Se splaca oddat vecje stanovanje in iti v najem v manjse?
Finančno se najbrž splača. Problem vidim v varnosti: najemodajalec te lahko kadarkoli vrže iz stanovanja, ki si ga najel, hkrati pa ti lahko dobiš najemnike, ki ti ne bodo ravno OK oziroma ti bodo povzročali težave. Pa kar nekaj papirologije in davkov je, če hočeš legalno oddajati stanovanje. Meni se s tem ne bi dalo ukvarjati, raje bi na polno iskala službo.
Dvomim da se splača. Kaj pa bi najela? Dvosobno? Ker ni neke hude razlike med dvosobnimi in trosobnimi na isti lokaciji. Razliko boš verjetno plačala z davki od oddaje svojega stanovanja. Plus ne veš kaj ti vse lahko uničijo, kakšne najemnike dobiš, niti kakšnega lastnika tam kjer boš najela. V manjše pa predvidevam da ne boš šla glede na to da nisi sama. Da o tem da če slučajno ne najdeš službe po poteku zavoda ni šans da dobiš socialno če oddajaš stanovanje.
Trikrattri, 12.06.2021 ob 19:47
Sem brez joba, in bi oddala trisobno stanovanje v Lj in najela manjse. Ima to kako racunico glede na to, da imam najstnika in rabi malo zasebnosti, kar v malem fletu ni ravno v izobilju.
Eno so davki, pa neplačniki, pa najstnik, pa nezanesljivost…
Pomoje se ti najbolj splača službo najti (in ja, vem kako se sliši). Oddajanje tudi ni čez noč in takoj – pomoje na zavodu za zaposlovanje hitreje dobiš službo kot najemojemalce in najemodajalca (katere koli, ne le zanesljive).
Btw, to veš, da je z oddajanjem tudi velik strošek lahko – ti poškodujejo, ne plačujejo, neplačevanje položnic za voda/elektrika/plin, je treba malo urediti in preurediti.
Ne vem kdo te je na?, da je v stiski oddajanje dobra ideja – meni se ful ne zdi.
Sem oodibno cincala, ampak prisla do ugotovitve, da se ne splaca.
moj izracun:
1) oddaja 3 sobnega:
Prihodki: : 800 (najemnina) – 200 (davek od oddaje) = 600 prihodkov
2) najem enosobnega:
odhodki: 450 eur
3)razlika v stroskih med enim in drugim: 50 eur
Torej – v najboljsem primeru bi pridobila 200 eur. Ta denar si pa lahko prisluzis mimogrede s ciscenjem privatnega stanovanja in likanjem.
ne recem, da je malo – ampak s tem, ko bos oddajala, se odpoves socialni pomoci in izredni socialni.
premiali se enkrat. Selitev in menjava doma je stresna zadeva, pa se najemnike lahko dobis taksne, ki nic ne cuvajo in potem bos imela na koncu namesto 200 eur mesecno plusa, kar precejsen strosek popravila lastnega stanovanja.
Desperadodajka, 13.06.2021 ob 10:44
Nabij človeku na minimalcu stanarino do grla, potem mu pa jamraj, kako se je v Hoferju solata podražila, da komaj preživiš ob teh cenah.
Jao, koliko nekega brezveznega lajanja. Kaksna zatežena, primitva zahojenka. To pa redko vidim, hahahaha!
trisobno stanovanje v Sloveniji pomeni, da imaš kuhinjo z dnevno sobo ali to dvoje ločeno in še dve sobi, kar je ravno prav zate in za tvojega otroka, da imata vsak svojo sobo. To ni nobeno razkošje, ampak minimalni standard (no razen, če to stanovanje meri 120 kvadratov in ne max 75 kot si običajno predstavljamo). Če si brezposelna brez nadomestila, še vseeno lahko dobiš 400 evrov socialne zase, pa za otroka ne znam točno izračunati (odvisno, če dobiva preživnino), v glavnem 700 evrov se ti sigurno nabere + otrok v šoli vse zastonj + letovanje otroka zastonj, pa nekaj hrane na RK in Karitas, poleg tega se pridruži kakšni akciji beračenja, ki potekajo po Sloveniji gor in dol (naj ti plačajo položnice). Če se ti kaj pokvari, daš vlogo za izredno denarno pomoč. V Ljubljani imaš ogromno možnosti za delo ali pa vsaj delo na črno. Konec koncev lahko otrok pazi male živali sedajle med dopustom. Zakaj bi se že selila v manjše stanovanje???
Forum je zaprt za komentiranje.