Se zapufat ali ne?
150.000 prevoženih kilomoetrov ni mačji kašelj.
Koliko pa ste jih naredii vi?[/quote]
Jaz sem kupila lani rabljen dizel letnik 2006 s 150.000 km. V takem primeru raje vidim, da ima več km, ker sem prepričana, da mu niso vrteli nazaj km. Najslabše za dizla je, če fura kratke razdalje, kar se vidi, če ima avto 5 let in narejenih 50.000 km. Jaz za mojega sem odštela 6.000 evrov, vzela na lizing, obrok imam 450 eur in v roku dveh let ob odplačan. Se mi zdi škoda dajati več denarja za nov avto, ker če veš, kaj kupuješ, lahko najdeš super rabljen avto. In še to … nov avto ni sinonim zanesljivosti in neproblematičnosti. Poznam kar nekaj primerov, ko so kupili nov avto in jeb**** ježa, da so jim priznali popravilo v okviru garancije.[/quote]
Ups … obrok je 300 eur mesečno.
Izračunaj koliko boš plačala za avto, vključno s tem koliko te bo kredit stal. Tako boš šele dobila ceno za avto, ki jo boš v resnici plačala. Verjetno se ti bo zazdel strašno drag.
Sam sem vzel kredit za 1 leto (samo toliko kolikor mi je manjkalo), ker se z leti močno povečuje znesek preplačevanja kredita.
Dobro razmisli koliko časa si lahko “v kreditu” in da takrat ne boš imela drugih finančnih odlivov, ker to obdobje boš pač morala preživeti z manjšimi prihodki.
Če bi še enkrat kupoval avto, bi poskusil brez kredita, če pa bi že malo zmanjkalo, bi ga res čisto na kratek čas in raje takrat odplačeval nekoliko več.