SEDAJ MI JE PA DOVOLJ-GREM NA SVOJE
vedno delam v problematičnih firmah, kot vodja financ in računovodstva. seveda so takšni časi, ko nihče ne plačuje in no, za vse sem vedno kriv jaz. prispevke podjetje ne plačuje že skoraj eno leto in pol, plače so vedno bolj problematične, osebno menim, da jih kmalu sploh več ne bo.
sem čista živčna razvalina in že nekaj let oklevam, da bi šel na svoje. imam kredit za stanovanje, ki ga moram plačevati in ga BOM, dokler imam zdrave roke, noge in pamet….
in odločitev je padla… prvo bom odprl popoldanski s.p., da dobim nekaj strank in ni vrag, da ne bom v kakšnem letu dni zaslužil tistih 500 eur, ki jih bom potreboval za kredit. ne bom se več smilil sam sebi in bom začel ddelati na sebi. odprl bom računovodski servis.
moram poskusiti, mislim, da so me v to potisnile razmere. Bojim se pa kot hudič. ampak saj nekako bo, kajne???saj se da če se hoče?
Da! Še več, to je edina prava pot zate v tem trenutku. Paziti pa se moraš deloholizma, saj ti bojo prvi uspehi na samostojni poti tako napihnili ego, da boš hotel še več uspehov, da boš res vsem zaprl gobce, žal pa v tem času pozabil nase. Na tvoji novi poti, ti voščim obilo osebnostne prisotnosti, in usklajenega delovanja čustev, razuma in telesa. Ne ponovi moje napake!
LE 500 eur?! Ne štekam, kaj je s tabo?! 500 eur je gromozanski obrok, veliko ljudi še plače nima tako velike!
Avtor! le pogum, če imaš znanje imaš vse. Za vodenje računovodstva ne rabiš veliko. Le svoj dom, prijavljen s.p., računalnik in dober program. Pa si zmagal.
Tudi jaz ti svetujem podobno kot ena zgoraj. Vzemi toliko strank, da si pokriješ svoj kredit, svoje življenske stroške in da ti ostane toliko, da lepo solidno živiš. Delaj tako kakšno leto, dve, potem pa se šele odločaj dalje. Ali se boš širil ali ne. Hitro sicer prestopiš mejo, ko postaneš lasten suženj in nimaš več časa niti za vikend kaj šele za počitnice. Začni počasi, umirjeno in delaj s pametjo naprej. Sicer pa verjamem, da ti pameti ne manjka:)
Vso srečo, pa sporoči kaj se bo dogajalo!
Čakajte malo, nekdo, ki del v računovodskem podjetju, ne more odpreti popoldanskega s.p. in opravljati isto dejavnost, delati konkurence sovjemu delodajalcu. Zagotovo ima v pogodbi o zaposlitvi kakšne konkurenčne klavzule. Pa če se ne motim, tudi če jih nima, so delodajalci zaščiteni v tej smeri, da jim ne moreš kar počasi speljati strank.
Mislim, da se bo ta avtor moral lotiti kar polnega s.p.-ja, pa še pri tem so lahko kakšni roki, v kolikšnem času lahko opravlja isto dejavnost kot bivši delodajalec.
Sicer pa avtor, a res misliš, da boš kot sam svoj šef bolj sposoben kot si uslužbenec? Kako boš kot s.p. prisilil stranke v plačilo, če jih ne znate prisiliti niti v firmah, kjer delaš?
Meni se zdi to fajna odločitev in ti želim vso srečo.
Je pa tako v podjetništvu, da gre enim super, drugim pa na trdo. Teh računovodij je kot gob po dežju in težko je najti dobrega. Če si najdeš par orng strank bo v redu, če ne pa imaš kup majhnih, no ne vem, sigurno je za poskusit. Vsaj mirne živce imaš in si sam svoj šef. Je pa treba kar trdo delat, tudi vikende, večere,…ko si enkrat na svojem.
So pa cene rač. storitev padle v zadnjih letih kar konkretno.
HOJ, VSEM!
Po naključju sem se znašla na tem forumu danes, prvič.
Resjedost:), upam, da si zaštartal z veliko optimizma in da se ti bodo zadeve odvijale po planih oz- željah.
Težko je dandanes, se strinjam z vami, a kjer je volja, je pot, kajne?????
Mene žalosti dejstvo, da ljudjem v poslu ne pomeni več nič, razen cena, cena, cena…..Kje so medsebojni odnosi, kvalitetne stoitve, vse male dodane vrednosti, ki se nekaterim zdijo samoumevne…stvari in dejanja, ki pač niso merljiva v denarju….
Tudi sama sem plačana po realizaciji, prodajamo pa tonerje, kartuše, pisarniški material.
(okolica LJ). Če kdo karkoli potrebuje, se seveda priporočam…….
VSEM EN LEP VEČER!
Forum je zaprt za komentiranje.