Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Se preveč obremenjujem?

Se preveč obremenjujem?

Najprej, vas bi prosila za čimmanj neumestnih odgovor.Imam pa naslednji problem: pred kakšnim letom sem zbolela za neko boleznijo, ki mi je na koži pustila dolgotrajne posledice, v obliki belih lis-nepigmentiranega področja-te imam po delkolteju in po rokah in sicer kar precej-bila sem že pri veliko zdravnikih a vsak mi je dejal da se na žalost tega ne da popraviti, razen s kakšno drago lasersko operacijo, pa še to zaenkrat samo v tujini, za kar pa na žalost kot študentka, ki sama služi denar nimam.In tu nastopi moj problem-strah me je kakršnihkoli intimnih stikov z moškim, ker se bojim da me bo zaradi tega zavrnil, da mu bom grda (čeprav drugače nisem-ljudje me imajo za lepo punco, z dobro postavo-dokler me seveda vidijo oblečeno:((((.Me zanima, ali je to res tako odbijajoče, ali še vedno pri sexu lahko prevlada postava, ter kvaliteta sexa nad temi belimi pikicami.?Včasih mi je tako hudo, da jokam cel dan, želim si sexa, rada sexam in za enkrat mi je še vsak tip tudi rekel da sem zelo dobra v tem, samo kaj ko si tega več ne upam-tako sem že več kot eno leto čisto brez :((( in se mi že kar meša…, zato tudi včasih bežim od fantov,ko mi postanejo preveč všeč.Kaj naj naredim?

Nudistka sem, ne bom rekla da ko vidim nekoga z luskavico ali kaksno drugo kozno boleznijo, da si ne recm, mater smili se mi in to je vse.
Hudo je tole tvoje, te cistt razumem, kajti ljudje, vecina je se vedno taka, da bi kar buljila vate in se zgrazala in kako ti potem zaradi tega ne bo neprijetno.Tudi moski v tvojem zivljenju so lahko taki, da ti bo zaradi tega pobegnil, ampak tak te itak ni vreden.Vsak normalen clovek, ki ima vse poslihtano v glavi in ko se zave, da tvoja bolezen ni nalezljiva, tega se najvec bojijo in ker niso osvesceni, bezijo od tebe, vecina misli, da je tudi luskavica nalezljiva bolezen, pa vemo da ni, ja ce ne vedo, si v svojih glavah zmislijo vse najhuje in potem sibajo dalje.
Vem da je nemogoce ti reci ne obremenjuj se z drugimi, ko vem da to boli, ko vidis une poglede, besede primitivcev, a vendar skuliraj se in scasoma postani trsa in naj te to res ne zaboli prevec, in ce bos dajala tak vtis, ga bos kazala na zunaj in to izzarevala in verjemi, redki bodo potem se, ki si bodo upali ti dali vedet, da jih tvoje “lise” motijo, uzivali bodo ob tebi, kot ti ob njih.
Ko zacutis, da je ob tebi moski, ki bi lahko bil vec tvoj, mu lepo pocasi na nezen, ne tolk direkten nacin povej svojo zgodbo, iskrena bodi, povej mu kako te to boli in če bo pravi, bo to razumel, ljubkoval, ljubil, če bo sel dalje, ne zaluj,uzivaj in ne obremenjuj se toliko z tem, bo bolje res, ce mislis na kaj drugega in verjemi, slej ko prej bo nekdo ob tebi, ker ne bos vec pod taksnim pritiskom… in vsemu temu se bos samo se smejala,drzim pesti, da naletis na moskega, ki te bo ljubil, cenil taksno kot si!

Če te bo nekdo ljubil, te bo sprejel takšno kot si. Nihče ni popoln in bolj važno je srce kot pa zunanjost! Kar pogumno!

Mene tvoje bele lise niti najmanj ne bi motile. Kakšnega moškega bi recimo motile pri navezovanju prvih novih stikov, če bi jih imela recimo na vidnih mestih kot je obraz, manj pa na dlani…tko pa ko je vse pod cunjami, se ti pa nima smisla obremenjevati s tem.

Piši mi na mail pa lahko še kakšno rečeva.
LP

Imaš prevelik kompleks! Kaj pa tisti moški, ki so imeli operirano kilo in imajo tam kjer najmanj treba šive? Ko se kdo kdaj zaljubi vate, ne gleda niti postave, niti kože, pa ponavadi ne vidi niti tvojih “osebnih” slabih stvari. Če bi se ljudje toliko sekirali okrog tega, ker niso manekeni na pistah, potem si sploh ne predstavljam kaj bi bilo.

Saddie, a ti veš da imaš vitiligo. Tej kožni zadevi ki jo imaš pravimo vitiligo. Tudi moj oče jo ima in zato ni nič nagnjuesn ali kaj podobnega. Poznam pa še kar par ljudi , ki ima to. To je pač motnja v pigmentaciji in to se širi in res ni zdravila. na obdobje se ti lise večajo, na obdobje pa mirujejo. Tudi če ti lasersko operirajo, se ti to ponovno povrne. V glavnem ni rešitve. Ne morem pa verjet, da zaradi tega jočeš cel dan. A se ti hecaš???? Bodimo srečni, da imamo zdravje, da lahko hodimo po lastnih nogah in da ne rabimo hodit od zdranika do zdravnika. mislim, da se obremenjuješ z nepotrebnim. Ljudje smo danes bolj osveščeni kot nekoč in človek z belimi lisami nam ne predstavlja nič drugega kot človeka. Pa tudi veliko ljudi vemo kaj pomenijo te bele lise. In naj te ne moti če te kdo vpraša kaj je to. Enostavno mu razloži, da je zaradi pigmentacije. pouči ga in ga ne obsojaj, ker pol tudi on tebe ne bo. Saj bo bolj poučen. Ne sramuj se!!!
Srečno

Hvala vsem za te spodbudne besede, se bom poskušala držat vaših načel, pa saj mi je že zdaj lažje;) Saj je res, nobody is perfect, pa lahko sem vesela, da sem drugače zdrava, pa da nism prou grda pa debela:)
Petra, vem kaj je vitiligo, sam nimam tega, ker so te lisice posledica bolj hrastic od hudih izpuščajkov, ki sem jih takrat imela, samo hvalabogu je zdaj vse ok-le te lisice so zdaj tu…najtežje mi je sprijaznit se s tem, da sm imela včasih prav lepo kožo, zdaj pa ne več… ja pa prav imaš, nima smisla da se smilim sama sebi- stran vržena energija…
Želim vam čim več s srečo obsijanih dni!

Ma, Saddie, a se ti hecaš? Garantiram, da ti noben moški ne bo gledal tvojih lisic ali pikic (z izjemo kakšnega neuravnoteženca ali zakompleksanca). Moški gledamo vse kaj drugega in spregledamo večino tistega, kar se ženskam zdi tako hudo pomembno! Kar verjemi, imam precej izkušenj! Pa srečno in čimprej pozabi tiste lise ali pikice.

Saddie mene ne bi motl. Noben ni popoln in nikol ne najdeš človeka ki bi bil popolen v vseh pogledih. Jst sm se tut sekiru zardi podobnih stvari sam nč ne morš, tko pač je, ka pa bi blo če bi bli vsi isti. Dougčas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close