Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Se spomnete, kaj ste nosili oblečeni na prvem zmenku?

Se spomnete, kaj ste nosili oblečeni na prvem zmenku?

Odgovor na objavo uporabnika
wd40a, 17.01.2022 ob 11:44

-misst-, 17.01.2022 ob 10:20

wd40a, 17.01.2022 ob 10:02

CrazY FroG ?, 17.01.2022 ob 09:55

Malo drugačna tema od aktualnih. Se spomnete kakšen detajl s prvega zmenka dolgoletnga partnerja?..

Pr men, sicer ni tako veliko let preteklo – tud pa ne malo: 13let.. bil je pozno spomladanski dan, nosila sm črne oprijete kratke hlače in srajčko nežnih barv s kratkimi rokavi, obute gladiatorke in neko jopo, ki je nimam več svetle barve.. hlače in srajčko še imam, nosim ne več.. ? on je mel pulover znamke billabong in skejterke pa nosu je sončna očala v friki odtenkih, haha.. tema debate: bivši??? prvega poljuba ni bilo.. ?

Pa vi?

40+ let nazaj… še obraza se komaj spomnim:-) Okoli novega leta, se mi zdi…

40+ let nazaj? A to je blo še v vrtcu ali že v OŠ?

Mislim da sem bil takrat ene 5 let star.

Hm, rano začel, rano končal?

-misst-, 17.01.2022 ob 11:50

Hm, rano začel, rano končal?

Kva pa vem. Jih je bilo kar nekaj za kofetkanje pa kino, in podobno. Potem pa tri resne, ena od teh taprava. Pa jaz nisem bil. ;-D

Res lustna tema. Jest sem svojo v unformi zapecal, kva je ona nosla ne vem…. Mene je bolj brigal kko bo gola izpadla….

Nimam pojma. Mogoče tudi zato ne, ker težko sploh rečem, da sem kdaj bila “na zmenku”. Kaj se sploh šteje za zmenek? Ko me je zadelo, me je/naju je zadelo. Nekih uradnih zmenkov se nisem nikoli šla.

Nimam pojma, vem samo to, da sem bila oblečena za v službo, ker sva se dobila v ponedeljek dopoldne (s petka na soboto sva se pa zmenila, da se dobiva). On je bil v črnem, tako kot vedno.

kajjezmenek, 17.01.2022 ob 13:04

Nimam pojma. Mogoče tudi zato ne, ker težko sploh rečem, da sem kdaj bila “na zmenku”. Kaj se sploh šteje za zmenek? Ko me je zadelo, me je/naju je zadelo. Nekih uradnih zmenkov se nisem nikoli šla.

OK, mogoče vam, tamlajšim generacijam sedaj tam  pri 30 plus minus vam to ni neki “dogodek”, ker je očitno sve samo bolj kot  ne priority “bang-bang ASAP” – prej pa morda v stilu online swajpanja lepo-desno;  OK, razumljivo po enis trani, ker se je glede na situacijo tudi zmenkarstvo precej prilagodila in spremenilo, pa tudi klasik kavalirjev vzgojenih iz dunajke šole skoraj več ni ( morda še kak dedek vnuka kaj danes nauči, tak bolj aristokratski 🙂

In ker tudi v zadnjih dveh letih se je vse to nekako porazgubilo, ta čar osebnega zmenka prej, zaradi omejevanja lokacij, pa izolacije,  pa celo lani policajska ura 🙂  Verjetno vse bolj kot ne zdaj temelji na telesnem hitrem pristopu, čimprej, včasih je veljalo kar lepo no sex before monogamy – torej nekje šele na 4-7+ zmenku , ja je imelo tisto kurjenje in vohanje feromonov poseben “rajc”, predno smo se zlili v eno.

Ja, v prejšnjem sotletju, proti koncu pa je bil čar it na zmenek – luštno je bilo, vznemirljivo, v živo to dožiljat vse – ker tudi še ni bilo spletnih aplikacij, res v živo si lahko izbral in preveril, koliko drži – zdaj preko appov je pa vse lahko sfejkano, predelano, dofilano s fotošopi….

Bem vam…

Ija bi to ko nekad.

A ne ovo!! Šta je to!?? Sve polovno načeto posljinjeno…

Bhhh

Je že precej časa minilo od takrat, bilo je jeseni, imela sem nabrane opečnate škornje, podobne barve plašč, drugega se ne spomnim od oblačil. Lahko, da sva se poljubila, bi morala vprašati moža. Vem, da je pome prišel z očetovim avtomobilom in na sovoznikovi strani so bila vrata zataknjena zatorej sem vstopala preko voznikovega sedeža. Takrat to ni bil problem sem bila drobna in prožna. Zdaj bi bilo to nemogoče. Čudoviti časi. Odšla sva na ples in spomnim se, da je vso čarobnost uničila mama, ker je vsa panična prišla pome in me osramotila pred vsemi. Še danes menim, da se je ona uštela glede dogovorjene ure.

Mušnica959, 17.01.2022 ob 14:12

Je že precej časa minilo od takrat, bilo je jeseni, imela sem nabrane opečnate škornje, podobne barve plašč, drugega se ne spomnim od oblačil. Lahko, da sva se poljubila, bi morala vprašati moža. Vem, da je pome prišel z očetovim avtomobilom in na sovoznikovi strani so bila vrata zataknjena zatorej sem vstopala preko voznikovega sedeža. Takrat to ni bil problem sem bila drobna in prožna. Zdaj bi bilo to nemogoče. Čudoviti časi. Odšla sva na ples in spomnim se, da je vso čarobnost uničila mama, ker je vsa panična prišla pome in me osramotila pred vsemi. Še danes menim, da se je ona uštela glede dogovorjene ure.

Haha.. lepo! Vam je pa mama fajn zagodla? Verjamem, da so bili časi, ko je bilo “dvorjenje” bolj spoštovano in tud kkšn ples aktualn – zlati časi.

se še dobro spomim, 17.01.2022 ob 11:39

Luštna tema 🙂

Se še kako dobro spomnim – prvi zmenek s prvim “resnim” fantom, pri 17ih, pred 32imi leti: oba sva bila ovita v brisačo, spodaj pa gola – zmenek je bil v savni 🙂 Moja pobuda in ideja, ker sem ga želela videti v takem stanju, oblečenega sem se nagledala že prej, ob pozdravih, vsakodnevnih mimohodih – želela sem videt, kakšne ima prste na nogah pod nogavicami :), pa če ima negovane pete in nohte- 🙂 ves ostali paket je bil tudi zelo OK 🙂 V savni korktno, nobenega poseganja pod brisačo ni bilo, je bil pravi džentlemen ker je vedel, da sem še jungfrau 🙂 skupaj sva bila 8 let.Potem  uradnih “zmenkov” ni bilo, tudi intimnih zvez ne, sem bila na “pavzi  želeno in hoteno – svoboda in pridno garaško delo, služenje denarja, ustvarjanje “kupčka”.

Drugi zmenek pri 27ih; oba sva bila v poslovnih kostimih ( jaz hlačni peščene barve, in bež modni gležnarji s peto, pa torbica Marjete Goršelj;  on siva obleka, zelenkastomodra kravata s kocka relief vzorčki, bela srajca, črni čevlji ), sredi belega dne, en lokal “pod zemljo” v lj – se je šlo po stopnicah dol, v času odmora za kosilo, ker nisva želela bit videna. Ena ura. Ne nisva se poljubila na prvem zmenku. Na tretjem.

Huh pr 17h tipa v sauno – pogumna poteza?.  Dobro se še vse spomnete?lepo!

CrazY FroG ?, 17.01.2022 ob 14:23

Huh pr 17h tipa v sauno – pogumna poteza?.  Dobro se še vse spomnete?lepo!

Ja, zakaj pa ne? Saj sem bila dovolj visoka punca z dolgimi nogami in bi lahko hitro tekla če bi bilo to potrebno 🙂 Sicer pa tudi izbranec je bil uglajen, kavalir, takih ni danes več na voljo; prej na “suhem in oblečen” preverjen   in izprašan dobro z moje strani, predno sva se zavila v brisači, tako da  – ni bilo bojazni za karkoli, se je izkazalo kasneje – je bil vreden 🙂 Ja, luštni časi so bili takrat. Lepih stvari se vedno spomniš, zagotovo ostanejo do konca življenja v spominu.

Imela sem hlacni kostim in petke, sla sva na eden kulturni dogodek. Padel je poljub ob proslavi. Moz je imel zelo smesno srajco, ki se nikakor ni ujela z njegovimi hlacami. Od takrat ga oblacim jaz.

Bil je v uniformi, peljal me je na postajo in mi skuhal kavo.?

CrazY FroG ?, 17.01.2022 ob 14:19

Haha.. lepo! Vam je pa mama fajn zagodla? Verjamem, da so bili časi, ko je bilo “dvorjenje” bolj spoštovano in tud kkšn ples aktualn – zlati časi.

Pa podoknice:-D

wd40a, 17.01.2022 ob 16:02

Pa podoknice:-D

Največ kr sm doživela od “podoknc” je blo pijano zvijanje za jajčarijo z izkrivljeno harmonko?

Dobim pa velikt šopek iz travniških rožic, to je pa tud nekaj?

IBERCUG.

Jovan, 17.01.2022 ob 17:08

IBERCUG.

Uuu sexi??

Moj prvi zmenek z možem pred 30+ leti je bil za pusta. Bila sem Pika Nogavička on pa je imel samo lasuljo. Zdel se mi je tako beden, da sva morala zmenek ponoviti.

Podoknico sem imela samo enkrat. Fantje iz vasi, so od bližnjih sosedov prinesli lojtro in…. Petje je bilo primerno uri (2 ponoči) godrnanje očeta pa ravno tako.

Petke, krilo, top kot vedno.

CrazY FroG ?, 17.01.2022 ob 16:24

Največ kr sm doživela od “podoknc” je blo pijano zvijanje za jajčarijo z izkrivljeno harmonko?

Dobim pa velikt šopek iz travniških rožic, to je pa tud nekaj?

Uh jaz sem jo pa dvakrat. Pet natreniranih dedcev iz zbora. Cela vas je prišla poslušat.

Vem da sem imela cop. Bolj kot obleka so mi v spominu ostale druge komicne stvari na najinem zmenku. :))

Kaj sem imela oblečeno se ne spomnim.. spomnim pa se, da smo po izpitu (fizika na faxu) šle še na pijačo.. da sem rekla, da grem potem domov, neki pojest, si dat masko na obraz pogledat dosjeje x in potem v krpe in se tega dejansko tudi veselila haha .. no pa sem se zaklepetala (se nam je pridružil že na pijači, ko me je videl skozi okno in se zagledal), šli smo še žurat, potem me je peš pospremil do doma, naslednji dan sem skor ves prespala, po tem dnevu pa sva šla na dejt..

Spomnim se, ja, čeprav je že tudi 40+ let od tega: jeans krilo in flanelasto srajco pa škornje. Za njega se pa ne spomnim;)

nely792, 17.01.2022 ob 10:10

Se ne spomnim, ker sva bila čez deset minut že oba gola.

Tako mlada pa že tipična Slovenka ?

wd40a, 17.01.2022 ob 17:41

Uh jaz sem jo pa dvakrat. Pet natreniranih dedcev iz zbora. Cela vas je prišla poslušat.

Hah.. vidiš fajn, da tokrat ni izpustilo citata in je jasno vidno, da gre govor o podoknci ?

lepo, da si bil del tega! To so zihr fajn spomini..

@zartrose
vama je blo pa videt namenjeno, da se spoznata, če si hipno predrugačla prvotn plan, lepo?

@yram sj ostalo je bolj bitno kt cunje..?

@morag 40+ nazaj in se spomneš.. lepo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close