Ne bi menjala za blago, nikakor. Kar se drsenja in neudobja tiče je nujno, da je pravo usnje in ne umetno, velika razlika. Še boljše pa je, če usnje ni čisto gladko, potem ni nobenih problemov. Ne vem, meni je usnje zakon. Da o čiščenju sploh ne govorim. Mož ima firmo kjer tudi globinsko čistijo sedežne in kaj vse pride in “dokaj čistih” sedežnih… samo gledaš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close