Še zadnje informacije od tistih ki so bili letos v Turčiji
Mislim, da ne bo nič narobe, če ga imaš malo več. Nikoli ne veš zakaj ga vse rabiš. Če se ti npr. kaj zgodi in moraš potem plačati zdravniško pomoč, potem rabiš nekaj rezerve. Nekje ti plača zavarovalnica, drugje pa moraš plačati sam in ti potem zavarovalnica povrne stroške (če si zavarovan seveda). Sam imam s seboj vedno okoli 1000€, pa tudi če jih potem 500 prinesem nazaj ni nič narobe.
Mi smo bili letos 14 dni v AI, pa sem porabila približno 150 evrov. Najboljše, da si s seboj vzameš evre, ker jih jemljejo skoraj povsod, tako da ne rabiš sploh menjavat v turške lire. Samo ponekod so tako prismojeni, da jim lahko plačaš z evri, vrnejo pa ti lire. Drugače pa na to, da ne bi vzeli evrov, nisem naletela.
Tudi jaz bi ti priporočala, da si s seboj vzameš nekaj rezerve za zdravnika. Jaz sem ga morala poiskat zaradi zastrupitve s hrano – kar je že druga zgodba; za Tunizijo so nas opozarjali, da ne smemo nič jest, pa se nam ni nič zgodilo, v Turčiji pa se tretjina hotela zastrupi s hrano – in me je razveselil z računom 174 evrov.. Ker pa te tam očitno lahko napizdi vsak kurac palac portugalac, še doktor, smo na koncu prišli na ceno 84, saj sta bili na računu napisani dve infuziji in štiri injekcije, ki jih nisem nikoli dobila.
lep turški pozdrav
Men se zdi pa da so bols turske lire, k drgac ful vec placas k kr mau zaokrozjo.
Pa turske lire so tok hecne, sam mau se jih mors navadit.
Ja ampak rezerva je nujno dobrodosla, najbols je met bancno,npr maestro k itak lahko tm dvigujes z bankomatov, provizija pa ni tok ogromna.
kaj si pa jedla da si se zastrupla? Jst v treh tednih po celi Turciji nism mela niti ene slabe izkusnje, razen da se nikol nism prevec najedla k so tok mejhne porcije.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.