Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sedenje v pisarni – hrbtenica

Sedenje v pisarni – hrbtenica

Tisti, ki imate le sedeče delo v pisarni.
Kako skrbite za hrbtenico?
Jaz skušam večkrat vstati, narediti kako vajo, se pretegniti. Pa vseeno ni ravno prijetno ure in ure vsak dan sedet.
Stol imam bolj slab. Pač navaden pisarniški stol.
Ali kaj pomagajo tiste sedežen blazine, ki so napihnjene z zrakom in imajo tako masažno površino? Menda naj bi bilo fajn, samo meni nekak ni za sedet na tistem?
Kako rešujete hrbtne težave v službi?

p.s.: nasveti v stilu dobi nov stol ne pridejo upoštev. Doma sicer ja, v službi pa ne.

hahaaaaaaaaa, pa ti si polna težav. kako boš ti do penzije zmogla vse tele svoje dileme, pa še delo zraven…. :))

Na žalost se nismo vsi zdravi rodili.

ampak res bi loh mal brala no :))

Aleksandra, veliko berem. Hvala za nasvete.

Branje in s tem znanje ti lahko pomaga pri izbiri načina za reševanje težave.
Branje samo, pa jih ne bo rešilo.
Sedenje obremenjuje le ene in iste mišice, večina drugih pa zaradi pasivnosti pešajo in več niso sposobne opravljati svoje funkcije. Sčasoma se zato vse razleze, prav tako medvretenčne ploščice….
Vsaka obremenitev pa zato predstavlja velik napor.

Potrebno je čimveč gibanja. Ker je na začetku težko, se je treba prisiliti, da se redno ukvarjaš z nekim športom. Ali pa se prijavš na kakšno aerobiko….
Prav tako pa vsak dan opravljaš vaje za hrbtenico (pilates).
Če je potrebno tudi shujšaš in ješ lahko hrano.

In ker imam tudi sama pisarniško delo, bi dodala, da bodi ves čas naslonjena nazaj, torej s celim hrbtom na naslonjalo stola, poskušaj, to je nekomu všeč, drugemu ne, imeti pod nogami kakšno pručko oz. kaj podobnega, pa pazi na višino ekrana (vratne mišice)…
Sicer pa verjetno tak imate kakšno varstvo pri delu in vam to povedo, kajne…

It, imamo varstvo pri delu, amapk tam se ne ukvarjajo kako sedimo, kak stol imamo, kako visok monitor, nič od tega :(. On le pride, nam razdeli teste in jih skupaj rešimo. Vsi imamo 100% vse prav. To je to. KOliko se naučiš od testa, ki ga izpolniš tako kot ti on pove ?
Mize so navadne, niso računalniške, tipkovnica je na mizi, ni tiste izvlečne police.
Sem probala biti ves čas naslonjena nazaj pa potem ne vidim na monitor :(.

Robi, s športom se ukvarjam, samo 8urno sedenje v službi, več ur še doma (pišem diplomo), ni ok.
Zdaj se trudim vsaj vsako uro vstati, se malce pretegniti.

Če je možno, si monitor daj v višino, 10 cm nad robom tvoje glave naj bo zgornji rob monitorja. Dvigni ga tam za cca 10 cm, mi imamo podstavljene računalnike, ja, takšni računalniki so, da so pod monitorjem. Potem boš zaradi tega, ker boš nekoliko gor gledala nekako primorana imeti boljšo držo… To pa je žal vse, s čimer ti lahko svetujem. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close