Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se splača postati Wolt dostavljalec?

Se splača postati Wolt dostavljalec?

Saj lahko dostavljaš s kolesom. Je pa res, da je platforma narejena tako, da zaslužiš minimalca. Wolt je posrednik in s tem služi.

Tako kot študentski servisi, zaposlitvene agencije, …

Pred korono se je še splačalo. Zdaj ko so monopol je pa čisto nateg za neumne. Tako za potrošnike kot dostavljalce. Folk brez perspektive sliši 10-12€ na uro in si mislijo wow. Pozabijo pa, da je strošek vozila in bencina njihovo breme. Prav tako ni bolniške in dopusta. Na koncu si na slabšen kot na minimalki.

Sem dostavljalec že več kot 3 leta in je res da nas Wolt kot monopolist nateguje. Boljše minimalec? Nikakor. Sam zaslužim 2500-3500 na mesec. Pustil redno službo pri zavarovalnici Triglav po več kot 10 letih. 2 majhna otroka, vozim s skirojem, ko je vreme slabo grem z avtom. Ja, imam polne s.p stroške, otroci, kredit. Čistega mi ostane 1300-1500. Boljše minimalec? Nikakor. vozim v Mariborju.

A v MB nimajo dostav iz trgovin? Ker nekateri naročajo celo fasungo, to se ne da dostaviti s skirojem.

Pa čisto iz firbca. Ali vidite, kdo da napitnino in kdo ne? Dobite celo, če je napitnina plačana s kartico ali kaj odbijejo?

Gledam te Woltovce. Zadnje leto vozijo samo še črni…. to so ljudje, ki jim zaslužen tisočak pomeni doma milijon. Zadaj jih čaka še malo morje, da pridejo vozit v EU. Ne rabijo izkušenj, izobrazbe… V Sloveniji živijo v poraznih razmerah…

Ni šans da lahko takemu konkurira slovenski delavec. Tisti, ki je 2020 pustil službo in začel delat za Wolt, ima danes po 5 letih veliko luknjo v življenjepisu in zajeban lajf na beraški palici, ki bo samo še slabši.

Ja, ampak meni je ogabno, da mi hrano pripelje en ta črn. Ampak ko Slovenčkov ne bo več, tudi to ne bo pomembno. Bo črn čnemu pripeljal.

Še nikoli nisem naročila na wolt in tudi nikoli ne bom.

Če bi imela otroke, da mi jih Filipinci prevažajo z busom v šolo. Groza.

Porazno je, dela se po 5€ na uro, zaposlujejo indijce ki ne znajo besede anglesko ne znajo vracat denarja in dostavljajo 2km po celo uro. Krvavo potrebujejo konkurenco ker so navadni izkoriscevalci. Ko dobite zanic hrano jo dajte nazaj dostavljalcu in je NE vzamite tako vam morajo vrniti celotni znesek ali dostaviti novo drugace vam bojo dal neko bedno dobroimetje ala 2€ za 2uri rmezel razmetan burger. Ce dajate napitnine jo dajte dostavljalcu in ne preko appa ker tudi napitnine vzemajo dostavljalcem.

Ales101 kar prilozi posnetke ekrana, sam vozim wolt 5 let in za npr 100€ rqbim narest ze skoraj enkrat vec dostav kot leto poprej. Skratka nabijas. Ce vozis po 12 ur na dan vsak dan bos dve uri gledal v zrak sigurno ker vmes preprosto ni dela, odstej se amortizacijo in davke in si MOGOCE na dveh jurjih po 30 12 irnih delovnih dneh. Ne zavajaj laznivec.

En ki ga poznam je v Avstriji pustil sluzbo, da je sel vozit wolt. Pravi, da dobi ven okoli 2500 ko vse odplaca, ampak dela cele dneve ko bik, pa tudi cel lajf je priklopljen na motor in mu je to fora. Je pa dosti v managemanetu in v urah, lokacijah, vremenu ipd., skratka ful nekih faktorjev za upostevat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close