Se strinjate z zapiranjem države
tinca karolinca, 29.10.2021 ob 11:59
Cepivo je. Kdor se želi cepiti, se cepi, kdor ne, ne.
V bolnišnicah za covid potrebe toliko prostora, da ostalo zdravstvo teče približno normalno – torej vsak, ki potrebuje pomoč za karkoli, pride do pomoči pravočasno (rak, kapi, hitro napredujoče bolezni, ipd.)
Prednost na covid oddelkih imajo cepljeni.
Država popolnoma odprta.
Tisti, ki nima zdravstvenih razlogov, da se ne cepi, nosi sam stroške zdravljenja covida oz. naj ostane doma, ko zboli, ker virus vendar ne obstaja ali pa ni nič posebno hud.
Ti govoris bedarije. Ce je cepivo ok (vsi vemo da ni in da ne sciti pred kovidom) zakaj bi cepljeni potrebovali kovid oddelke oz.zakaj bi bili v bolnici zaradi kovida.? Vidis nesmisel. Ne recem, da zboli za neko drugo boleznijo ampak za kovidom zbolet ne bi smel. Vsi vemo da temu ni tako in da zbolevajo tudi cepljeni. Poleg tega, da niso zasciteni imajo se cel kup stranskih ucinkov in hodijo od zdravnika do zdravnika.
fakmi…, 29.10.2021 ob 12:58
Haha… zairajte… MF’s.
Official figures show Fully Vaccinated accounted for 82% of Covid-19 Deaths & 66% of Hospitalisations in England during the past month
Opranomozganski, ki vztrajate pri zapiranju… mane res, poglejte ven cez mejo!
Pa kaj vam ni jasno? Male firme so vedno cez zgodovino ekonomijo ptegnile iz dreka. Katere firme najprej izdihnejo? Tamale.
Hej… brez dela ni jela… brez jela ni moci za upor.
So nardil poizkus s psi. Lacen pes je popolnoma podlozen… simpl-es-det!
Aja, se link:
grem juzno kuhat….
Ti, ki si domišljaš, da si vsepovsod, spet lepiš linke do podatkov, ki si jih že nazadnje totalno narobe interpretiral/-a? Ki so dokazali ravno nasprotno od tistega, kar bi rad/-a? :-)))
yram, 29.10.2021 ob 13:08
Ti govoris bedarije. Ce je cepivo ok (vsi vemo da ni in da ne sciti pred kovidom) zakaj bi cepljeni potrebovali kovid oddelke oz.zakaj bi bili v bolnici zaradi kovida.? Vidis nesmisel. Ne recem, da zboli za neko drugo boleznijo ampak za kovidom zbolet ne bi smel. Vsi vemo da temu ni tako in da zbolevajo tudi cepljeni. Poleg tega, da niso zasciteni imajo se cel kup stranskih ucinkov in hodijo od zdravnika do zdravnika.
In ti to seveda veš s prve roke, ki si jo videla v svoji jami? Sori, ti, ki lahko cele dneve previsiš doma, ker itak nič ne delaš, si pa res en faktor. Ti si samo preveč pres.rana, da bi se cepila, zato pa se skrivaš in od daleč lajaš. Zdaj pa cvikaš in se prepričuješ s takšnimi kvazi argumenti. Ja, so možni stranski učinki, vedno in povsod, niti slučajno pa jih ni toliko in še vedno je večja verjetnot, da boš imel veliko večje posledice zaradi covida kot pa cepiva. Ampak to tebe itak ne zanima. Ti boš lepo čičala doma, ker lahko.
fakres, 29.10.2021 ob 13:18
In ti to seveda veš s prve roke, ki si jo videla v svoji jami? Sori, ti, ki lahko cele dneve previsiš doma, ker itak nič ne delaš, si pa res en faktor. Ti si samo preveč pres.rana, da bi se cepila, zato pa se skrivaš in od daleč lajaš. Zdaj pa cvikaš in se prepričuješ s takšnimi kvazi argumenti. Ja, so možni stranski učinki, vedno in povsod, niti slučajno pa jih ni toliko in še vedno je večja verjetnot, da boš imel veliko večje posledice zaradi covida kot pa cepiva. Ampak to tebe itak ne zanima. Ti boš lepo čičala doma, ker lahko.
Tolazis se edino ti. Jaz zase delam tisto kar je zame najbolje. Ucim se na tujih izkusnjah. Mislis, da sem neumna in nevedna. Misli dalje, mene ne bojo prepricali.
izmišljotina, 29.10.2021 ob 09:07
Zartrose izven profila, 29.10.2021 ob 08:33
Ma jebo vas solanje od doma. Otroci imajo stiske ravno zaradi solanja od doma. Ko so po pol leta prisli nazaj v solo so jih takoj bombandirali z kupom kontrolk sprasevanj ker so rabili ful ocen, snovi pa v treh urah na dan ( v soli 6, 7 ur na dan) nikakor niso obdelali snovi kot se gre) zaradi negibanja nedruzenja z vrstniki pa se telesne in dusevne stiske. Vedno smo imeli le eno svetovalko na soli, sedaj jih je sedem ravno zaradi otroskih stisk!
Zapret vlado pa bo!!
Spet ti s svojimi nebulozami! Zadnjič si se kregala s študenti, ki so za šolanje na daljavo, ker potem nimajo stroškov s sobami, prevozom, testiranji itd. Nekdo ti je predočil z anketo, da bi mularija veliko raje šolanje od doma, ti pa opletaš s svojimi sedmimi svetovalkami na neki šoli, kjer so prej imeli samo eno! Daj nehaj se smešit in ne laži, nikjer niso zaposlili dodatnih svetovalnih delavk, ker za to ni pogojev pri normativih! Same laži so vas, butci bebavi!
HAha, to pa nisem bila jaz! Tak da preveri kdo laze!!
Studentje so odrasli polnoletni, jaz sem pisala za osnovnosolce v drugi temi, ki res ne v rabijo v letih razvijanja solanje od doma. Valda da je studentom bolje biti doma halooo
daj ti lažnivka, 29.10.2021 ob 09:13
Zartrose izven profila, 29.10.2021 ob 09:05
smrdljivci, 29.10.2021 ob 08:50
Zartrose izven profila, 29.10.2021 ob 08:35
In najbolj dvolicno je ro da pa cepljeni lahko prosto setajo naokoli, lahko delajo kljub tipicnim znakom in kljub potrjenemu kovidu. Halllo, pa samo se bebcem ni jasno da je vse skupi nateg za filanje zepov!
Lažeš, da kar smrdi od tebe!
Če si potrjeno pozitiven, ne smeš hoditi naokoli! Ma, res ste nagravžni, ko takole širite laži! Nateg ste vi sami! Ko vam pa malo zagusti, pa kličete dohtarja, a ne? Fuj!
Dokazi da lazem ali pa se name ne obracaj!
Daj ti dokaži, da tvoje drži. Ker ne, potrjeno s PCR pozitiven je okužen in se ne sme prosto gibati. Status cepljen/necepljen sploh nima veze pri tem!
Tudi tista neumnost s sedmimi svetovalkami – katera šola pa je tako velika, da ima lahko toliko tega osebja? Šola s prilagojenim programom? Navadna ne oš ne sš tega nima in nikoli ne bo imela! Tako da spet lažeš! Res si na nivoju fašističnega fanatika robija. 🙁
MA daj s kolkimi imeni bos ti ljubosumnonapadala? In ti naj bi bila veredostojna? Hahahahàahhhhhhhhh
fakres, 29.10.2021 ob 13:21
Kako že prideš v Ameriko? Daj povej malo o tem, no, ko veš vse s prve roke in čisto na frišno.. 🙂
Aha takole….
Brnik … Frankfurt…Seatle in Phoenix.
PCR test in maske na letaliscu in avionu. Cepljeni in necepljeni. Na letaliscih… nihce nic vprasou. Seatle: naravnost do Global Entry kioska … kartico gor… in naprej. Do okencka: kej za carint? Nic. Aha, Thx.
Phoenix… domaci let, terminal 3 … pobrat kovcek in ven.
Aja: elektronska registracija leta: US passport.
Ista tura nazaj. Phoenix – Frankfurt – Ljubljana.
V Phoenixu PCR test CV farmaciji. Placal nisem nic… kartica se velja, v soboto let… nobenih resnih tezav. Maske vsi, cepljeni in necepljeni. Na letaliscu in na avionu.
Elektronska registracija: EU potni list, se pravi slovenski.
Frankfurt bussiness launch … sedem ur je pac dost za cakat…sedel tam brez maske.
Na Brniku pa pobrat avto … in naprej.
Se kaj? Tudi lani je bilo sila podobno. Vse trikrat.
fakmi…, 29.10.2021 ob 13:50
Aha takole….
Brnik … Frankfurt…Seatle in Phoenix.
PCR test in maske na letaliscu in avionu. Cepljeni in necepljeni. Na letaliscih… nihce nic vprasou. Seatle: naravnost do Global Entry kioska … kartico gor… in naprej. Do okencka: kej za carint? Nic. Aha, Thx.
Phoenix… domaci let, terminal 3 … pobrat kovcek in ven.
Aja: elektronska registracija leta: US passport.
Ista tura nazaj. Phoenix – Frankfurt – Ljubljana.
V Phoenixu PCR test CV farmaciji. Placal nisem nic… kartica se velja, v soboto let… nobenih resnih tezav. Maske vsi, cepljeni in necepljeni. Na letaliscu in na avionu.
Elektronska registracija: EU potni list, se pravi slovenski.
Frankfurt bussiness launch … sedem ur je pac dost za cakat…sedel tam brez maske.
Na Brniku pa pobrat avto … in naprej.
Se kaj? Tudi lani je bilo sila podobno. Vse trikrat.
Seveda navadni smrtniki ne morejo kar tako v Ameriko, ki je blokirala vse iz Šengna. Pa necepljeni nimajo šans. Pa še vseh cepiv ne priznava.
Se pravi, da si cepljen/-a?
zehja,
Amarika ni povsem blokirana, Sengen tudi ne. Bajden pravi, da bo treba bit cepljen vendar ni se nobenga ukaza, odredbe… podpisane.
Pozanimaj se. Letalske druzbe kot take imajo le se eno pravilo: maske za vse, cepljene in necepljene. . Vse ostalo pa pravijo, da preveri drzavo v katero potujes.
Ne, nisem cepljen.
Zdej pa en kofe….
fakmi…, 29.10.2021 ob 14:12
zehja,
Amarika ni povsem blokirana, Sengen tudi ne. Bajden pravi, da bo treba bit cepljen vendar ni se nobenga ukaza, odredbe… podpisane.
Pozanimaj se. Letalske druzbe kot take imajo le se eno pravilo: maske za vse, cepljene in necepljene. . Vse ostalo pa pravijo, da preveri drzavo v katero potujes.
Ne, nisem cepljen.
Zdej pa en kofe….
Kako ne, če pa je januarja objavil prepoved. Šele 25.10. je bilo objavljeno kaj bo od 8.11. naprej veljalo:
On October 25, President Biden announced a Presidential Proclamation titled “A Proclamation on Advancing the Safe Resumption of Global Travel During the COVID-19 Pandemic.” This proclamation, which takes effect at 12:01 am Eastern Standard Time on November 8, 2021, will end the travel restrictions under Presidential Proclamations (P.P.) 9984, 9992, 10143, and 10199 as they relate to the suspension of entry into the United States of persons physically present in Brazil, China, India, Iran, Ireland, the Schengen Area, South Africa, and the United Kingdom. In place of these restrictions, the President announced a global vaccination requirement for all adult foreign national travelers. This proclamation applies to persons aboard a flight scheduled to arrive in the United States that departs after 12:01 a.m. eastern standard time on November 8, 2021.
Presidential Proclamation za Schengen Area:
Če nimaš neke ekstra prepustnice oz. če ne spadaš med izjeme, preverjeno nisi mogel potovati. Navaden smrtnik že ne. 🙂 Po novem pa boš kot navaden smrtnik vstopil v ZDA, moral pa boš biti cepljen + testiran seveda.
Seveda tudi cepljeni lahko zbolijo za covidom, tudi za hujšo obliko.
Še vedno pa je takih s hujšim potekom, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, cca 80 % necepljenih.
Ker pa so cepljeni odgovorni in so se cepili, bi morali imeti prednost v bolnici pred necepljenimi.
Jaz smatram cepiva za civilizacijski dosežek. (če smatramo kot pozitivno, da nas je že ulala preveč milijard _ ampak to je že druga tema) Nobeno cepivo seveda ni popolnoma 100%, kot nič v življenju. Žal so nekateri stranski učinki, tudi smrti. Če pa damo kot družba na tehtnico dobrobiti cepiva ali posledice bolezni, je odločitev nedvoumna.
Morda gre malo pogledati v zgodovino, kakšna je bila smrtnost zaradi različnih bolezni, dokler niso bila na voljo cepiva. Tega se spomnijo samo še najstarejši, ki so ostali tudi brez vsakega drugega sorojenca.
Spet drži, subjektivno, da lahko preboliš covid brez posledic, pa bi umrl zaradi stranskih učinkov cepiva… ampak, gledano v celoti, kot družba, je stvar jasna.
In ker smo vsi del družbe, naj bi se odločali v dobrobit vseh.
Osebno iskreno mislim, da je vse preveč raznovrstne “svobode”, ki v resnici to sploh ni.
Marksella, 28.10.2021 ob 15:14
-
Zahvala gre klincevim anticepilcem , vlada tu ni nic kriva. Samo upam, da ne bodo nahebali spet gostinci. Oni so potegnili takratko, se niso se pobrali, pa bi jim krajsali obratovalni cas. Treba bo najt drugo resitev ! Najbolje bi bilo obvezno cepljenje..
kakšni necepelici, pa neokuženi in preboleli – ki se rpidno in redno testirajo.
Mene ne moti zapiranje države. Preživeto lani brez težav. Naj zaprejo za 14 dni vse. Če solidarsnosti drugih ni do mene, tudi z moje strani ne bo solidarnosti do njih – če je vojna, je voija za vsein naj deluje naravna selekcija. Pa da vidimo, kdo zna preživet. In ja, lahko se grem “kosmatinčevo zimsko hibernacijo” do pomladi. Ni problema. Lahko pa shujšam med tem tudi še ene 5 kg, tako za zraven, čeprav ni sile in nuje.
Kafičev in gostiln trenutno ne rabim – ker me mine tudi ves apetit in užitek nekje zunaj jest, se družit, ko pomislim na globalno farmacevtsko in megalomanistično lobij opercijo “korona”. Potovat in na dopust v takem ne rabim, mi ni v užitek. Lahko počakam , nekje do penzije imam čas, ene 10 let… Potem pa via ven iz Slovenije. Spoštujem pa svoje telo, svoj naravno dober delujoči imunski sistem, ki me zadnjih 8 let nikoli ni pustil na cedilu ( niti nobene okužbe zadnjih 8 let, nič). Korona me še tudi ni povohala. Če me bo, pa če me pokoplje, pa naj me. Naravna selekcija. Ne hodim izzivat naokoli, ne družim se s tistimi, ki jim ne zaupam, spoštujem pa tisto in izvajam ukrepe, ki pri meni delujejo -maska, umivanje rok in razkuževanje, kjer je to nujno potrebno, k prijemam kaj za drugimi ( štacuna, čeže ravno rabim tisto košaro v roke prijet za predhodnjim uporabnikom). Meni ni hudo, znam preživeti tudi to.
izmišljotina, 29.10.2021 ob 09:01
ne govori če ne veš, 29.10.2021 ob 08:04
zgodovina uči, 28.10.2021 ob 16:34
okužbe so, ker so otroci v šolah. Zaprite šole in študente pustite doma. A je to tako težko? saj imajo zoom in teamse
Lani so bile šole zaprte skoraj pol leta. Mimogrede, daleč najdlje v Evropi. Rezultat? V tistih mesecih so okužbe “normalno” naraščale. Šole nimajo nič pri naraščanju oz. padanju okužb.
Treba se je držati vseh treh omejitev in to striktno.
1.Nositi maske- pravilno! Kdor ima nos ven, dobi kazen-prez pardona. To je najhujša kršitev, pa naj izgleda še tako bizarna. Pa razdalja. Umivamo se, upajmo, vsi že ves čas.
Pa testiranje: za vse !
Če bi se striktno držali teh stvari, ne bi bilo treba ničesar zapirat.
Pa bodo raje zapirali in delali škodo.? Upajmo, da ne.
V času zaprtja se je porast okužb normaliziral!!! Kot rečeno, največje št. pozitivnih dnevno je bilo 3.400 ljudi januarja letos. Potem so številke zaradi zaprtja začele upadati. Pred par dnevi smo bili na 3100 pozitivnih, pa je šele oktober!!! Pojma nimaš, kako bi številke rasle, če NE BI BILI ZAPRTI! No, če ne zaprejo države, boš imelo možnost videti letos.
Oh naivčina naivna – a tega, da se prirejajo številke z namenom, pa ne dopuščaš? Ša vnaprjšnje predikcije in napovedi inđštituta Jože Stefan, ipd… Ko da bi vremensko napoved napovedovali. Še baba Vanga je za njih vajenka.
samo čičaj pa beri sedaj, ko bo konec krompirjevih – bomo imeli 5000 okuženih na dan 🙂 Ker to so čakali, z namenom. Kaj bo šele par dni po Martinovem 🙂 Sedaj je že vse v tako utečenih tirnicah kar se “splandemiranja” tiče, da je že preveč očitno. Pa veš zakaj? ker se ne testira pošteno vseh enakopravno! In ker epidemija sploh ni razglašena, to je pa potem še največji fijasko vse skupaj.
Naj še kateri debil kaj omeni, da ni denarja za medicinske sestre.
https://www.facebook.com/groups/vseslovenska.vstaja.naroda/permalink/612418653219628/
Forum je zaprt za komentiranje.